Kongelige på sosiale medier:

Disse kongebarna tar sosiale medier med storm

Har du alltid lurt på hvordan det er å leve med blått blod? Nå får du svaret!

KONGELIGE PÅ SOSIALE MEDIER: Maria-Olympia av Hellas (t.v.) og prinsesse Stepanies datter Pauline Ducret deler begge to stort og smått fra sine royale liv på sosiale medier. FOTO: Skjermdump fra Instagram
KONGELIGE PÅ SOSIALE MEDIER: Maria-Olympia av Hellas (t.v.) og prinsesse Stepanies datter Pauline Ducret deler begge to stort og smått fra sine royale liv på sosiale medier. FOTO: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert

Å holde seg oppdatert på hva familie og venner gjør via sosiale medier utgjør en stor del av hverdagen vår, og vi er nok mange som også lar oss inspirere og engasjere når vi kan være flue på veggen i favorittkjendisene våres liv. Og for ihugga royalister er det spesielt gøy å få ta del i den glamorøse hverdagen til kongefamiliene rundt om i Europa.

Men det er ikke bare kongehusene som har offisielle profiler på sosiale medier - som for eksempel det norske, det svenske, det britiske og det nederlandske kongehuset - men flere fra den yngre (og royale) garde har åpne profiler på sosiale medier - og spesielt er bildedelingstjenesten Instagram populær blant de unge kongebarna.

LES OGSÅ: Slik var prinsesse Dianas siste måneder

Vår egen Marius Borg Høiby

Marius Borg Høiby (21), sønnen til kronprinsesse Mette-Marit, har lenge delt bilder av sin hverdag på Instagram. Med sine over 50 000 følgere kan vi nå følge hans liv i London, hvor han nylig har fått seg jobb som «Style Editor» i magasinet Tempus Magazine.

I slutten av mars kunne Se og Hør også avsløre at 21-åringen har funnet kjærligheten med modellen Juliane Snekkestad (21).

Black'n white

A post shared by Marius Borg Høiby (@marius_borg) on

Trendy trio

Vi er spesielt fascinert av prinsesse Stéphanie (52) av Monacos døtre Pauline Ducruet (23) og Camille Gottlieb (19) og eks-prinsesse Maria-Olympia (21) av Hellas. De tre jentene oppdaterer ukentlig Instagram-kontoene sine med bilder fra sosiale settinger - både av privat og offisiell karakter. De er alle tre opptatt av mote og trender, og har garderober vi andre bare kan drømme om.

De legger heller ikke skjul på at de er veldig familiekjære, og deler ofte gamle #tb-bilder tatt sammen med sine royale foreldre og slektninger.

Prinsesse Maria-Olympia har tidligere vært på den populære musikkfestivalen Coachella i California, hvor hun har holdt følgerne sine oppdatert:

Fucking coachella mannn

Et innlegg delt av Olympia of Greece (@olympiagreece)

Pauline Decruet har koset seg flere ganger i New York:

Sunday Funday ☀️#basic

Et innlegg delt av Pauline Ducruet (@paulinedcrt)

Camille Gottlieb viser på dette bildet at hun slekter på sitt rebelske mor prinsesse Stéphanie - og at hun er som snytt ut av nesen på sin avdøde mormor Grace Kelly (1929-1982):

I don't wanna hurt you but you live for the pain

Et innlegg delt av Cam🖤 (@camillerosegottlieb)

LES OGSÅ: Kong Willem-Alexander har inngått spesialavtale med døtrenes sikkerhetsvakter

Ung kjekkas i det britiske kongehuset

Den siste tiden har også Arthur Chatto (18), hvis bestemor er avdøde prinsesse Margaret (1930 - 2002) av Storbritannia, fått mye oppmerksomhet på sosiale medier. På sin offisielle Instagram-konto viser han at den lille gutten som vi blant annet har sett side om side med fetterne prins William og prins Harry er blitt stor. Bokstavelig talt.

Den unge gutten er ikke redd for å vise muskler, og har lagt ut flere «barisbilder». I likhet med sin fetter Harry har 18-åringen engasjert seg i det miliære, og tidligere i år ble han uteksaminert ved Combined Cadet Force ved Eton, og studerer nå på Edinburgh University. Instagram-kontoen viser også flere bilder fra tiden i militæret.

#Chatnoleg

Et innlegg delt av Arthur Chatto (@arnchatto)

Arthurs mormor, prinsesse Margaret, var søsteren til dronning Elizabeth (91). Dronningen skal for øvrig ha nektet lillesøsteren å få sitt livs kjærlighet - men det er en helt annen historie.

LES OGSÅ: Kronprins Haakon til KK: - Jeg har følt meg utenfor i oppveksten

Prinsen for de som er «lei» de klassiske kjekkasprinsene

I Brunei i Sørøst-Asia, en stat som ble selvstendig fra Storbritannia i 1984, finner vi den 26 år gamle prinsen Mateen av Brunei. For de som er «lei» klassiske kjekkasprinser som prins Carl Philip av Sverige og prins Harry av Storbritannia er dette et hyggelig og friskt tilskudd i den eksklusive klubben. For ja, prins Mateen av Brunei er ikke vond å se på.

På sin offisielle Instagram-profil viser 26-åringen at han er en sporty kar, som blant annet interesserer seg for riding, boksing og roing. I tillegg har han lagt ut flere bilder som viser at han er opptatt av veldedighetsarbeid. Så sjarmerende!

And take a guess who's next to me once again #4years

Et innlegg delt av Mateen (@tmski)

Prins Mateen har ni søsken og er den sjette i rekken til tronen i Brunei. I 2016 fullførte han en master i internasjonal diplomati på prestisjetunge SOAS i London.

LES OGSÅ: Her rakner det for kronprinsesse Mette-Marit

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer