Dronning Elizabeths begravelse

Dette sto det på kortet på dronningens kiste

... og på et tidspunkt fór det en edderkopp over det personlige kortet fra dronningens kjære familiemedlem!

DRONNING ELIZABETH BEGRAVELSE: Den 250 kilo tunge kisten var pyntet med blomster og et svært personlig kort. FOTO: NTB
DRONNING ELIZABETH BEGRAVELSE: Den 250 kilo tunge kisten var pyntet med blomster og et svært personlig kort. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dronning Elizabeth II av Storbritannia er stedt til hvile fra Westminster Abbey i London, med kongelige, verdens statsoverhoder og tusenvis av briter samlet både inne i kirken og utenfor for å ta farvel.

Mange har bitt seg merke i den fargerike buketten som prydet dronningens kiste, og ikke minst kortet plassert i blomsteroppsatsen.

Blomstene er for øvrig hentet fra dronningens hage, opplyser Buckingham Palace, og det er blant annet innehoder blomsten myrt, som var i dronningens brudebukett da hun giftet seg med prins Philip i 1947.

Assosiasjoner til prinsesse Dianas kiste

Det hvite koret gir assosiasjoner til kortet som sto i buketten på kisten til prinsesse Diana, da hun ble gravlagt fra nettopp Westminster Abbey 6. september 1997.

Da hadde sønnene skrevet et svært personlig brev til sin mor, som kong Charles (73) denne gangen har skrevet til sin egen mor.

På kortet fra den ferske kongen står det, ifølge britiske BBC, «In loving and devoted memory». På norsk kan dette oversettes til «Minnes med kjærlighet og hengivenhet».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer