Dronning Elizabeth

Dronningen kan gå glipp av dåpen til «Baby Sussex»

Ifølge kongehusekspert skal dronningen være opptatt med andre plikter.

GÅR GLIPP AV DÅPEN: Ifølge en kongehusekspert vil ikke dronning Elizabeth være tilstede under dåpen til Archie Harrison Windsor. FOTO: NTB Scanpix
GÅR GLIPP AV DÅPEN: Ifølge en kongehusekspert vil ikke dronning Elizabeth være tilstede under dåpen til Archie Harrison Windsor. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den første uken i mai kunne hertuginne Meghan Markle (37) og prins Harry (34) ønske sitt første barn, Archie Harrison Windsor, velkommen til verden.

Den lille, kongelige gutten er allerede et kjent navn for mange. For med to foreldre det skrives opp og ned om i alle aviser og magasiner daglig, er det vanskelig å ikke få oppmerksomhet.

LES OGSÅ: Ser du hva som er spesielt med dette kongelige fødselsfotografiet?

Nylig avslørte hertugparet at dåpen vil finne sted i løpet av neste i måned i St. George's Chapel, som er den samme kirken som Meghan og Harry giftet seg i i mai i fjor. Det er også det stedet hvor både prins Harry og prins William ble døpt som barn.

Møter ikke opp

Ifølge The Sunday Times kongeekspert Roya Nikkhah vil ikke dronningen ha mulighet til å stille i dåpen. Medier over hele verden har omtalt dronningens mulige fravær, deriblant Hello! Magazine, Haper's Bazaar og Cosmopolitan. Grunnen til det skal være at hun er «fraværende på andre plikter».

Så det er prins Charles og hertuginne Camilla som tar ansvar og skal lede det kongelige partiet under seremonien.

Skulle det være slik at dronning Elizabeth nå går glipp av dåpen til barnebarnet Harrys førstefødte, så vil det ikke bli første gangen hun ikke får deltatt på dåpen til et oldebarn.

Hun var tilstede under prins George og prinsesse Charlotte sine dåper (sønn og datter av prins William og hertuginne Kate), men ikke til minstemann prins Louis, som ble døpt for rundt ett år siden.

I forkant av dåpen til prins Louis ble det kjent at både dronningen og prins Philip hadde vært preget av sykdom. Ifølge BBC var det prins William og hertuginne Kate som skal ha tatt avgjørelsen om at de to ikke skulle komme i dåpen.

Prins Louis av Cambridge ble for øvrig døpt på samme sted som hertguinne Meghan. Hun ble døpt og konfirmert i en hemmelig seremoni kort tid før bryllupet i fjor. Den hemmelige seremonien, som ifølge britiske Express varte i 45 minutter, fant altså sted to måneder før det kongelige bryllupet som ble avholdt på Windsor Castle lørdag 19. mai.

FADDERE: Det er foreløpig ikke kjent hvem som kommer til å bli faddere til lille Archie. FOTO: Scanpix
FADDERE: Det er foreløpig ikke kjent hvem som kommer til å bli faddere til lille Archie. FOTO: Scanpix Vis mer

Feiret farsdag med nytt bilde

I forbindelse med farsdagen i Storbritannia søndag 16. juni, delte prins Harry og hertuginne Meghan et helt nydelig bilde av Archie på den offisielle Instagram-kontoen til hertugparet. Vi i KK-redaksjonen kan i alle fall ikke gjøre annet enn å smelte av dette bildet!

Her ser man den seks uker gamle gutten holde fars finger. Gifteringen til prins Harry er også veldig godt synlig i bildet. Under bildet står det skrevet: «God farsdag! Og med et ønske om en ekstra spesiell første farsdag til hertugen av Sussex».

I skrivende stund har innlegget over to millioner likerklikk og drøye 35 000 kommentarer.

LES OGSÅ: Få dager etter prins Henriks død gikk barnebarnet prins Nikolai på catwalken under London Fashion Week

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer