Dronning Elizabeth begravelse

Dette var de «ukjente» kongelige gjestene i dronningens begravelse

«Alles» øyne var rettet mot prinsefamilien og hertugparet av Sussex, men blant de sørgende var også flere av dronningens utvidede familie.

DRONNING ELIZABETHS BEGRAVELSE: Lady Margarita Armstrong-Jones (t.h.) side om side med broren Charles Armstrong-Jones under begravelsen til dronning Elizabeth i Westminster Abbey. Bak, med hatt, Lady Davina Lewis og datteren Senna Kowhai (t.v.). FOTO: NTB
DRONNING ELIZABETHS BEGRAVELSE: Lady Margarita Armstrong-Jones (t.h.) side om side med broren Charles Armstrong-Jones under begravelsen til dronning Elizabeth i Westminster Abbey. Bak, med hatt, Lady Davina Lewis og datteren Senna Kowhai (t.v.). FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dronning Elizabeth av Storbritannia gikk ut av tiden 8. september 2022, etter hele 70 år på tronen. Den lojale regenten ble 96 år.

Statsledere, kongelige og sørgende fra hele verden var samlet i Westminster Abbey i London 11 dager etter at hun døde, for å ta et siste farvel med verdens lengstsittende monark.

«Alles» øyne var rettet mot dronningens nærmeste familie, og da spesielt prinseparet av Wales, prins William (40) og prinsesse Kate (41), og hertugparet prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41) - samt prinsebarna prinsesse Charlotte (7) og prins George (9).

Dronningens oldebarn hadde nemlig fått en helt spesiell oppgave under begravelsen - å gå side om side med sine foreldre bak kisten. De var tydelig preget av stundens alvor.

Men blant de flere tusen gjestene var også mange av dronningens utvidede, kongelige familien. Flere av dem «ukjente» for folk flest.

Lady Margarita Armstrong-Jones (20)

Den unge kvinnen, som er den 26. i rekken til den britiske tronen, er barnebarnet til avdøde prinsesse Margaret - dronning Elizabeths lillesøster.

Hun kom til verden i mai 2002, bare tre måneder etter at bestemoren prinsesse Margaret gikk bort.

ALVORSTYNGET: Lady Margarita Armstrong-Jones i Westminster Hall under syningen av kisten 14. september. FOTO: NTB
ALVORSTYNGET: Lady Margarita Armstrong-Jones i Westminster Hall under syningen av kisten 14. september. FOTO: NTB Vis mer

Hennes hele og fulle navn er Margarita Elizabeth Rose Alleyne Armstrong-Jones, og hun er oppkalt etter sin farmor prinsesse Margaret, og oldemor, den avdøde dronningmoren, Elizabeth Angela Marguerite Bowes-Lyon.

BRUDEPIKE: Lady Margarita (t.h.) vinker til folket under bryllupet mellom Kate Middleton og prins William i Westminster Abbey i 2011. Avdøde dronning Elizabeth i midten. Lady Louise Windsor (t.v. og Grace van Cutsem var også brudepiker. FOTO: NTB
BRUDEPIKE: Lady Margarita (t.h.) vinker til folket under bryllupet mellom Kate Middleton og prins William i Westminster Abbey i 2011. Avdøde dronning Elizabeth i midten. Lady Louise Windsor (t.v. og Grace van Cutsem var også brudepiker. FOTO: NTB Vis mer

Lady Margarita er utdannet smykkemaker. Hun entret den rojale scene allerede i 2011, da hun var brudepike for prins William og prinsesse Kate.

Flora Alexandra Ogilvy Vesterberg (27)

27-åringen deltok i begravelsen med sin svenske ektemann Timothy Vesterberg (29). Hun er den 59. i rekken til den britiske tronen. Britiske Flora og svenske Timothy giftet seg i Det kongelige kapell i St. James-palasset i London i 2021.

PREGET: Britiske Flora Alexandra Ogilvy Vesterberg med sin svenske ektemann Timothy Vesterberg under dronningens begravelse. FOTO: NTB
PREGET: Britiske Flora Alexandra Ogilvy Vesterberg med sin svenske ektemann Timothy Vesterberg under dronningens begravelse. FOTO: NTB Vis mer

Flora er barnebarnet til prinsesse Alexandra, Lady Ogilvy - som er 85 år og kusinen til dronning Elizabeth. Floras bestemor var også brudepike i bryllupet mellom den nå avdøde dronningen og prins Philip da de giftet seg i 1947.

To dager etter dronningens dødsfall, delte Flora, som er utdannet kunsthistoriker, en rørende hyllest til bestemorens kusine på Instagram.

« (...) Jeg kommer alltid til å huske hennes bemerkelsesverdige entusiasme og gnist i øyet hver gang hun snakket. (...) Hennes majestet har tålt så mange utfordringer gjennom sitt lange liv som regent, men har likevel alltid gitt oss håp og løftet opp livene til de hun har møtt på sin vei. For det, og så my mer, vil jeg være henne evig takknemlig».

FORBILDE: Flora Vesterberg hadde dronning Elizabeth som forbilde, og kom med en rørende hyllest kort tid etter at dødsfallet var kjent. Her med ektemannen Timothy Vesterberg etter begravelsesseremonien. FOTO: NTB
FORBILDE: Flora Vesterberg hadde dronning Elizabeth som forbilde, og kom med en rørende hyllest kort tid etter at dødsfallet var kjent. Her med ektemannen Timothy Vesterberg etter begravelsesseremonien. FOTO: NTB Vis mer

India Hicks (55) og Lady Pamela Hicks (93)

Den britiske motedesigneren og forretningskvinnen India Hicks var sammen med sin mor Lady Pamela Hicks blant de første gjestene til å ankomme Westminster Abbey mandag 19. september.

Lady Pamela er blant den nå avdøde dronningens eldste slektninger, og hadde en sentral plass blant de sørgende. Hun er nemlig datteren til avdøde Louis Mountbatten - prins Philips onkel, og mannen som var «Kirsten giftekniv» mellom nevøen og prinsesse Elizabeth.

SLEKTNINGER: Lady Pamela (i rullestol) og datteren India Hicks i begravelsen til dronning Elizabeth. FOTO: NTB
SLEKTNINGER: Lady Pamela (i rullestol) og datteren India Hicks i begravelsen til dronning Elizabeth. FOTO: NTB Vis mer

Dronningen og Lady Pamela var svært nære, og sistnevnte var et naturlig valg som en av dronningens brudepiker da hun giftet seg med prins Philip i 1947. Hun ble siden utnevnt som lady-in-waiting, en slags personlig assistent, for dronningen.

Dette gjorde også at datteren India hadde svært nære bånd til dronning Elizabeth. Hun har ved flere anledninger, også før dronningens død, uttrykt beundring overfor kvinnen som satt på tronen i 70 år.

På Instagram-profilen sin har India, som giftet seg med ektemannen David Flint Wood (61) i 2021 etter 26 år som kjærester, delt flere minner og lovord om dronning Elizabeth.

Blant annet husker hun godt at dronningen pleide å ta med en boks med sjokolade de gangene hun kom på overnattingsbesøk hos familien Hicks.

For den hundekjære dronningen måtte sette foten ned, da familiehunden Neola forsynte seg av dronningens sjokolade!

«Dronningen pleide alltid å ha med en boks med sjokolade til vertinnen, og en boks med sjokolade til seg selv. Under et slikt besøk kom hun en dag til min mor med en liten klage, vedrørende min mors hund Neola. Dronningen hadde ingenting imot at Neola kom inn på værelset hennes, og hun hadde i utgangspunktet ingenting imot at hunden forsynte seg av en sjokoladebit, men at det skulle være en bit av hver eneste sjokolade - dét hadde dronningen noe imot!» minnes India med humor og varme.

Ifølge BBC var det 2000 inviterte gjester i begravelsesseremonien i Westminster Abbey mandag 19. september 2022.

Øvrige kilder: Hello Magazine og People

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer