Musikk

Disse låtene har vi hørt mest på i 2020

Gjetter du hvilke artister som befinner seg på topplistene?

MUSIKKÅRET 2020: Det kommer ikke som noen overraskelse at det er Viktor Leksells suksesslåt Svag som befinner seg på førsteplassen over mest avspilte låter i år. Foto: NTB
MUSIKKÅRET 2020: Det kommer ikke som noen overraskelse at det er Viktor Leksells suksesslåt Svag som befinner seg på førsteplassen over mest avspilte låter i år. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Vi er kommet oss inn i den siste måneden av 2020 og det betyr at et svært innholdsrikt år snart er forbi. Det ble ikke alle de reisene vi hadde tenkt til å dra på, og det ble heller ikke noe av de konsertene vi gledet oss så til å oppleve.

Heldigvis har vi kunnet reise rundt i det fantastiske landet vårt, og musikk er bare et tastetrykk unna på telefonene våre. Nei, det er ikke det samme, men vi må bare gjøre det beste ut av det!

Det har nok blitt noen ekstra strømmetimer med både serier, filmer og musikk dette året. Spotify sendte nylig ut en pressemelding hvor de listet opp nettopp hvilke låter og artister som har blitt lyttet til ekstra mye dette året.

Mye norsk på topp

Det finnes mange måter å lytte til musikk på. Både radio og strømmetjenester som iTunes blir hyppig brukt, så disse topplistene kan selvfølgelig variere her og der, men slik så det altså ut på Spotify i 2020:

1. «Svag» - Victor Leksell
2. «Blinding Lights» - The Weeknd
3. «Roses (Imanbek Remix)» - Imanbek, SAINt JHN
4. «Dance Monkey» - Tones and I
5. «Haugenstua» - Herman Flesvig
6. «ROCKSTAR» (feat. Roddy Ricch) - DaBaby, Roddy Ricch
7. «Someone You Loved» - Lewis Capaldi
8. «Savage Love (Laxed - Siren Beat)» - Jason Derulo, Jawsh 685
9. «Salt» - Ava Max
10. «Before You Go» - Lewis Capaldi

På førsteplass over de mest strømmede låtene i Norge befinner - ikke overraskende - Victor Leksells «Svag» seg. Ellers ser vi at det er flere låter på listen som har fått spesielt mye oppmerksomhet etter å ha blitt brukt i appen Tik Tok. Både «ROCKSTAR» og «Savage Love (Laxed - Siren Beat)» brukes hyppig her og det er nok noe av grunnen til at mange har fått øynene opp for dem.

Når det kommer til hvilke artister som er blitt strømmet spesielt mye i år, er det mye norsk å finne på listen. TIX, Astrid S, Kygo og Julie Bergan er blant artistene som befinner seg på topp 10-listene.

I pressemeldingen fra Spotify har Astrid Smeplass, kjent under artistenavnet Astrid S, sagt følgende om den gode plasseringen:

– For en utrolig nyhet å få! Jeg føler meg så heldig som kan leve av musikk, og at så mange hører på den.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer