Dronning Rania

Dronning Rania (45) får moteskryt

Firebarnsmoren Rania av Jordan holder seg umåtelig godt.

DRONNING RANIA AV JORDAN: Man skulle ikke tro at 45-åringen har født fire barn! Foto: NTB Scanpix
DRONNING RANIA AV JORDAN: Man skulle ikke tro at 45-åringen har født fire barn! Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Dronning Rania (45) av Jordan var bare 29 år da hun og ektemannen Abdullah II (53) ble kronet i 1999.

Dette gjør henne til en av verdens yngste nålevende dronninger - side om side med dronning Maxima av Nederland (44) og dronning Letizia (43) av Spania. Til sammenligning var dronning Elizabeth II (89) av Storbritannia bare 27 år da hun overtok tronen i 1953.

Den flotte 45-åringen, som het Rania al Yassin før hun giftet seg med kronprinsen i 1993, er en slående vakker kvinne - som høster mye skryt både for arbeidet hun gjør som dronning, men også for sin moteteft og sitt skjønne ytre.

LES OGSÅ: Tidenes vakreste kongelige brudekjoler

Dronning Ranias kampsak er det viktige arbeidet mot æresdrap, og hun kjemper for å fremme muslimske kvinner og barns rettigheter.

Hevder hun har for mye makt

Hun har dessverre fått mye kritikk av konservative muslimer for å ha hva enkelte hevder er for mye makt, og for sin vestlige fremtoning. Men firebarnsmoren lar seg ikke pille på nesen, og står støtt mot kritikken.

I august talte Rania under en konferanse i Paris, hvor hun tok til motmæle hva gjelder kampen mot IS. Bare tre måneder ble den franske hovedstaden rammet av syv dødelige terroraksjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer