Dronning Elizabeths hunder

Dette skjer med hundene til dronning Elizabeth

Det er ikke bare tronen som går i arv i den britiske kongefamilien - dronningens hunder skal også få et nytt hjem.

GLAD I HUNDER: Dronning Elizabeth var godt over gjennomsnittet glad i dyr. Hun ble ofte avbildet med hunder, og hennes første corgi, Susan, var femte hjulet på vogna på bryllupsreisen. FOTO: NTB
GLAD I HUNDER: Dronning Elizabeth var godt over gjennomsnittet glad i dyr. Hun ble ofte avbildet med hunder, og hennes første corgi, Susan, var femte hjulet på vogna på bryllupsreisen. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Torsdag 8. september kom nyheten om at dronning Elizabeth II døde på Balmoral Castle i Skottland, 96 år gammel. Da hadde hun vært regjerende dronning av Storbritannia, Canada, Australia og New Zealand i hele 70 år.

Når en monark dør, er en epoke over og en ny monark tar over tronen – i dette tilfellet kong Charles III. Men det er også et arveoppgjør som skal bli gjort.

Glad i hunder

Dronningen har alltid vært glad i dyr, og etterlot seg to hunder. En talsperson for prins Andrew (62) bekreftet søndag at det er prinsen og hans ekskone Sarah Ferguson (62) som nå overtar dronningens to corgier, Sandy og Muick.

Muick var opprinnelig en gave fra hertugen og hans to døtre, Beatrice og Eugenie, da prins Philip var på sykehuset i tiden før han døde. Hunden skulle få dronningen til å føle seg bedre i den vanskelig tiden, som var parallelt med restriksjoner og nedstengning i forbindelse med covid. Hertuginnen av York, Sarah, skal ha valgt ut gaven på vegne av barna og eksmannen.

Sandy ble gitt av prins Andrew i 95-årsgave til sin mor samme år. De to hundene skal ha gitt «konstant glede» og «alltid fått alle til å smile», ifølge Angela Kelly, dronningens personlige assistent, stylist og nære venn.

Sett bort ifra hundene hun har fått i gave, har ikke dronningen ønsket å gå til anskaffelse av flere hunder de siste årene av frykt for å etterlate seg hundene ved hennes død.

Ettersom hundene ble gitt av sønnen Andrew til hans mor, er det ikke unaturlig at det er han som tar over hundene. Corgiene skal derfor få et nytt hjem på Royal Lodge i Windsor hvor hertugen og hertuginnen av York bor.

Ikke tilfeldig med corgi

Det var ikke tilfeldig at Sandy og Muick er av rasen corgi. Da dronningen fylte 18 år, fikk hun sin første hund med navnet Susan – som var en corgi. Noen familievenner hadde en slik hund, og Elizabeth ønsket seg en av samme rase fra hun var barn. Året hun fikk Susan var 1944, og i årene etter har Susan fått flere etterkommere som dronningen har beholdt.

Til sammen har dronningen hatt over 30 corgier i sin tid som regjerende monark.

GLAD I CORGIER: Dronning Elizabeth har hatt over 30 corgier i løpet av sin tid på tronen. Bildet er tatt i mai 1980. FOTO: NTB
GLAD I CORGIER: Dronning Elizabeth har hatt over 30 corgier i løpet av sin tid på tronen. Bildet er tatt i mai 1980. FOTO: NTB Vis mer

Ikke bare fryd

Det britiske kongehuset er kjent for sin strenge etikette. Til tross for at hundene til dronningen har blitt vel dressert, var medlemmer av kongefamilien en periode plaget av at corgiene nappet i klærne slik hunder til tider gjør. i 1989 ble en ekspert på dyreoppførsel leid inn for å få bukt med problemet.

To år senere skal dronningen ha prøvd å avbryte en hundekamp mellom to av corgiene. Det endte med at hun måtte sy tre sting som følge av et bitt i hånden.

Dronningen skal imidlertid ikke ha latt seg skremme av hendelsen, og har hatt mye kjærlighet for de mange hundene hun har hatt siden den gang.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer