Dirty Dancing kunne ha sett heeelt annerledes ut!

Sarah Jessica Parker var på audition til rollen, men fikk den ikke.

DIRTY DANCING: Disse kvinnene kunne ha fått rollen som Baby i Dirty Dancing. Sjekk hvem som kunne ha spilt Johnny Castle i saken! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da spillefilmen Dirty Dancing kom ut i 1987, for 32 år siden (!!), ble den en umiddelbar hit.

Kjærlighetshistorien mellom rikmannsjenta Frances «Baby» Houseman og badboyen Johnny Castle fenget en hel verden, og ikke minst fikk de hotte danserytmene oss til å kjenne det shake litt ekstra i hoftene.

For kjemien mellom Jennifer Grey og Patrick Swayze var noe helt utenom det vanlige - hennes naive væremåte, kombinert med hans dådyrøyne og tøffe attitude fikk seerne til å gå av skaftet.

Men i den nye Netflix-dokumentarserien The Movies That Made Us - som på norsk er oversatt til Filmene vi vokste opp med - kommer det frem at det faktisk var noen helt andre enn Jennifer Grey og Patrick Swayze som var tiltenkt rollene som Baby og Johnny Castle.

HOT: Det er ingenting å utsette på kjemien mellom badboyen Johnny Castle og rikmannsjenta Baby i filmen Dirty Dancing. FOTO: NTB scanpix
HOT: Det er ingenting å utsette på kjemien mellom badboyen Johnny Castle og rikmannsjenta Baby i filmen Dirty Dancing. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Skuespiller Sarah Jessica Parker (senere kjent som Carrie Bradshaw i Sex og singelliv), som på den tiden var i begynnelsen av 20-årene, var på audition til rollen. Også skuespiller Winona Ryder, som på midten av 80-tallet var 16 år, var en runner opp for rollen som baby.

En av mennene i filcrewet foreslo den da 34 år gamle skuespilleren og sangeren Pia Zadora - men det falt ikke helt i god jord hos filmprodusent Linda Gottlieb.

- Den blonde sexbomben. Den rake motsetningen til hva jeg så for meg. Helt feil for rollen, sier hun i dokumentaren.

Falt umiddelbart for pappajenta Jennifer

Men da 27-åringen Jennifer Grey ankom auditionrommet, for å portrettere 17-åringen Baby, glapp rollen for Sarah Jessica Parker, Winona Ryder og Pia Zadora.

- Jennifer Grey ble dyttet inn på audition av faren sin. Vi ble forelsket! For meg hadde hun Babys ansikt. Der var det! Fra da av var hun den eneste jeg ville ha, forklarer manusforfatter Eleanor Bergstein i dokumentaren.

FUN FACT: Skuespiller Jennifer Grey på date med skuespiller Mathew Broderick i 1987 - samme året som Dirty Dancing kom ut. Han giftet seg siden med Sarah Jessica Parker, som ikke fikk rollen som Baby. FOTO: NTB scanpix
FUN FACT: Skuespiller Jennifer Grey på date med skuespiller Mathew Broderick i 1987 - samme året som Dirty Dancing kom ut. Han giftet seg siden med Sarah Jessica Parker, som ikke fikk rollen som Baby. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Det er helt umulig å forestille seg noen andre i rollen som Johnny Castle enn kjekkasen Patrick Swayze - men det var en del andre menn som også var gira på å portrettere den kjekke badboyen med de sexy hoftebevegelsene og den stramme attituden.

Blant dem var skuespiller Billy Zane. Han fikk avslag på auditionsøknaden, men ti år senere kapret han rollen som slemmingen Caledon Hockley, ektemannen til Rose, i suksessfilmen Titanic.

AKTUELLE: Val Kilmer og Billy Zane (t.h.) ble vurdert i rollen som Johnny Castle. Val Kilmer takket nei, mens Billy Zane ikke ble med videre etter audtion. FOTO: NTB scanpix
AKTUELLE: Val Kilmer og Billy Zane (t.h.) ble vurdert i rollen som Johnny Castle. Val Kilmer takket nei, mens Billy Zane ikke ble med videre etter audtion. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Skuespiller Val Kilmer takket nei til rollen. Men det var nok en mening med det - for inn kom Patrick Swayze, som tok filmcrewet med storm!

- Jeg var veldig opptatt av karakteren Johnny Castle, minnes manusforfatter Eleanor.

- Jeg ville ha en som hadde dype øyne. Så vi gikk gjennom bilde etter bilde, og jeg sa: «Ah, dette er de øynene jeg vil ha!».

Og ja - de tilhørte 34-åringen Patrick Wayne Swayze.

HOT: Yes, det finnes ingen andre enn Patrick Swayze som kunne ha spilt Johnny Castle. FOTO: NTB scanpix
HOT: Yes, det finnes ingen andre enn Patrick Swayze som kunne ha spilt Johnny Castle. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Basert på hennes eget liv

Den nå ikoniske filmen er løselig basert på Eleanor Bergsteins (82) eget liv. Hun vokste opp i en jødisk familie bosatt i Brooklyn, og hennes far Joseph - i likhet med Babys far Jack Houseman (spilt av Jerry Orbach) - var lege.

Eleanor ble selv kalt Baby frem til hun var 20 år, og om sommeren ferierte familien på luksushotellet Grossinger's Catskill Resort Hotel i Catskill Mountains i den sørøstlige delen av New York.

IDEEN BAK: Dirty Dancing er løselig basert på manusforfatter Eleanor Bergsteins eget liv. FOTO: NTB scanpix
IDEEN BAK: Dirty Dancing er løselig basert på manusforfatter Eleanor Bergsteins eget liv. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Eleanor Bergstein var en habil danser, og som tenåring deltok hun på mange dansekonkurranser.

Hun ble blant annet kåret til Teenage Mambo queen. Og det var nettopp i dette universet at Eleanor oppdaget den helt spesielle måten å danse på - som hun kalte dirty dancing. Og resten, ja dét er historie!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer