Disse «Game of Thrones»-teoriene må du få med deg før premieren

Ned Stark lever og Gendry blir konge?

IS OG ILD: Vi gleder oss til gjensyn med blant annet Daenerys Targaryen og Jon Snow. Ender en av dem opp på jerntronen i siste sesong? FOTO: HBO
IS OG ILD: Vi gleder oss til gjensyn med blant annet Daenerys Targaryen og Jon Snow. Ender en av dem opp på jerntronen i siste sesong? FOTO: HBO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tenk at vi snart må ta farvel? Farvel til Jon Snow, farvel til Daenerys Targaryen, farvel til dragene, og – ikke minst – farvel til det som blir omtalt som tidenes beste TV-serie. (Fun fact: Avslutningen på sesong syv ble sett av 16.5 millioner mennesker.)

Siste sesong av «Game of Thrones» er rett rundt hjørnet. I midten av april får vi omsider et gjensyn med favorittkarakterene våre, men det er ingen tvil om at det får en bismak når vi vet at hver nye episode betyr at vi er et skritt nærmere slutten...

Derfor var det nokså bittersøtt da den første full-lengde traileren ble sluppet i går. Se den under:

Det er altså en drøy måned til vi får se starten på slutten, så frem til da må vi bare fortsette å undre på hvordan det hele ender: Hvordan skal man klare å vinne krigen mot de levende døde? Hvem får sitte på jerntronen og styre kongerikene til slutt?

Vi har funnet frem fem av de mest populære fanteoriene (som det forøvrig florerer av) på nett. Sjekk hvilken av dem du setter pengene dine på!

LES OGSÅ: – Av en eller annen grunn ser jeg for meg at tronen overtas av en kvinne

#1: Tyrion Targaryen

Denne teorien er nok den mest utbredte og samtidig en av de mest sannsynlige – men man vet aldri med George R. R. Martin. Det er tross alt sjelden handlingen reflekterer noe vi har klart å gjette oss frem til...

Det går altså ut på at Tyrion er ikke en Lannister, men en del av Targaryen-familien.

Vi har allerede fått bekreftet at Jon egentlig heter Aegon Targaryen: Han er ikke Neds sønn slik man trodde de første sesongene, men søsteren hans, Lyanna, sin. Faren hans er Rhaegar Targaryen. (Som forøvrig er Danaerys' bror, som igjen gjør henne til Jons tante. Alle som har sett siste episode av sesong syv forstår hvorfor dét er usømmelig, men helt ærlig er vi ganske blaserte etter Jamie/Cersei.)

Når det gjelder Tyrion, går historien slik: I bøkene blir det nevnt at Aerys Targaryen – The Mad King – var besatt av Joanna Lannister som etter hvert giftet seg med Tywin Lannister (Tyrions far). Ifølge teorien skal Aerys og Joanna ha hatt sex, og produktet av dét ble Tyrion.

Slett ikke umulig!

Kanskje er det derfor Tywin alltid har hatet Tyrion så inderlig – ikke bare fordi Joanna døde da hun fødte ham, men fordi han minner ham om utroskapet? Og forresten: Tywins siste ord før Tyrion skjøt ham i fjerde sesong, var «du er ingen sønn av meg».

I tillegg skadet ikke Daenerys' drager ham da han avla et besøk, og de er ikke akkurat kjent for å vise nåde... Kanskje de instinktivt visste at Tyrion ikke ville skade dem fordi han er en Targaryen?

#2: Jamie Lannister dreper Cersei Lannister

I serien møter vi heksen Maggy the Frog i et tilbakeblikk fra Cerseis fortid. Hun forteller at ungjenta en dag skal gifte seg med kongen, og at de vil få barn: Kongen får tjue, mens Cersei får tre. (Noe som selvfølgelig ikke gir mening for unge Cersei, men som vi i dag forstår og vet at stemmer.)

I tillegg avslører Cersei senere at Maggy forutså at alle barna hennes kom til å dø. Nok en gang sant.

I bøkene kommer heksen med enda en spådom: «Når tårene har druknet deg, kommer valonqar til å gripe om din bleke, hvite hals og kvele livet ut av deg.»

Valonqar betyr lillebror på valyrisk, og Cersei har naturlig nok antatt at det er snakk om Tyrion, som hun har et gjensidig hatforhold til – men hun har faktisk en annen lillebror også.

Han er bare noen minutter yngre, men Jamie er teknisk sett lillebroren hennes.

Mange tror at det til slutt blir han som dreper sin tvillingsøster og elsker, ettersom vi i forrige sesong så flere tegn til at Jamie begynte å tvile på Cerseis avgjørelser.

(En underteori her er at det faktisk er Arya som dreper Cersei – men med Jamies ansikt.)

LES OGSÅ: – «Game of Thrones» er det største jeg noensinne har vært med på

#3: Gendry blir konge

Ifølge en av de mange fanteoriene er det verken Daenerys, Jon eller Tyrion som har mest rett på jerntronen. I stedet er det smeden Gendry.

Vi møtte Gendry for første gang da Ned sporet han opp og fant ut at han var et av mange barn kong Robert Baratheon hadde med andre kvinner enn dronningen – trodde han i alle fall.

Teorier skal ha det til at Gendry faktisk var kongen og dronningens eneste ekte sønn.

I første sesong forteller Cersei at hun mistet sitt første barn med Robert; en «mørkhåret skjønnhet». I tillegg forteller hun at hun aldri har besøkt graven hans. Så, hva hvis han ikke døde?

Gendry på sin side tror at moren, som «hadde gult hår» (som Cersei?), døde da han var liten.

Kanskje ikke den mest sannsynlige teorien – det er tross alt ingen grunn til at Gendry skulle bli skilt fra foreldrene sine som baby – men definitivt en spennende tanke.

#4: Ned Stark er ikke død

Denne tar vi egentlig bare med fordi vi så inderlig håper at den er sann... Men den er faktisk ikke usannsynlig som den kan virke ved første øyekast heller.

Ja, vi var visstnok vitner til at Ned ble halshugget, men hva hvis det ikke var han som ble henrettet?

Teorien går ut på at Ned og Jaqen H'ghar – et av medlemmene av «the faceless men» som som kjent kan skifte ansikt – ble fengslet på samme tid. Det virker rart at et menneske som kan bytte identitet som han vil, blir fakket så lett, og dermed spekuleres det i om det hele var orkestrert av Varys; han skal ha betalt Jaqen for å sørge for at en annen person erstattet Ned under henrettelsen.

Dét kan ha hatt mange utfall, men en teori er at Aryas læremester, Syrio Forel, ikke ble drept, men brakt ned til fangehullet sammen med Ned og Jaques. Der ble han gitt Neds ansikt av Jaqen og etter hvert ofret i hans sted.

Hvis dette stemmer, blir selvfølgelig spørsmålet hvor i all verden Ned har vært siden. Ifølge teorien har han flyktet langt vekk for å unngå å bli oppdaget, samtidig som han jobber med Varys for å betale ned gjelden de skylder «the faceless men».

Litt søkt, men hei – langt merkeligere ting har skjedd i serien.

#5: Jon overlever krigen mot «white walkers» – men dør i et bakholdsgrep regissert av Cersei

Denne teorien er fullstendig hjerteskjærende, men samtidig veldig typisk George R. R. Martin. Ingen regner vel med at det blir en lykkelig slutt på «Game of Thrones»...

Fansen skal altså ha det til at Jon Snow kjemper seg gjennom og til slutt overlever krigen mot de levende døde, og at vi får et øyeblikk til å senke skuldrene – Jon og Daenerys er sammen, og Arya, Sansa og Bran er gjenforent – før helvete bryter løs igjen.

Mens samtlige karakterer er svake etter krigen, beorderer nemlig Cersei et bakholdsangrep (feigt eller smart?). En hel hær, med Euron Greyjoy i spissen, knuser Winterfell – og en av de mange som dør, er Jon.

Den mest populære teorien er at de andre karakterene kommer seg unna med livet i behold og at Daenerys etter hvert blir dronning, men noen tror også at bakholdsangrepet blir alle publikumsfavorittenes undergang og at hele serien ender med Cersei på jerntronen. Nok en gang.

Vi krysser fingrene for førstnevnte!

LES OGSÅ: Derfor elsker vi Jon Snow

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer