Julefilmer:

Disse filmene MÅ du se før og i jula

Er din favorittfilm på lista?

JULEFILMER: Trenger du å komme i sikkelig julestemning? Da bør du se én eller alle disse filmene! FOTO: NTB Scanpix
JULEFILMER: Trenger du å komme i sikkelig julestemning? Da bør du se én eller alle disse filmene! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Vi er godt ute i desember og julen er rett rundt hjørnet. For mange av oss innledes den tradisjonsrike høytiden med både teater, julekonserter og julefilmer på kino, men for andre tar det lengre tid før julestemningen virkelig setter inn.

Flere i KK-redaksjonen pyntet hjemmet allerede i midten av november, spilte julemusikk og planla filmkveld med julefilmer (julen er jo så kort!), mens andre bare vente med juletradisjoner til 1. desember.

LES OGSÅ: 7 sanger som garantert gir julestemning

Er du en av dem som bruker litt lengre tid på å komme i julemodus er det heldigvis noe du kan gjøre! For hvem elsker ikke å tulle seg inn i et pledd på sofaen og se julefilmer?

Vi er såå klare for å komme i skikkelig stemning – og da tyr vi til julefilmer. Derfor har vi ramset opp 12 klassikere som garantert får deg til å glede deg ekstra mye til dalende snø, lukten av ribbe, julestrømpe og late dager med familien.

«Hjemme Alene»

I denne klassikeren fra 1990 ser vi Macaulay Culkin (35) i hovedrollen som lille Kevin McCallister, den åtte år gamle gutten som ved en feil blir forlatt alene hjemme mens hele familien drar på utenlandsferie. Det er ingen jul uten familien McCallister!

«Love Actually»

Ja, vi vet det; denne er med på alle julefilm-lister – men det er det god grunn til! Koseligere tidsfordriv i høytiden skal man lete lenger etter. Dette er kanskje den julefilmen som får oss mest i julestemning!

LES OGSÅ: «Love Actually»-stjernen har blitt voksen!

«Tre nøtter til askepott»

For meg er «Tre nøtter til askepott» et must å se i jula. Klassikeren fra ... sendes hver julaften på NRK og jeg benker meg alltid foran TV-en når denne vises.

LES OGSÅ: 12 fantastiske Disney-filmer vi hadde «glemt»

«The Holiday»

Cameron Diaz (43), Kate Winslet (40), Jude Law (42) og Jack Black (46) i én og samme film? Solgt.

«Narnia»

Det vinterlige og eventyraktige landskapet i «Narnia: Løven, heksa og klesskapet» gir deg julestemning fra første minutt.

«New Year's Eve»

Var helt klart min favoritt da den kom ut i 2011. Kanskje fordi skuespillerlista inneholder navn som Sarah Jessica Parker, Zac Efron, Ashton Kutcher, Robert De Niro, Michelle Pfeiffer, HalleBerry og Sofia Vegera for å nevne noen? Åååh, den er så fin!!

«Hjelp, det er juleferie!»

Ting går sjelden som planlagt for familien Griswold, og julen er intet unntak.

«Grinchen»

Hvert år prøver Grinchen – spilt av Jim Carrey (53) – å stjele julen og hvert år sitter vi benket foran TV-en for å se om han lykkes eller ei.

«Elf»

Ser du denne filmen i jula, bør du forberede magemusklene på en real treningsøkt. I «Elf» er Will Ferrell virkelig i sitt ess!

«Harry Potter»

Alle de åtte «Harry Potter»-filmene ruller over TV-skjermen i løpet av desember, og det gleder nok både store og små.

LES OGSÅ: Juleferien er skreddersydd for dokumentarkonsumering

«A Christmas Carol»

Jim Carrey spiller i to av filmene vi må se i julen. Den ene er «Grinchen», og den andre er «A Christmas Carol». I sistnevnte har han stemmen til gjerrige Ebenezer Scrooge, som hater julen – til å begynne med, i alle fall...

«Polar Expressen»

Denne rørende filmen handler om en liten gutt som har mistet troen på nissen, og om reisen han legger ut på for å møte «Father Christmas» selv. (Bonus: Tom Hanks er perfekt som fortellerstemmen!)

LES OGSÅ: Hurra, nå kan du endelig se hele «Love Actually 2»-filmen!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer