Kjendisbarn:

Dette skal Elon Musks syvende barn hete

Og dette betyr det omstridte navnet..

NYBAKTE FORELDRE: Tre måneder er gått siden Elon Musk og Grimes (Claire Boucher) ble foreldre sammen for andre gang. De er begge svært fornøyd med valg av babynavn. Foto: NTB
NYBAKTE FORELDRE: Tre måneder er gått siden Elon Musk og Grimes (Claire Boucher) ble foreldre sammen for andre gang. De er begge svært fornøyd med valg av babynavn. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At kjendiser ofte velger en smule eksentriske babynavn er gammelt nytt. Men for å varme opp til det nyeste i rekken, kan vi nevne skuespiller Uma Thurmans datter, Rosalind Arusha Arkadina Altalune. Samt artist Ellie Goulding og hennes mann Caspar Joplings sønn, Arthur Ever Winter.

Og er du, som jeg, fasinert av alt det rare kjendisene kaller arvingene sine, så ta en titt på kjendisbarnas unike navn.

Men over til siste nytt under solen innenfor denne katogorien: Elon Musk (50), verdens rikeste mann, Tesla-gründer og SpaceX-grunnlegger er blitt pappa igjen. Riktignok for tre måneder siden, men det nyeste tilskuddet i arverekkens navn har ikke blitt offentliggjort før nylig.

Musk og barnets mor, musikeren Grimes (33) avslører at datteren har fått navnet Exa Dark Sideræl.

Betydningen av navnet

Ifølge Grimes, som egentlig heter Claire Boucher sier til Vanity Fair at hun elsker navnet og at det er ild («fire»). Artikkelen ble sluppet torsdag, og det er også gjennom dette at verden fikk vite om familieforøkelsen.

Grimes forklarer også betydningen av datterens høyst utradisjonelle navn. Noe som kanskje er bra, for noen googlesøk på ordene gjør at det nok kan stokke seg for enhver.

LES OGSÅ: Dette er de to mest populære navnene i 2021

Exa refererer til supercomputing-begrepet exaFLOPs, som definerer evnen til å utføre 1 kvintillion floating-point-operasjoner per sekund, ifølge Grimes og Dark representerer «det ukjente».

Når det kommer til siste del av navnet, altså Sideræl, forteller den nybakte moren at det er en alveaktig måte å stave «sidereal» på. For ja, det skal skrives med Æ.

Hun minner om at det vil si «universets sanne tid, stjernetid og deep-spacetid, ikke vår relative jordtid».

Et søk på store nettet viser at Sidereal oversatt til norsk er Siderisk tid eller stjernetid.

Brukte surrogatmor

Samtidig forteller hun at hun egentlig ønsket at datteren skulle hete Odysseus Musk, men der satt barnefaren ned foten.

Musk er blitt far for syvende gang nå. Fra før av har han og Grimes sønnen X Æ A-Xii sammen. På grunn av frykten for komplikasjoner under en eventuell graviditet valgte paret å bruke surrogatmor for å få barn nummer to. Noe som har gjort at de har klart å holde babyplanene hemmelige.

Paret, som begynte å date i 2018 kunngjorde i september i fjor at de gikk fra hverandre. Men til Vanity Fair sier Grimes:

– Jeg vil kalle ham kjæresten min. Men vi bor ikke sammen og har hvert vårt hus.

Musks andre barn heter Nevada Alexander, Xavier, Damian, Griffin, Kai og Saxon.Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer