Navnebytte

Disse kjendisene har skiftet navn

Kanskje ble det for langt og kronglete?

IKKE ET HELT NYTT FENOMEN: Skuespiller Diane Keaton het ikke Keaton opprinnelig. FOTO: NTB Scanpix
IKKE ET HELT NYTT FENOMEN: Skuespiller Diane Keaton het ikke Keaton opprinnelig. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det kan være mange grunner til skifte navn som kjendis. Kanskje var det en litt knotete uttale, ikke ikke riktig «schwung», eller bare traust?

I Norge ser det ut til være en stolt tradisjon å «værra som man er» enten man heter Sissel Kyrkjebø, Bjørn Eidsvåg, eller Odd Nordstoga, for å nevne noen. Selv de unge velger å gå for fødenavnet sitt som Astrid S, Sigrid og Aurora gjør med stor suksess. For oss her hjemme ser det ikke ut til at fancy artistnavn er det som må til for å toppe hitlistene. Litt annerledes ser det ut til å være «over dammen». Der har en rekke artister og skuespillere valgt å endre på navnet sitt. Bare sjekk ut den gjengen her:

John Legend (40)

John Legend het John Roger Stephens som barn. Artistnavnet er basert på et klengenavn han fikk som barn, og som etter hvert ble mer brukt enn døpenavnet.

- Det kom til punkt der flere kjente til artistnavnet mitt enn mitt virkelige navn, sa Legend til MTV i 2008.

MED DATTEREN: John Legend med datteren Luna Stephens på armen. Hun har altså hans opprinnelige etternavn. FOTO: NTB Scanpix
MED DATTEREN: John Legend med datteren Luna Stephens på armen. Hun har altså hans opprinnelige etternavn. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Meg Ryan (57)

Opprinnelig het hun Margaret Mary Emily Anne Hyra, og hørtes ut som en romanfigur fra Jane Austens univers. Det var visstnok ikke grunnen til navnebyttet. Ifølge Entertainment Weekly tok Ryan bestemorens pikenavn som etternavn da hun ble med i den amerikanske skuespillerforeningen Screen Actors Guild.

FRA HYRA TIL RYAN: Kortere og enklere å huske? FOTO: NTB Scanpix
FRA HYRA TIL RYAN: Kortere og enklere å huske? FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Vin Diesel (51)

Joda, Diesel er kanskje for kult til å være sant? Det opprinnelige navnet til den hardbarka actionskuespilleren er da også det langt mer kontorist-aktige Marc Sinclair.

IKKE LIKE KULT: Vin Diesel heter altså egentlig Marc Sinclair. FOTO: NTB Scanpix
IKKE LIKE KULT: Vin Diesel heter altså egentlig Marc Sinclair. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Diane Keaton (73)

Visste du at Diane Keaton faktisk het Hall til etternavn, slik som rollefiguren Annie Hall i den romantiske komedien med samme navn? Kallenavnet hennes var visstnok Annie, og regissør Woody Allen skrev rollen helt spesifikt til henne.

Keaton tok etternavnet Keaton (morens etternavn) fordi det visstnok allerede var en skuespiller som het Diane Hall, noe hun fant ut da hun meldte seg inn en fagforening for skuespillere, skriver People.com.

FRA HALL TIL KEATON: Diane Hall het opprinnelig Diane Hall, med kallenavnet Annie. FOTO: NTV Scanpix
FRA HALL TIL KEATON: Diane Hall het opprinnelig Diane Hall, med kallenavnet Annie. FOTO: NTV Scanpix Vis mer

Katy Perry (34)

Byttet navn fra Katheryn Elizabeth Hudson. (Korversjonen var Katy Hudson). Det ville jo være synd å bli tatt for å være skuespiller Kate Hudson? Dette er visstnok grunnen til at popstjerna tok morens etternavn, ifølge Hollywood.com.

IKKE PLASS TIL TO: Greit å ikke bli forvekslet med skuespiller Kate Hudson, tenkte antakelig Katy Perry da hun byttet etternavn. FOTO: NTB Scanpix
IKKE PLASS TIL TO: Greit å ikke bli forvekslet med skuespiller Kate Hudson, tenkte antakelig Katy Perry da hun byttet etternavn. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Miley Cyrus (26)

Som barn ble hun kalt Smiley (og det kan ikke ha vært fordi hun var i dårlig humør), og Miley ble fornavnet hun brukte. Men det var først i 2008 at artisten endret navnet sitt på papiret fra Destiney Hope Cyrus til Miley Ray Cyrus, for å hedre sin bestefar, politiker og demokrat Ray Cyrus.

LES OGSÅ: Så mye tjener Kim Kardashian på hvert Instagram-innlegg

SMILEY: Som barn ble Miley kalt Smiley. Som etterhvert ble til Miley. Foto: NTB Scanpix
SMILEY: Som barn ble Miley kalt Smiley. Som etterhvert ble til Miley. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tom Cruise (56)

Fødenavnet var Thomas Cruise Mapother IV. En framsynt skuespilleragent mente at dette ville bli et tungvint navn å drasse med rundt på diverse auditions, og etter den tilbakemeldingen tok skuespilleren kortversjonen Tom til fornavn, og mellomnavnet Cruise til etternavn. I etterkant framstår det som både lurt og framsynt. Selv om Mapother er et navn vi gjerne skulle sett mer til.

FRA LANGT TIL KORT: Det finnes bare èn Tom Cruise. Som er kjent skuespiller i hvert fall. FOTO: NTB Scanpix
FRA LANGT TIL KORT: Det finnes bare èn Tom Cruise. Som er kjent skuespiller i hvert fall. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Natalie Portman (37)

Som barn het hun Neta-Lee Hershlag. Hollywood-skuespilleren har dobbelt statborgerskap, både amerikansk og israelsk, og etternavnet Portman er farmorens pikenavn.

VAKKER KVINNE, VAKKERT NAVN: Natalie Portman hentet etternavnet sitt fra farssiden av slekten- FOTO: NTB Scanpix
VAKKER KVINNE, VAKKERT NAVN: Natalie Portman hentet etternavnet sitt fra farssiden av slekten- FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Alicia Keys (38)

Opprinnelig var navnet Alicia Augello Cook. Som pianospillende soulartist må kan kunne si at Keys til etternavn passer spesielt godt. Nesten som tannlege Røskeland. Eller fysioterapeuten Frisk. I følge Newszoom.com var hennes første forslag til artistnavn Alicia Wild, noe moren hennes slo hardt ned på og mente hørtes ut som et navn på en stripper. Keys var et forslag fra manageren, og ifølge artisten falt det i smak umiddelbart.

ALICIA KEYS: En kvinne med grep om tangentene kunne ikke gå rundt å hete Cook, det skjønner jo alle. FOTO: NTB Scanpix
ALICIA KEYS: En kvinne med grep om tangentene kunne ikke gå rundt å hete Cook, det skjønner jo alle. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Lana Del Rey (33)

Elizabeth Woolridge Grant ble muligens litt omstendelig og tørt? Selv har Lana uttalt at hun ønsket en navn som ga henne lyst til å komponere musikk og som oste gammeldags glamor, skriver Hollywood Reporter. Noe vi må innrømme at hun har fått til rimelig greit.

LES OGSÅ: Sjekk alle kjendisene som har vært med i «Friends»!

LANA PÅ DEN RØDE LØPER: Her fra Grammy-utdelingen i 2018. Det er klart at "Elizabeth" ikke ville sett like kul ut. Foto: NTB Scanpix
LANA PÅ DEN RØDE LØPER: Her fra Grammy-utdelingen i 2018. Det er klart at "Elizabeth" ikke ville sett like kul ut. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer