Johnny Depp og Amber Heard

Disse kjendisdamene støtter Johnny Depp

- Jeg anser ham som en meget god venn, sier skuespiller Penelope Cruz.

JOHNNY DEPP: Skuespiller Johnny Depp har støtte i blant andre kollega Penelope Cruz. Her fra 'Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides'-premieren i mai 2011. FOTO: NTB
JOHNNY DEPP: Skuespiller Johnny Depp har støtte i blant andre kollega Penelope Cruz. Her fra 'Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides'-premieren i mai 2011. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

R ettssaken mellom skuespiller-eksene Johnny Depp (58) og Amber Heard (36) går for full rulle i Virginia, og mange karakteriserer det hele som et Hollywood-sirkus man ikke har sett maken til tidligere.

Depp har saksøkt ekskona for å ha kommet med krenkende og usanne utsagn i et innlegg som ble publisert i The Washington Post i 2018. Der hevder hun blant annet at hun er en «offentlig talsperson for overgrep i hjemmet».

TEATRALSK: Skuespiller Amber Heard er blitt beskyldt for å komme med usanne utsagn i retten, samt være teatralsk under rettsavhørene i Virginia. FOTO: NTB
TEATRALSK: Skuespiller Amber Heard er blitt beskyldt for å komme med usanne utsagn i retten, samt være teatralsk under rettsavhørene i Virginia. FOTO: NTB Vis mer

Det er satt av hele 16 uker til rettssaken, der det skal avgjøres hvorvidt Johnny Depp er en voldelig konemishandler - som ekskona Amber Heard hevder - eller om det er Amber Heard som farer med løgner, og som er den egentlige mishandleren, både verbalt og fysisk, i forholdet som ble avsluttet i 2017.

Til sammenligning var det satt av 10 uker til 22. juli-rettssaken.

Hevder han er blitt forhåndsdømt

Det er altså Johnny Depp som har valgt å ta saken til retten, for å renvaske sitt eget navn og rykte.

Han mener at han er blitt forhåndsdømt, og at han på bakgrunn av utsagn fra Amber Heard og påfølgende krenkende saker i tabloidpressen, har mistet flere jobber og ikke minst fått et rykte på seg for å være konemishandler. Noe som også har gått utover hans to barn.

RENSVASKE SITT NAVN: Skuespiller Johnny Depp har tatt ekskona Amber Heard til retten, for å renvaske sitt eget navn og rykte. Det er satt av hele 16 uker i retten. Dette er fra mai 2022. FOTO: NTB
RENSVASKE SITT NAVN: Skuespiller Johnny Depp har tatt ekskona Amber Heard til retten, for å renvaske sitt eget navn og rykte. Det er satt av hele 16 uker i retten. Dette er fra mai 2022. FOTO: NTB Vis mer

Johnny Depp har fått massiv støtte både av fans, bransjefolk og kolleger, og allerede i 2020 gikk flere av dem ut offentlig og ga sin støtte til Depp.

Blant dem er skuespiller Penelope Cruz (48). Hun møtte Depp da hun var 19 år, og de ble introdusert for hverandre av den spanske filmskaperen Pedro Almodovar (72). Siden den gangen har de spilt mot hverandre i tre filmer.

- Jeg regner ham som en meget nær venn. Jeg har alltid vært imponert over hans godhet, hans briljante tankegang, hans talent og underlige humoristiske sans. Jeg har sett Johnny i mange forskjellige situasjoner, og han har alltid vært snill mot de rundt seg. Han er en av de mest generøse menneskene jeg kjenner, sa Penelope Cruz i 2020.

NÆR VENN: Johnny Depp er en nær venn av Penelope Cruz' og hennes ektemann Javier Bardem. Depp har spilt mot begge to. Her fra Cannes i 2011. FOTO: NTB
NÆR VENN: Johnny Depp er en nær venn av Penelope Cruz' og hennes ektemann Javier Bardem. Depp har spilt mot begge to. Her fra Cannes i 2011. FOTO: NTB Vis mer

Også Penelopes ektemann Javier Bardem (53) har bare godord å si om kameraten og konas gode venn.

- Jeg elsker Johnny. Han har alltid vært en sann gentleman, og er en ekstremt generøs og omsorgsfull venn for min familie og meg selv.

Bardem mener Depp alltid har hatt en respekt overfor hvert eneste medlem av crewet.

- Jeg støtter Johnny fordi jeg alltid har sett en ekte hengivenhet og kjærlighet i ham. Han er et godt menneske, fanget i giftige løgner og manipulasjoner, men som likevel smiler og viser omsorg til alle til tross for situasjonen han er i.

Full støtte av ekskona

Viktigst av alt har nok støtten fra ekskona Vanessa Paradis (49) vært for Johnny Depp. De var sammen i 14 år, og har barna Lily-Rose Depp (22) og Jack (20) sammen.

- Gjennom alle disse årene har jeg kjent Johnny som en snill, oppmerksom, generøs og ikke-voldelig person og far. (...) Jeg er klar over påstandene Amber Heard offentlig har beskyldt Johnny for over fire år nå. Det er ikke i nærheten av den Johnny jeg kjenner. Min personlige erfaring over mange år er at han aldri har vært voldelig eller misbrukt meg.

EKSKONA: Johnny Depp og Vanessa Paradis var kjærester i 14 år, før bruddet i 2017. De har to barn sammen. FOTO:
EKSKONA: Johnny Depp og Vanessa Paradis var kjærester i 14 år, før bruddet i 2017. De har to barn sammen. FOTO: Vis mer

- Jeg har observert at disse forferdelige utsagnene har vært opprørende for ham, og har ført til skade på hans karriere fordi at mange dessverre har trodd på disse falske beskyldningene. Det er provoserende med tanke på at han har hjulpet så mange personer både personlig og profesjonelt, med sin snillhet og generøsitet, sa Vanessa Paradis i en uttalelse i 2020.

Også ekskjæresten Winona Ryder (50), som Depp var kjæreste med fra 1989 til 1993, støtter skuespilleren.

- Tanken på at han skal være en ekstremt voldelig person er så langt unna den Johnny som jeg kjenner og elsket. Jeg klarer ikke å forstå noen av disse anklagene. Han var aldri, aldri voldelig mot meg. Han har aldri, aldri misbrukt meg. Han har aldri vært voldelig mot noen jeg har sett.

EKSEN: Johnny Depp og Winona Ryder var kjærester fra 1989 til 1993. Hun gir ham de beste skussmål. FOTO: NTB
EKSEN: Johnny Depp og Winona Ryder var kjærester fra 1989 til 1993. Hun gir ham de beste skussmål. FOTO: NTB Vis mer

- Jeg kjenner ham kun som en skikkelig god mann, en ekstremt kjærlig og omsorgsfull mann, som var beskyttende overfor meg og de menneskene han elsker. Jeg følte meg veldig, veldig trygg med ham, sier Ryder ærlig.

«Toxic feminism»

Også aktivist Candance Owens (33) har gitt Depp sin fulle støtte i et innlegg på Twitter. Der ber hun folk om å tenke seg om flere runder, før man konkluderer.

Owens hevder at Amber Heard er et klassisk eksempel på en kvinne som har skodd seg på Me too-bevegelsen som hadde sin oppstart i 2017. Kort tid før Heard kom med de første anklagene mot Depp.

FULL STØTTE: Aktivist Candace Owens støtter Depp, og mener Heard har utnyttet Me too-bevegelsen. FOTO: NTB
FULL STØTTE: Aktivist Candace Owens støtter Depp, og mener Heard har utnyttet Me too-bevegelsen. FOTO: NTB Vis mer

- Amber Heard har gått under Me Too-radaren. Det var mer enn nok beviser for å få henne dømt fra starten av, som viser at hun har vært en ekstremt voldelig partner. Amber er klasse-eksempelet på hva jeg refererer til som «toxic feminism», hevder Owens.

Øvrige kilder: Newsweek og Just Jared

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer