Kinofilmer

Disse 13 kinofilmene gleder vi oss SÅ mye til i 2017!

En syngende Ryan Gosling, Disney-klassikeren «Skjønnheten og udyret» i ny drakt og ikke minst Michael Fassbender som Harry Hole.

KINOFILMER 2017: «Jackie», «La La Land», «Beauty and the Beast» og «Den 12. mann» er noen av de filmene vi gleder oss til å se på kino i 2017! Foto: Filmweb
KINOFILMER 2017: «Jackie», «La La Land», «Beauty and the Beast» og «Den 12. mann» er noen av de filmene vi gleder oss til å se på kino i 2017! Foto: Filmweb Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hipp hurra - et nytt år er i gang og vi har SÅ mye godt i vente på kinofronten! Skrekkfilmer, musikaler, dokumentarer, eventyrfilmer og romantiske dramafilmer - dette blir bra! Under har vi listet ned de 13 filmene vi i KK.no-redaksjonen gleder oss aller mest til i året som kommer. Er din favoritt blant de utvalgte?

«Live by Night» - premiere 20. januar

«Vi befinner oss i 1920-tallets Boston, der alkoholforbudet ikke har klart å stoppe strømmen av sprit til nettverk av gangsterstyrte smuglerbuler. Her er det mulig for enhver å skaffe seg makt og penger om man har ambisjoner og mot nok», skriver Filmweb om filmen, og i rollene finner vi blant andre Ben Affleck (44), Zoe Saldana (38) og Elle Fanning (18). Førstnevnte Hollywood-stjerne har også regissert filmen, og har fått med seg skuespillerkompisen Leonardo DiCaprio (42) på produsentsiden.

Se trailer under:

«The Birth of a Nation» - premiere 27. januar

Åh, som vi elsker en god film som omhandler slavetiden! Vi har virkelig tru'a på «The Birth of a Nation». Filmen er satt til en plantasje i sørstaten Virginia i 1831 og slaven Nate Turner går i bresjen for å gjøre slaveopprør. I rollene finner vi blant andre Nate Parker (37), Gabrielle Union (44), Armie Hammer (30) og Aja Naomi King (31). Også her finner vi en hovedrolleinnehaver, Nate Parker, som har stått for filmens manus og regi. Vi gleder oss!

Se trailer under:

LES OGSÅ: Slavetiden: - Barnedrap var ikke en ukjent metode for å unngå en skandale

«Fifty Shades Darker» - premiere 10. februar

Endelig har tiden kommet for at vi skal få vite fortsettelsen på historien om mangemillionæren Christian Grey (Jamie Dornan) og hans uskyldige elskerinne Anastasia Steele (Dakota Johnson). Anastasia er på vei tilbake til sin SM-elskende hunk Christian Grey - en mann som forsøker å fange oppmerksomheten hennes på alle mulige måter. Det hele er likevel ikke helt ukomplisert, for et «spøkelse» fra Greys fortid vender tilbake, og en ny mann kjemper om en plass i Anastasias liv. Drama! 

Se trailer under:

LES OGSÅ: 50 ting du ikke visste om «Fifty Shades»

«Jackie» - premiere 17. februar

Vi har alle sett de ikoniske bildene av førstedamen Jacqueline Kennedy som i sin kledelige babyrosa drakt (etter hvert tilgriset av blod) forsøker å holde liv i sin ektemann, president John F. Kennedy. Han er akkurat blitt skutt i hodet av en ukjent person. Året er 1963 og byen er Dallas, Texas. I «Jackie» følger vi førstedamen, som i løpet av sekunder er blitt enke, i dagene etter ektemannens død. Rollen portretteres av Natalie Portman (35). Peter Sarsgaard (45) spiller Jackies svoger Robert F. Kennedy. Det er forøvrig den danske skuespilleren Caspar Phillipson (46) som har fått rollen som president John F. Kennedy.

Se trailer under:

LES OGSÅ: Se Katie Holmes utrolige Jackie Kennedy-forvandling

«La La Land» - premiere 24. februar

Herregud, som vi GLEDER oss til å høre kjekkasen Ryan Gosling (36) synge i musikalen «La La Land»! Settingen er Los Angeles og Sebastian og Mia (spilt av Emma Stone) forsøker iherdig (som så mange andre) å gjøre karriere i «englenes by». Her blir det garantert en god miks av drama, kjærlighet og sang og dans - hurra!

Se trailer under:

LES OGSÅ: Nok en gang gir Ryan Gosling oss ENDA en grunn til at han er én av drømmekarene våre!

«Beauty and the Beast» - premiere 17. mars

Ingenting er som en god, gammeldags Disney-film og i år kommer klassikeren «Skjønnheten og udyret» i ny drakt. Historien er den samme: «Belle, en smart, vakker og selvstendig ung kvinne, blir tatt til fange av selveste Udyret i hans slott. Til tross for sin frykt, blir hun venn med slottets magiske ansatte og lærer seg å se forbi Udyrets forferdelige ytre og oppdager det gode hjertet til den sanne prinsen innenfor», skriver Filmweb i sin omtale. I rollene finner vi blant andre Emma Watson (26), Ewan McGregor (45), Luke Evans (37) og Emma Thompson (57).

Se trailer under:

«Denial» - premiere 28. april

Onde tunger vil ha det til at Holocaust aldri skjedde, og det er nettopp dette filmen «Denial» tar for seg. I rollen som tvileren David Irving finner vi Andrew Scott (40), mens Rachel Weisz (46) portretterer forfatteren og historikeren Deborah E. Lipstadt. Dramafilmen er basert på en sannhistorie.

Se trailer under:

LES OGSÅ: Slik gikk det med den ikoniske «Schindlers liste»-jenta i den røde kåpen

«Alien: Covenant» - premiere 19. mai

Vi gleder oss helt sinnssykt til neste avsnitt av «Alien»-franchisen «Alien: Covenant». Ut ifra traileren å bedømme er det ingen tvil om at filmen fortsetter i god «Alien»-ånd, med masse grøss, slim og blod – noe som kanskje ikke så rart, da det er ingen ringere enn selveste Ridley Scott, mannen bak av Alien (1979) og Prometheus (2012), som er regissøren (han er forresten også aktuell med TV-serien «Taboo» på HBO). Og med Michael Fassbender i hovedrollen (sikle sikle) er det ingen tvil om at dette blir en av 2017s beste sci-fi-filmer. Vi skal i alle fall holde av 19. mai! 

Se trailer under:

«Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge» - premiere 24. mai

Ok, denne filmen gleder vi oss ikke til å se bare fordi Johnny Depp (53), Orlando Bloom (39) og Javier Bardem (47) spiller i den - men fordi filmen jo er regissert av den norske stjerneduoen Espen Sandberg (45) og Joachim Rønning (44)! Det er alltid hyggelig når nordmenn er involvert i store kinoproduksjoner. 

Se trailer under:

LES OGSÅ: Danske Tina Deleuran har fått «The Mystery Blonde»-stempel etter at hun møtte Hollywood-kjekkasen Johnny Depp på bar i Aarhus

«Wonder Woman» - premiere 16. juni

Nå har vi hatt «Batman», «Spiderman», «Superman» og alle andre typer «man» på lerettet en stund, så det er virkelig på høy tid at det trekkes frem en kvinnelig superhelt! Etter den siste «Batman vs Superman: Dawn of Justice»-filmen fikk vi også en liten smakebit av hva vi kan vente oss, og vi kan med hånden på hjertet si at vi gleder oss skikkelig til denne filmen!

Se trailer under:

«Kingsman: The Golden Circle» - premiere 6. oktober

Vi elsket den første «Kingsman»-filmen med Colin Firth (56) i hovedrollen, selv om vi jo skal innrømme at det ikke akkurat var en Oscar-verdig film - men det må jo være lov til å like sånne type «feelgood»-filmer også! Og når vi ikke trodde det kunne bli bedre, annonseres det at superkjekkasen Channing Tatum (36) skal være med i neste film! Hot!

Se trailer under:

LES OGSÅ: Designer kopierte Oscar-kjolen til svenske Alicia Vikander på under to timer!

«The Snowman» - premiere 13. oktober

... eller, «Snømannen» som vi kjenner den da! Den norske forfatteren Jo Nesbøs bok (med samme navn) er nemlig blitt filmatisert og det via det britisk-amerikanske produksjonsselskapet United International Pictures. Deler av filmen er gjort i Norge (det skulle da egentlig bare mangle!), og i rollene finner vi blant andre Michael Fassbender (39), Charlotte Gainsbourg (45), Chloë Sevigny (42), Jakob Oftebro (30) og «Broen»-stjernen Sofia Helin (44). Førstnevnte skuespiller har fått rollen som politietterforsker Harry Hole.

Traileren er dessverre ikke ute ennå. 

LES OGSÅ: Stjerneparet Michael Fassbender og Alicia Vikander viste sin kjærlighet på den røde løperen

«Den 12. mann» - premiere 10. november

«Den 12. mann forteller historien om krigshelten Jan Baalsruds legendariske flukt fra nazistene under andre verdenskrig. Tolv motstandsmenn gikk om bord i en fiskeskøyte på Shetland og krysset Nordsjøen for å kjempe mot tyskerne. Forrådt av en norsk nazist ble elleve av mannskapet fanget og drept. Bare den tolvte mannen - Jan Baalsrud - klarte å komme seg unna. Dette er hans historie», skriver Filmweb i sin omtale av den norske filmen regissert av Harald Zwart (51). I hovedrollen finner vi Thomas «Fingern» Gullestad (36), som ifølge Seoghør.no måtte slanke seg ned til 58 kilo for rollen som den modige motstandsmannen.

Se trailer under:

Vi fikk dessverre ikke plass til alle godbitene, så dersom det er noen du savner kan du klikke deg inn på Filmweb for å holde deg oppdatert på flere kinofilmer som slippes i løpet av året!

LES OGSÅ: Jenny Skavlan til KK.no: - Når man ser bildene av små barn i redningsvester på flukt, tenker man jo på sitt eget barn

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer