Serena van der Woodsen:

Disse stjernene skulle egentlig spille Serena og Blair i «Gossip Girl»

Nei, Blake Lively og Leighton Meester var ikke på toppen av ønskelisten...

GJENNOMBRUDDET: Både Blake Lively og Leighton Meester fikk sitt store gjennombrudd i «Gossip Girl». Mon tro om serien hadde blitt like populære med to andre kjente fjes i hovedrollen? Dét var nemlig planen... FOTO: Gossip Girl
GJENNOMBRUDDET: Både Blake Lively og Leighton Meester fikk sitt store gjennombrudd i «Gossip Girl». Mon tro om serien hadde blitt like populære med to andre kjente fjes i hovedrollen? Dét var nemlig planen... FOTO: Gossip Girl Vis mer
Publisert

Det er vanskelig å se for seg noen andre enn Blake Lively og Leighton Meester som bestevenninnene Serena van der Woodsen og Blair Waldorf i «Gossip Girl». (Til tider var duoen riktignok mer «frenemies» enn bestevenner, men likevel.)

Ungjentene ble begge berømte over natten da de kapret sine respektive roller i dramaserien, og nå – tolv år etter premieren – er de sertifiserte superstjerner; Blake gjør fortsatt enorm suksess på skjermen, mens Leighton lever artistlivet.

Mon tro om de hadde vært like fremgangsrike i dag dersom de ikke spilte i «Gossip Girl»? Dét er en spennende tanke – spesielt fordi det veldig lett kunne blitt realitet!

Ifølge David Rapaport, som har jobbet som øverste leder for casting på noen av verdens mest kjente serier (deriblant «Gossip Girl», «Riverdale», «Arrow» og mest nylig Netflix-originalen «You»), hadde nemlig skaperne av serien to helt andre stjerner på blokka.

– Jeg husker at kanalen i utgangspunktet ønsket seg Ashley Olsen og Rumer Willis som Blair og Serena, avslørte Rapaport i et intervju med Buzzfeed i 2015.

Et nokså utenkelig scenario, ikke sant? Dét er du ikke alene om å synes; i samme intervju var nemlig castingveteranen tydelig på at ingen andre kunne spilt karakterene like godt som Blake og Leighton gjorde.

... Og vi er helt enige!

LES OGSÅ: Rollen som Carrie Bradshaw sto egentlig klar for en annen

KUNNE VÆRT SERENA OG BLAIR: Skaperne av «Gossip Girl» hadde visstnok sett for seg Ashley Olsen som den blonde halvdelen av bestevenninne-duoen, og Rumer Willis som Blair. FOTO: Scanpix
KUNNE VÆRT SERENA OG BLAIR: Skaperne av «Gossip Girl» hadde visstnok sett for seg Ashley Olsen som den blonde halvdelen av bestevenninne-duoen, og Rumer Willis som Blair. FOTO: Scanpix Vis mer

Apropos «Gossip Girl»; i dag er det verdensberømte castet spredt for alle vinder og lever svært forskjellige liv. Det har vært karriereendringer, giftermål, barn, og skandaler – én av dem har til og med blitt anklaget for voldtekt...

Sjekk hva fem av seriens tidligere hovedrolleinnehavere gjør i dag:

Blake Lively (31)

For fans av «Gossip Girl» lyder hun bare navnet Serena van der Woodsen, men utenfor skjermen er hun Blake Lively. Den vakre blondinen har siden seriens slutt giftet seg med Ryan Renolds, og sammen har paret fått to døtre – men skuespillerkarrieren er langt ifra lagt på hyllen.

I fjor var hun blant annet med i filmene «Café Society» og «The Shallows», og i 2019 er Blake aktuell med thrilleren «The Rhythm Section».

FORTSETTER SUKSESSEN: Blake Lively alias Serena van der Woodsen. FOTO: Scanpix
FORTSETTER SUKSESSEN: Blake Lively alias Serena van der Woodsen. FOTO: Scanpix Vis mer

Leighton Meester (32)

Leighton Meester er mest kjent som den iskalde og kalkulerende, men likevel litt sjarmerende Blair Waldorf.

I kjølvannet av serien har hun satset tungt på karriere; selv om hun ikke lenger er å se noe særlig i filmbransjen, tar hun det igjen med å opptre på Broadway og å legge mer energi i musikken. Stjernen har blant annet sluppet en låt med Robin Thicke, kalt «Somebody to Love», samt laget et eget akustisk album.

I tillegg gjorde hun tusenvis av jenter grønne av misunnelse da hun giftet seg med Adam Brody fra «The O.C.» i 2014. For et par!

GULLSTRUPE: Leighton Meester alias Blair Waldorf. FOTO: Scanpix/Gossip Girl GULLSTRUPE: Leighton Meester alias Blair Waldorf. FOTO: Gossip Girl/Scanpix
GULLSTRUPE: Leighton Meester alias Blair Waldorf. FOTO: Scanpix/Gossip Girl GULLSTRUPE: Leighton Meester alias Blair Waldorf. FOTO: Gossip Girl/Scanpix Vis mer

Penn Badgley (32)

Vi husker ham som den litt nerdete, dumsnille og sjarmerende Dan Humphrey – gutten som faktisk viste seg å være selveste Gossip Girl.

Det var relativt stille fra Penn Badgley i noen år, men i 2018 gjorde han comeback på skjermen, og dét med et brak; han kapret nemlig hovedrollen i Netflix' suksess «You». Andre sesong av serien er på vei i skrivende stund, og vi er spente!

(Pssst: Sjekk hvem som erstatter Beck som kvinnelig hovedrolle i «You» her.)

SELVESTE «GOSSIP GIRL»: Penn Badgley alias Dan Humphrey. FOTO: Gossip Girl/Scanpix
SELVESTE «GOSSIP GIRL»: Penn Badgley alias Dan Humphrey. FOTO: Gossip Girl/Scanpix Vis mer

Ed Westwick (31)

Han fikk det til å svimle for jentene da han spilte den kjekke og rike hotellarvingen Chuck Bass, og vi satt alle limt til TV-skjermen da han møtte Blair Waldorf på toppen av Empire State Building. Men så ble det helt stille fra den unge kjekkasen. Etter innspillingen av «Gossip Girl» forsvant han helt fra skjermen, og kom ikke tilbake før i 2017. Da var han å se i filmene «Snatch» og «White Gold».

I fjor stormet det rundt Ed etter at skuespiller Kristina Cohen gikk ut med påstand om at stjernen hadde voldtatt henne. Han benektet dette og skrev i en melding på Twitter: «Jeg kjenner ikke denne kvinnen. Jeg har aldri tvunget meg på noen kvinner. Jeg har aldri begått voldtekt.»

Rundt samme tid stod også to andre kvinner frem og hevdet at «Gossip Girl»-skuespilleren hadde trakassert dem seksuelt.

Sommeren 2018 ble det kjent at skuespilleren ikke vil bli tiltalt i saken på grunn av «manglende beviser». Dét melder The Guardian.

ANKLAGET FOR VOLDTEKT: Ed Westwick alias Chuck Bass. FOTO: Gossip Girl/Scanpix
ANKLAGET FOR VOLDTEKT: Ed Westwick alias Chuck Bass. FOTO: Gossip Girl/Scanpix Vis mer

Chace Crawford (33)

Bedre kjent som den sympatiske Nate Archibald, fanget i et forhold med Blair Waldorf, når han egentlig er håpløst forelsket i Serena van der Woodsen. Det tok litt tid før karrieren tok seg opp for Chace, men i 2014 produserte han baseballfilmen «Undrafted», som han også spilte hovedrollen i. I fjor portretterte han karakteren Tex Watson i dramaet «Charlie Says», og ifølge IMDb har han flere prosjekter på gang i 2019.

SYMPATISK: Chace Crawford alias Nate Archibald. FOTO: Scanpix/Gossip Girl
SYMPATISK: Chace Crawford alias Nate Archibald. FOTO: Scanpix/Gossip Girl Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer