Ungkaren

- Dette skal til for at vi faller for en jente

Årets ungkarer har helt ulik tilnærming til jenter. En av dem er strategisk, den andre går kun på magefølelse.

UNGKAREN: Amadou Secka og Alexander Lund er årets ungkarer. Foto: Ida Bergersen
UNGKAREN: Amadou Secka og Alexander Lund er årets ungkarer. Foto: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

I høst er «Ungkaren» tilbake på TVNorge, 14 år etter at den siste norske sesongen ble sendt på TV. I mars ble det avslørt at piloten Alexander Lund (30) er mannen som skal dele ut roser til kvinnene han ønsker å bli bedre kjent med.

Men Alexander er ikke alene – denne sesongen er det nemlig to ungkarer som skal sjarmere damene. Ungkar nummer to er yoga- og akrobatikkinstruktøren Amadou Secka (27).

KK møter begge to på Discoverys høstlansering. Både Alexander og Amadou fikk en melding på Instagram fra casting-byrået, med spørsmål om de ønsket å delta i programmet. Alexander måtte tenke gjennom om han virkelig ønsket å være med på et reality-program, men etter flere runder med intervjuer ga det mersmak.

- Plutselig sto jeg der. Det var veldig spesielt, ler Alexander.

NY SESONG: Det er hele 14 år siden siste sesong. Kim Wigaard er årets programleder. Foto: Toke Mathias Riskjær
NY SESONG: Det er hele 14 år siden siste sesong. Kim Wigaard er årets programleder. Foto: Toke Mathias Riskjær Vis mer

Da Amadou fikk meldingen, var han langt ifra gira.

- Aldri i verden, tenkte jeg. Men så fikk jeg tygga litt mer på det, og det slo meg at jeg ikke hadde noe å tape på å delta. Det er jo et spennende konsept – jeg måtte bare la det synke inn. Så jeg lot meg overtale til å bli med på intervjuer. Og så er det jo alltid hyggelig å få bekreftelse, sier han.

Lite datingerfaring

Men hvordan sto det til på datingfronten hos ungkarene før innspillingen av programmet startet?

- Det var veldig lite dating på meg. Jeg vil ikke si at jeg er noe god på det, sier Alexander.

- Hans første date var på TV, spøker Amandou fra sidelinjen, før han fortsetter:

- For meg har det gått litt i perioder. Det er avhengig av hvordan situasjonen rundt meg er – noen ganger føler jeg et behov for å møte nye personer, mens jeg andre ganger trenger tid for meg selv.

Mer selektiv

- Blir dere fort betatt?

- Jeg føler meg ikke gammel, men jeg har blitt 30 år, og er nok mer selektiv enn jeg var før. Jeg vil ikke si at jeg er kresen, men man har gjerne fokus på litt andre ting, og det tar lenger tid før jeg faller for noen. Det samme gjelder nok for kvinner på min alder også, sier Alexander.

- Jeg blir ikke fort betatt, men når jeg først blir det, mister jeg fokus på alt annet. Om det skjer i denne sesongen, blir spennende å se, sier Amadou med et lurt smil.

Under høstlanseringen ble det vist noen promoklipp fra sesongen, og mye tider på at Alexander og Amadou har en ganske ulik fremgangsmåte når det gjelder å bli kjent med jentene. Mens en av dem går mer strategisk til verks, er den andre litt mer tilbakeholden.

- Det var veldig intenst! Ingen av oss har erfaring med TV fra før heller, så det er rart å ha masse TV-kameraer rundt oss, i tillegg til å bli kjent med mange forskjellige personer. Det ble mye tanker, og det gikk litt i surr, sier Alexander.

Fin måte å bli kjent på

- Hvordan kan man som jente skille seg ut i en slik setting?

Amadou tar ordet først:

- Det handler først og fremst om kjemi, ikke bare utseende, humor eller livserfaring, men hvordan alle disse variablene møtes, og følelsen man får i øyeblikket. Deretter må man bare se hvordan relasjonen utvikler seg. Førsteinntrykk er én ting, men sannheten kommer frem først når man blir bedre kjent.

Alexander mener at «Ungkaren» faktisk er en fin måte å date og bli kjent på – først og fremst fordi man kan date uten forstyrrende faktorer som for eksempler sosiale medier.

- Du blir satt på date med noen du åpenbart synes ser bra ut, og så dere bli kjent – du kommer deg ikke unna. Man treffes på «gamlemåten», og det er egentlig veldig fint.

Stole på intuisjonen

Mange bruker tid på å «stalke» personen de dater, og ber om råd fra gode venner. I «Ungkaren» kan man kun stole på egen intuisjon.

- Det var litt godt å slippe den biten med andre forstyrrende elementer, og bare stole på at det jenta forteller er sant, og at hun er slik hun fremstår som, sier Alexander.

- Du får en helt annen mulighet til å danne ditt eget inntrykk av personen. Man må virkelig gå etter magefølelsen, kjenne etter om kjemien stemmer – uten å høre på rykter eller alle andres meninger, sier Amadou.

Konkurranse

Det er jo ikke bare kvinnene som kjemper om ungkarenes oppmerksomhet – også de to konkurrerer om damene.

- Er dere venner i dag?

Begge to ler godt, før Alexander svarer:

- Det ble jo konkurranse mellom oss – for om én jente er interessert i oss begge, hva annet kan du gjøre enn å skru på sjarmen litt ekstra, og vise frem egenskapene hun søker etter? I dagens datingmarked vet du aldri om jenta du er interessert i snakker med andre menn samtidig, men her ser man det skje rett foran seg, og du ser hvem jenta velger. Men vi har alltid vært venner, altså.

- I og med at det er et offentlig valg som tas, er alle innforstått med og klar over det. Det er noe helt annet enn dagens datingmarked, hvor du enkelt kan ghoste en person, sier Amadou.

Alexander nikker samtykkende:

- Du kan ikke ghoste her, men jeg kan love at det blir drama og spenning likevel.

Ungkaren har premiere 19. september.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer