Diana-dokumentar

Dokumentarskaper fant unike Diana-klipp fra dødsdagen

- Jeg synes klippet er utrolig trist og gripende, sier Oscar-nominerte Ed Perkins til KK.

DIANA-DOKUMENTAR: I den nye HBO-dokumentaren 'The Princess' får vi et unikt innblikk i media dekning og publikums reaksjoner på prinsessens død. I år er det 25 år siden hun gikk bort. Her fra en AIDS-tilstelning i New York i 1989. FOTO: HBO 'The Princess'
DIANA-DOKUMENTAR: I den nye HBO-dokumentaren 'The Princess' får vi et unikt innblikk i media dekning og publikums reaksjoner på prinsessens død. I år er det 25 år siden hun gikk bort. Her fra en AIDS-tilstelning i New York i 1989. FOTO: HBO 'The Princess' Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kort tid før 25-åringsmarkeringen av prinsesse Dianas tragiske dødsfall, slippes den splitter nye dokumentaren The Princess på kino.

Dokumentaren er bygget opp av gamle arkivfotografier, mange som vi har sett utallige ganger før - og noen som aldri tidligere er vist for det brede publikum.

Den Oscar-nominerte dokumentarskaperen Ed Perkins (36) har sammen med sine kolleger, blant dem Oscar-vinner Simon Chinn og Emmy-vinner Jonathan Chinn, gjenfortalt den tragiske historien på 109 minutter.

Historien om folkets prinsesse - som ble gift med en prins som elsket en annen kvinne, jaktet på av paparazziene og til slutt gikk bort så altfor tidlig i en dramatisk dødsulykke i Alma-tunnelen i Paris.

Oppstår spekulasjoner

KK har snakket med den 36 år gamle dokumentarskaperen Ed Perkins, som står bak tidligere dokumentarproduksjoner som Black Sheep og Tell Me Who I Am.

- Hvorfor har du laget denne dokumentaren, når det finnes så mange Diana-dokumentarer der ute fra før?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer