Mesternes mester 2023

Dette sier motstanderen om sjokkavgjørelsen

Måtte trekke seg fra NRK-konkurransen Mesternes mester. NB! Spoiler.

MESTERNES MESTER 2023: Tidligere friidrettsstjerne Ezinne Okparaebo måtte trekke seg fra konkurransen. Her forteller hun nyheten til medkonkurrentene. Orienteringsløper Hanne Staff i bakgrunnen. FOTO: Skjermdump / NRK
MESTERNES MESTER 2023: Tidligere friidrettsstjerne Ezinne Okparaebo måtte trekke seg fra konkurransen. Her forteller hun nyheten til medkonkurrentene. Orienteringsløper Hanne Staff i bakgrunnen. FOTO: Skjermdump / NRK Vis mer
Publisert

Sesong 14 av NRK-serien Mesternes mester, der tidligere toppidrettutøvere kjemper om den gjeve tittelen, er godt i gang - og i kveldens episode skulle årets første natt-test gå av stabelen.

Sportsdanser Helene Spilling (26), kjent fra Skal vi danse på TV 2, sto i fare for å havne i duellen der man enten må teste balanse eller reaksjon, for å sikre seg videre deltakelse i konkurransen.

I episoden innleder hun med å takke for to fantastiske førsteuker i konkurransen.

- Jeg synes at samholdet i gruppa er blitt skikkelig, skikkelig bra. Jeg koser meg veldig sammen med dere! Men så har det seg sånn at jeg ligger, ganske stabilt, nederst på lista. Så den jeg tar med meg i natt-test er ...

HINDERLØYPA: Mesternes mester-deltakerne Ezinne Okparaebo, Helene Spilling og Linn Jørum Sulland under den velkjente hinderløypa. FOTO: Nordisk Banijay / NRK
HINDERLØYPA: Mesternes mester-deltakerne Ezinne Okparaebo, Helene Spilling og Linn Jørum Sulland under den velkjente hinderløypa. FOTO: Nordisk Banijay / NRK Vis mer

Men friidrettsstjernen Ezinne Okparaebo (34) kom medkonkurrenten i forkjøpet, og avslørte at hun i samråd med legen sin hadde bestemt seg for å trekke seg.

- Jeg har slitt med ettervirkninger av koronasykdom, og sliter fortsatt med det. Jeg trodde at det skulle gå bra, men underveis i noen av konkurransene har jeg kjent at jeg har slitt med å få luft. Jeg må dessverre takke for meg på grunn av helsen, forklarer hun, og legger til:

- Det er litt trist, for jeg hadde jo ambisjoner, men helsen kommer først.

- Ufattelig kjipt at Ezinne måtte hjem

KK har forsøkt å få en kommentar fra Ezinne i forbindelse med at hun måtte trekke seg, men hun sier via NRK-pressekontakt Helene Amlie at hun ikke ønsker å stille opp til intervju.

Proffdanser Helene Spilling, som er blant de yngste deltakerne som noen gang har deltatt i NRK-konkurransen, forteller på sin side til KK at hun ble satt ut da Ezinne avslørte at hun måtte trekke seg.

- Jeg synes det var veldig kjipt at Ezinne måtte trekke seg, og litt kjipt fordi man føler at man får et «fripass» til å gå videre. Som idrettsutøver er man vant til å måtte kjempe for en plass videre, så det var noe jeg måtte jobbe litt med. Jeg måtte omstille meg, og bare fortsette å fokusere på veien videre.

NATT-TEST: Helene Spilling trodde hun skulle ta med seg en medkonkurrent i natt-test. Men det var før Ezinne Okparaebo trakk seg. Her med tidligere fotballspiller Frode Johnsen. FOTO: Skjermdump / NRK
NATT-TEST: Helene Spilling trodde hun skulle ta med seg en medkonkurrent i natt-test. Men det var før Ezinne Okparaebo trakk seg. Her med tidligere fotballspiller Frode Johnsen. FOTO: Skjermdump / NRK Vis mer

I episoden, nummer to av ti, avslutter proffroer Olaf Tufte (46) med at det er hell i uhell for de andre deltakerne at Ezinne måtte forlate konkurransen.

- Vi mister definitivt lyntoget, og kan kanskje puste litt mer lettet ut hvis det er noen sprinter vi skal gjennom her. Da er det litt mer åpent!

ÅRETS DELTAKERE: Det er Aksel Lund Svindal, vinner av sesong 12, som leder årets utgave. FOTO: Heidi Marie Gøperød / NRK
ÅRETS DELTAKERE: Det er Aksel Lund Svindal, vinner av sesong 12, som leder årets utgave. FOTO: Heidi Marie Gøperød / NRK Vis mer

I sesong 12, der nåværende programleder Aksel Lund Svindal (40) stakk av med seieren, måtte tidligere langrennsløper Øystein «Pølsa» Pettersen (39) trekke seg allerede i første episode, som følge av en skade han pådro seg under den første konkurransen.

Året etter fikk han delta på nytt i Mesternes mester, og kom hele veien til tredjeplass - kun slått av skihopper Bjørn Einar Romøren (41) og roer Nils Jakob Hoff (37).

Det gjenstår å se om Ezinne får mulighet til «å ta en Pølsa» i neste års sesong. NRK-pressekontakt Helene Amlie sier følgende med glimt i øyet:

- Vi velger å la spekulasjonen stå på deres regning – vi har uansett ikke noe informasjon om seinere sesongers deltakere!

Mesternes mester sendes på NRK på fredager klokken 20:05. Finalen sendes fredag 3. mars.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer