Friends:

Disse Friends-kjærestene angrer serieskaperne på

Til tross for at Phoebe Buffey hadde mange tvilsomme kjærester gjennom sesongene, er det spesielt to som skaperne ville vært foruten.

VANSKELIG ROLLE: Lisa Kudrow spilte rollen som Phoebe Buffay i serien Friends i ti sesonger. Hun kjenner seg ikke igjen i hvordan rollefiguren hennes opptrer. Noe som gjorde det vanskelig å tolke rollen. FOTO: NTB
VANSKELIG ROLLE: Lisa Kudrow spilte rollen som Phoebe Buffay i serien Friends i ti sesonger. Hun kjenner seg ikke igjen i hvordan rollefiguren hennes opptrer. Noe som gjorde det vanskelig å tolke rollen. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Mellom 1994 og 2004 kunne fans kose seg med bisarre situasjoner, solide vennskap og utallige kjærester, mens de fulgte Monica, Chandler, Ross, Rachel, Joey og ikke minst Phoebe på TV-skjermen. Og mens vi snakker om kjærester. Lisa Kudrows rollekarakter hadde nok av dem- og flere svært tvilsomme sådan.

Mange fans ble nok derfor både lettet og rørt da hun til slutt fant lykken med den sympatiske karakteren Mike, spilt av Paul Rudd.

Sistnevnte har for øvrig også datet Jennifer Aniston, som spiller Rachel i serien. Romansen var kortvarig og hendte noen år før Rudd dukket opp i Friends i 2002.

RUDDS DAMER: Jennifer Aniston og Paul Rudd var et par i virkeligheten, mens på skjermen ble han Phoebes (Lisa Kudrow) store kjærlighet. FOTO: NTB
RUDDS DAMER: Jennifer Aniston og Paul Rudd var et par i virkeligheten, mens på skjermen ble han Phoebes (Lisa Kudrow) store kjærlighet. FOTO: NTB Vis mer

Stalkere og sykdom

Skaperne av Friends, har i ettertid, mens de reflekterte over serien, avslørt at de angret på to av Phoebes mange kjærester.

Ifølge Vulture, reflekterte manusforfatterne og produsentene Marta Kauffman og David Crane nylig over serien under Tribeca TV-festival. Der delte de at det er noen av historiene i serien som ikke holder mål den dag i dag.

Den ene er romansen mellom Phoebe og Malcom, spilt av David Arquette, i sesong tre.

Selve utgangspunktet for romansen var heller tvilsom på grunn av at Malcom ble introdusert for seerne som Phoebes søster Ursulas «stalker». Phoebe begynte å gå ut med han ene og alene for å forhindre han fra å følge etter tvillingsøsteren.

«Vi måtte skrive om flere ganger for å få det til å fungere», forklarte Kauffman.

Da Phoebe forstod at Malcom ikke kunne forandre seg, begynte vanskelighetene å melde seg for paret. Det er også lett å se hvorfor den historien ikke ville vært like underholdene i 2019. Spesielt siden stalking er en faktisk forbrytelse.

I de senere årene har stjerner som Taylor Swift og Kendall Jenner gått rettens vei for å vitne mot folk som forfulgte dem. De har i tillegg gjort drastiske tiltak for å beskytte privatlivet sitt, noe som har skapt mer bevissthet rundt problematikken.

David Arquette giftet seg noen år senere seg med Courtney Cox, som spilte Monica Geller.

(Phoebe og Malcom møtes for første gang)

Den andre historien de angrer på involverer også en av Phoebes kjærester. Mer spesifikt Ryan, spilt av Charlie Sheen. Ryan er marinesjef og møter Phoebe en gang i året for å være sammen. Når han dukker opp i serien er han smittet av vannkopper. Dette ødelegger parets romantiske planer. Kauffman innrømmer at hun ikke er sikker på at vannkoppene virket heller.

Mange kjipe menn

Antallet rare, forskrudde og rett og slett kjipe menn, som Phoebe datet, gjennom de ti sesongene av Friends er høyt. Da er det overraskende at Kauffman og Crane bare angrer på to av hennes kjærester, skriver nettstedet Bustle.

Tross alt datet vår alles favoritt massør/sanger en fyr som nynnet mens han var på do, en som spiste kritt og en skrev erotiske noveller for barn. For ikke å snakke om psykologen, som psykoanalysterte de andre i Friends-gjenger hver gang han var sammen med dem.

Glem heller ikke politimannen Gary, spilt av Michael David Rapaport. Han som virket normal til å begynne med og overbeviser Phoebe om å flytte inn med han alt for tidlig. For å kvitre for høyt. Også var det vitenskapsmannen David (Hank Azaria), hvis virket til å være perfekt for Phoebe, men som viste seg å være en rotekopp som mislyktes i sitt forskningsprosjekt i Minsk.

Krevende å spille Phoebe

Phoebe, som rollefigur, er nok kjent som den merkeligste i gjengen. Det gjorde rollen ekstra vanskelig å spille for Lisa Kudrow. Det fortalte hun da hun nylig gjestet Kevin Nealons YouTube-serie «Hiking with Kevin».

Kudrow fortalte at hun tidligere hadde spilt rollen som «dum jente» flere ganger, men at det egentlig ikke var henne. Dessuten begynte rollen som Phoebe å tynge henne etter en stund. Hun følte derfor at hun måtte jobbe desto hardere for å få til å være Phoebe.

Til syvende og sist var det, ifølge Kudrow, medskuespiller Matt LeBlank, som spiller Joey, som hjalp henne over kneiken. Han hadde lagt merke til at venninnen slet på settet og skal ha sagt til henne:
«Du er allerede her. Slapp av. Dette får du til. Du har spilt denne karakteren i tre år. Problemet ditt er at du jobber for hardt og det trenger du ikke.»

Til tross for at Phoebe hadde noen tvilsomme kjærester og noen merkelige sider selv, har nok både hun og «musikken» hennes satt spor i fansens hjerter. Selv 25 år etter at fansen først traff henne.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer