DONALD TRUMP: Her er tre kjendiser som alle har gitt uttrykk for at de ønsker forretningsmannen Donald Trump som Obamas arvtaker. Fra venstre: Idrettsstjernen Tom Brady (med sin brasilianske kone Gisele Bündchen), «Clueless»-stjernen Stacey Dash og skuespiller Stephen Baldwin (med datterens venninne Kendall Jenner). Foto: NTB Scanpix
DONALD TRUMP: Her er tre kjendiser som alle har gitt uttrykk for at de ønsker forretningsmannen Donald Trump som Obamas arvtaker. Fra venstre: Idrettsstjernen Tom Brady (med sin brasilianske kone Gisele Bündchen), «Clueless»-stjernen Stacey Dash og skuespiller Stephen Baldwin (med datterens venninne Kendall Jenner). Foto: NTB Scanpix Vis mer

Donald Trump

Disse kjendisene støtter Donald Trump

- Ja, han sier noen dumme ting, men vi må lære oss å se bort fra dette, sier Hollywood-regissør.

Publisert

Tirsdag 8. november skal amerikanerne avgjøre om det er republikaneren Donald Trump (70) eller demokraten Hillary Clinton (69) som skal styre landet de neste fire årene. Dersom sistnevnte kandidat blir valgt får USA sin første kvinnelige president. 

Debattene har vært mange og kontroversielle i forkant av valget - og spesielt har forretningsmannens utsagn om sitt noe alternative kvinnesyn vekket oppsikt verden over (les mer om det her).

Valgkampen har heller ikke gått smertefritt for seg for Hillary. Hun har vært midtpunktet i den såkalte «e-postsaken» hvor FBI har gransket Clintons bruk av sin private e-postserver da hun var utenriksminister i perioden 21. januar 2009 til 1. februar 2013 (les mer om det her). Dette har fått amerikanerne til å rive seg i håret og stille hverandre spørsmålet: «Hvem er best egnet som USAs neste president når Barack Obama (55) gir seg etter åtte år?».

Men nå, kun én uke før valget, er det altså flere som har bestemt seg for hvem de ønsker at skal ta over stafettpinnen etter Obama. Blant annet har flere amerikanske kjendiser gått ut offentlig og vist sin støtte til den presidentkandidaten de har størst tro på at vil lede landet med stø hånd de neste fire årene.

LES OGSÅ: Her er alt du trenger å vite om Trump-barna

USAs NESTE PRESIDENT?: Tirsdag 8. november avgjør det amerikanske folket om det er forretningsmannen Donald Trump som blir USAs 45. president. Foto: NTB Scanpix
USAs NESTE PRESIDENT?: Tirsdag 8. november avgjør det amerikanske folket om det er forretningsmannen Donald Trump som blir USAs 45. president. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Blant Donald Trumps tilhengere finner vi blant andre Angelina Jolies skuespillerfar Jon Voight (77), den tidligere proffbokseren Mike Tyson (50), skuespiller Stephen Baldwin (50), skuespiller Kirstie Alley (65), «Clueless»-stjernen Stacey Dash (49), glamourmodellen Kendra Wilkinson (31), popstjernen Aaron Carter (28) og den tidligere amerikanske fotballspilleren Johnny Damon (42) og den nåværende amerikanske fotballspilleren Tom Brady (39) - ektemannen til supermodell Gisele Bündchen (36). 

- Alle kaller ham rasist. Men alt han ønsker er at folk skal komme til dette landet på lovlig vis og fylle ut de nødvendige papirene. Det er også sånn jeg føler det, har Johnny Damon uttalt ifølge nettstedet The Wrap.

LES OGSÅ: Se så store Obama-døtrene er blitt!

- I det skjulte er vi alle sammen lei av politisk korrekthet og smisking

Også Trumps ekskone Ivana Trump (67) har gitt sin støtte til forretningsmannen: 

- Jeg tror han kommer til å vinne, og ja, selvfølgelig skal jeg stemme på ham. Han kommer til å styre dette landet slik som han styrer forretningene. Han kommer til å forhandle og han vet hvordan han tar beslutninger, har hun sagt ifølge The Wrap.

Filmregissør Clint Eastwood (86) er lei av det han kaller en verden styrt av smisking, og mener at det er på tide at det blir valgt en president som ikke lar seg påvirke av dette.

- Ja, han sier noen dumme ting, men vi må lære oss å se bort fra dette. Sannheten er at han er inne på noe. I det skjulte er vi alle sammen lei av politisk korrekthet og smisking. Den «rævsleiker»-generasjonen vi er i nå... Alle går på tå hev hele tiden, har han sagt ifølge Reuters.

LES OGSÅ: Michelle Obamas beste «looks» fra tiden som presidentfrue

Se flere av Donald Trumps tilhengere i bildeserien under:

Demokraten Hillary Clinton, som er kona til tidligere president Bill Clinton (70), har også en stor fanskare blant Hollywood-fiffen. Flere av hennes tilhengere har vist støtte ved å bruke emneknaggen #ImWithHer i diverse sosiale medier-kanaler. 

USAs NESTE PRESIDENT?: Tirsdag 8. november avgjør det amerikanske folket om det er den tidligere presidentfruen Hillary Clinton som blir USAs 45. president. I så fall blir hun den første kvinnelige presidenten landet har hatt noen gang. Foto: NTB Scanpix
USAs NESTE PRESIDENT?: Tirsdag 8. november avgjør det amerikanske folket om det er den tidligere presidentfruen Hillary Clinton som blir USAs 45. president. I så fall blir hun den første kvinnelige presidenten landet har hatt noen gang. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hollywood heier på Hillary

Kjendisene som håper at USAs neste president er en kvinne er blant andre artist Justin Timberlake (35) og hans kone Jessica Biel (34), skuespiller George Clooney (55), artist Rihanna (28), skuespiller Angelina Jolie (41), «Girls»-stjernen Lena Dunham (30), artist Jennifer Lopez (47), komiker Amy Schumer (35), talkshow-dronning Ellen DeGeneres (58), artist Jay Z (46) og hans artistkone Beyoncé (35), «Breaking bad»-stjernen Bryan Cranston (60), skuespiller Drew Barrymore (41), og skuespiller Robert De Niro (73). Listen er lang - se flere kjendisnavn her!

Sistnevnte Hollywood-legende er ikke nådig i sin kritikk av Donald Trump, og De Niro la i begynnelsen av oktober ut en video hvor han ber amerikanerne om å tenke seg om før de stemmer på mannen han selv titulerer en tosk. Se De Niro-talen i videoen under:

LES OGSÅ: Slik stemte stjernene for åtte år siden - da Obama ble president

- Jeg fant ut at jeg uten tvil står med Hillary. I'm with her

Reality-kjendis Kim Kardashian (36) har tidligere åpnet opp på hjemmesiden sin om at hun var usikker på om hun i det hele tatt skulle stemme ved valget, men etter å ha diskutert det med sin nærmeste familie, bestående av blant andre Caitlyn Jenner (67) - som er republikaner - har hun kommet fram til at hun skal stemme på Hillary Clinton ved valget: 

«Det var en stund jeg ikke var 100 prosent sikker på om jeg i det hele tatt kom til å stemme ved valget. Jeg ønsker ikke å stemme i blinde. Men jeg tenkte også over det faktum at ved å ikke stemme så sørget jeg for at stemmen min ikke ble hørt. Så jeg valgte å ta kontakt med mine nærmeste venner og familie som jeg elsker og stoler på, for å ha en åpen politisk samtale».

«Jeg tenkte på de tingene som er viktig for meg at de overgår alt annet. Sånn som våpenkontroll, beskytte kvinnens rett til å gjennomføre abort på en trygg og lovlig måte. Jeg fant ut at jeg uten tvil står med Hillary. I'm with her. Jeg har stor tro på at Hillary vil representere landet vårt på best mulig måte og den som er best kvalifisert for jobben. I år stemmer jeg ikke bare for meg selv, men også for mine barn, og dette var svært avgjørende for meg da jeg tok mitt valg». Les hele innlegget her.

Kjendisene viser sin støtte til Hillary Clinton via sosiale medier:

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer