Surrogati

Disse kjendisparene har fått barn ved hjelp av surrogati

Mange prøver i årevis å få barn - uten å lykkes.

SURROGAT: Sex and the City-stjernen Sarah Jessica Parker har tre barn sammen med skuespiller Matthew Broderick. Det første barnet ble født i 2002, og syv år senere fikk de tvillinger gjennom en surrogatmor. FOTO: NTB Scanpix
SURROGAT: Sex and the City-stjernen Sarah Jessica Parker har tre barn sammen med skuespiller Matthew Broderick. Det første barnet ble født i 2002, og syv år senere fikk de tvillinger gjennom en surrogatmor. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det har i løpet av de siste par årene blitt mye mer åpenhet rundt ufrivillig barnløshet. Mange prøver i årevis å få barn - uten å lykkes. Og selv om det snakkes mye mer om dette nå enn tidligere, kan det være lett å føle seg ensom i den vanskelige situasjonen.

Også kjendiser åpner seg opp om problemer rundt det å få barn, og snakker gjerne ut om opplevelsene rundt surrogati for å oppnå drømmen om å stifte en liten familie. Blogger Julianne Nygård har blant annet delt hele graviditetsprosessen på bloggen.

– Man ser for seg at det å bli gravid skal være kjempeenkelt, og ikke minst romantisk. Derfor kom det som et stort sjokk at vi ikke fikk det til, og det var forferdelig trist, har Julianne Nygård, som går under bloggernavnet «Pilotfrue», tidligere sagt til KK.

Hvert tiende par i fruktbar alder er ufrivillig barnløse. I Norge sliter ett av seks par med å bli gravide, og når man har forsøkt i ett år uten å lykkes defineres man som ufrivillig barnløs. For mange blir løsningen å befruktes utenfor kroppen ved hjelp av prøverørsbefruktning.

LES OGSÅ: De gikk gjennom 14 prøverørsforsøk da de skulle få sitt første barn. Gravide for andre gang får de beskjeden; Babyen har Downs Syndrom

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer