Dronning Elizabeths hunder

Dette skjer med hundene til dronning Elizabeth

Det er ikke bare tronen som går i arv i den britiske kongefamilien - dronningens hunder skal også få et nytt hjem.

GLAD I HUNDER: Dronning Elizabeth var godt over gjennomsnittet glad i dyr. Hun ble ofte avbildet med hunder, og hennes første corgi, Susan, var femte hjulet på vogna på bryllupsreisen. FOTO: NTB
GLAD I HUNDER: Dronning Elizabeth var godt over gjennomsnittet glad i dyr. Hun ble ofte avbildet med hunder, og hennes første corgi, Susan, var femte hjulet på vogna på bryllupsreisen. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Torsdag 8. september kom nyheten om at dronning Elizabeth II døde på Balmoral Castle i Skottland, 96 år gammel. Da hadde hun vært regjerende dronning av Storbritannia, Canada, Australia og New Zealand i hele 70 år.

Når en monark dør, er en epoke over og en ny monark tar over tronen – i dette tilfellet kong Charles III. Men det er også et arveoppgjør som skal bli gjort.

Glad i hunder

Dronningen har alltid vært glad i dyr, og etterlot seg to hunder. En talsperson for prins Andrew (62) bekreftet søndag at det er prinsen og hans ekskone Sarah Ferguson (62) som nå overtar dronningens to corgier, Sandy og Muick.

Muick var opprinnelig en gave fra hertugen og hans to døtre, Beatrice og Eugenie, da prins Philip var på sykehuset i tiden før han døde. Hunden skulle få dronningen til å føle seg bedre i den vanskelig tiden, som var parallelt med restriksjoner og nedstengning i forbindelse med covid. Hertuginnen av York, Sarah, skal ha valgt ut gaven på vegne av barna og eksmannen.

Sandy ble gitt av prins Andrew i 95-årsgave til sin mor samme år. De to hundene skal ha gitt «konstant glede» og «alltid fått alle til å smile», ifølge Angela Kelly, dronningens personlige assistent, stylist og nære venn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer