Prinsesse Margaret

Dronning Elizabeth nektet lillesøsteren å få sitt livs kjærlighet

Royale plikter gjorde at prinsesse Margaret måtte gi slipp på mannen hun elsket.

PRINSESSE MARGARET: Ettersom Peter Townsend var en skilt mann fikk ikke prinsesse Margaret lov til å gifte seg med sitt livs kjærlighet. FOTO: NTB
PRINSESSE MARGARET: Ettersom Peter Townsend var en skilt mann fikk ikke prinsesse Margaret lov til å gifte seg med sitt livs kjærlighet. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

I den populære TV-serien The Crown - som akkurat har sluppet sin femte sesong - blir vi bedre kjent med dronning Elizabeth II og kampen for å passe inn i det mannsdominerte miljøet hun ble en del av.

Dronning Elizabeth, som gikk bort 8. september i år, overtok den britiske tronen i 1952, etter sin far kong George VI (1895 - 1952).

Men det er ikke bare denne historien som blir belyst i den fiktive serien som er ventet å bestå av hele seks sesonger.

Kanskje den sterkeste av de alle - og som det i nyere tid er viet minst publisitet til - er den ulykkelige kjærlighetshistorien mellom dronningens lillesøster prinsesse Margaret og flykaptein Peter Townsend.

Den ulykkelige kjærlighetshistorien ble tatt opp allerede i sesong 1, som ble sluppet i 2016.

Møttes da hun var tenåring

Margaret møtte den 16 år eldre mannen allerede som 14-åring. Da hadde han nettopp blitt ansatt i farens hoffstab, og han ble etter hvert en av kong Georges mest fortrolige tjenestemenn. Men paret ble nødt til å skjule den gryende kjærligheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer