Dronning Margrethe

Dronning Margrethe på Tivoli - uten barnebarna

Koste seg glugg ihjel i berg- og dalbanen.

DRONNING MARGRETHE: Da den danske dronninga skulle feire 50 år på tronen i mai 2022, valgte hun å dra på Tivoli og ta en tur i berg-og-dalbanen med Tivolis direktør Susanne Mørch Koch. FOTO: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2022/NTB
DRONNING MARGRETHE: Da den danske dronninga skulle feire 50 år på tronen i mai 2022, valgte hun å dra på Tivoli og ta en tur i berg-og-dalbanen med Tivolis direktør Susanne Mørch Koch. FOTO: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2022/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det gikk vilt for seg da danske dronning Margrete satte seg i berg-og-dal-banen på Tivoli i København i mai 2022. Ifølge Billed-Bladet hadde dronningen selv spesifikt ønsket å få kjøre en tur i den gamle tre-attraksjonen.

Berg og dalbanen er en av verdens eldste trebaner, og ble bygget allerede i 1914, altså samme år som første verdenskrig brøt ut, og har siden vært en av Tivolis mest populære.

På den fartsfylte turen delte dronningen sete med Tivolis direktør Susanne Mørch Koch, og man kan jo bare ane samtalen som utspilte seg mellom de to da det kilte i magen av g-krefter.

Ifølge nettsiden når den 625 meter lange attraksjonen en toppfart på 58 km/t og at den garantert «gir et godt sus i magen». Legg merke til at dronningen holder godt i sikkerhetsbøylen, og dermed ser ut til å følge sikkerhetsreglene for trygg ferdsel i parken. Eller kanskje hun klamret seg fast av redsel for spøkelsene, som sies å bo i den gamle trekonstruksjonen?

– Dårlig farmor

Men tro ikke at dronningen besøkte den tradisjonsrike fornøyelsesparken sammen med barnebarna. Det var nemlig i embetets medfør at dronninga var på Tivoli, for å markere sine 50 år som regent.

I dokumentaren «Margrethe» fra 2015, er dronningen åpen om at hun ikke har vært «en fortreffelig mor» for sine to sønner kronprins Frederik og prins Joachim. I et intervju med svenske Expressen i 2019 innrømmet dronningen at hun heller ikke er en spesielt god farmor.

Hold på hatten!

Da dronning Margrethe fylte 80 år under korona, og grunner restriksjoner ikke kunne ha feiring, sendte regenter fra hele Europa personlige videohilsener til henne, deriblant kong Harald og dronning Sonja. Og ut fra hilsenene å bedømme synes dronningen å være en populær regent og venn.

Men nå tar åpenbart 82-åringen igjen det forsømte på festfronten, og trår til med en fartsfylt tur på Tivoli. Og av uttrykket å bedømme falt turen i smak. Og den røde hatten satt åpenbart på gjennom hele turen.

Du kan se video av dronningen på Tivoli her!

PUH! 82 år gamle dronning Margrethe så ut til å være fornøyd med turen i berg-og-dalbanen på Tivioli. FOTO: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2022/NTB
PUH! 82 år gamle dronning Margrethe så ut til å være fornøyd med turen i berg-og-dalbanen på Tivioli. FOTO: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2022/NTB Vis mer

Vi gratulerer dronning Margrethe med 50 år på tronen!

Og vi gleder oss over at det gikk langt bedre med dronningen enn med dånedippen Fabio, som drepte en gås med nesa da han skulle kjøre berg-og-dal-bane.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer