«Downton Abbey» blir film

Og de originale skuespillerne skal være med!

«DOWNTON ABBY»: Downton Abbey-gjengen blir å se i ny spillefilm om forhåpentligvis ikke så altfor lenge! FOTO: NTB Scanpix
«DOWNTON ABBY»: Downton Abbey-gjengen blir å se i ny spillefilm om forhåpentligvis ikke så altfor lenge! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden den siste episoden av det prisvinnende, britiske tv-dramaet rullet over skjermen i slutten av 2015, har mange av seriens håpefulle fans holdt liv i ryktene om en mulig spillefilm - og nå er gledens dag kommet!

Fredag ble filmens realitet bekreftet, og det med seriens originale skuespillerbesetning. Det betyr at vi får et lengre gjensyn med blant annet Dame Maggie Smith (83) som Dowager Countess, Michelle Dockery (36) som Lady Mary Crawley og Hugh Bonneville (54) som Robert Crawley.

- Da tv-serien nærmet seg slutten, var det drømmen vår å gi millionene av internasjonale fans en spillefilm, har produsent Gareth Neame uttalt til The Guardian.

Ingen detaljer om filmens handling har kommet ut ennå, men vi gleder oss! På seriens egen Twitter-profil skriver de at innspillingen starter nå i sommer.

«Velkommen tilbake til Downton! Vi er glade for å kunne annonsere at Downton Abbey skal over på det store lerretet. Filmproduksjonen begynner i sommer», står det i innlegget på Twitter.

Pssst, kjenner du igjen Downton Abbey-stjernen slik som dette?

Alle er med

Flere av skuespillerne har ytret sitt engasjement og håp for at alle de originale skuespillerne kan samles på settet igjen til ulike internasjonale medier. Filmplanene skal nemlig ha blitt utsatt nettopp på grunn av at det var vanskelig å samle hele skuespillergjengen.

Den eneste som ikke har vært like forventningsfull til filmen er Dame Maggie Smith som spiller Dowager Countess i serien. I et intervju under BFI & Radio Times Television Festival i april skal hun ha sagt at det føles overflødig å følge opp serien med en film.

Hun stilte spørsmål ved hva en eventuell film i det hele tatt skulle handlet om, og sa at hun følte det ville være å «squeeze it dry». Heldigvis ser det ut som om hun har ombestemt seg nå!

Tv-serien er på hele seks sesonger og følger livene til Crawley-familien og deres tjenere. Handlingen er lagt til årene fra 1912 til 1925. Serien skal være en av de aller mest populære britiske seriene, og ble vist i over 100 land.

Her i Norge gikk sesongene på NRK fra 2010 til 2015, og hadde seertall på over 600 000, skriver VG.

Deler av gjengen bak Downton Abbey i 2011, etter å ha vunnet Emmy for blant annet «Beste miniserie eller TV-film». Foto: NTB Scanpix
Deler av gjengen bak Downton Abbey i 2011, etter å ha vunnet Emmy for blant annet «Beste miniserie eller TV-film». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hint om handlingen

Selv om ingenting er bekreftet ennå, spekuleres det om hva som vil bli filmens handling.

The Sun skriver at det forventes at filmen fokuserer på perioden like før andre verdenskrig - med andre ord fortsetter filmen der sjette og siste sesong av serien slapp. På det tidspunktet, i 1925, har Hitler utgitt Mein Kampf, men fremdeles ikke tatt kontroll over Tyskland.

Det britiske magasinet trekker også fram at konsekvensene av Børskrakket i 1929 kan få en sentral rolle i filmen, ettersom man i det siste av serien ser hvordan det britiske aristokratiet er på hell.

Både The Mirror og Good Housekeeping skriver derimot at manusforfatter Fellowes skal ha sagt at det er mulig filmen blir en forløper til serien. Dette fordi det gir han mulighet til å hyre inn nye skuespillere - noe som gjør oss en anelse bekymret over hvordan det blir med skjermtiden til favorittene våre...

Når det er sagt er Fellowes eventuelle plan å lage en kjærlighetshistorie som finner sted 30 år før første sesong, og det høres jo ikke så verst ut det heller!

LES OGSÅ: Michelle og Barack Obama får kanskje egen Netflix-serie!

LES OGSÅ: Vi får ikke nok av Grey's Anatomy - og nå kommer de med spinoff-serie!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer