Marius Borg Høiby:

Droppet mammas feiring - festet på byen

- Fremstår som uheldig, sier kongehusekspert.

DROPPET FEIRINGEN: Marius Borg Høiby droppet kronprinsesse Mette-Marits feiring fredag kveld. Foto: Lise Åserud / NTB
DROPPET FEIRINGEN: Marius Borg Høiby droppet kronprinsesse Mette-Marits feiring fredag kveld. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne sommeren fylte kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit 50 år. Fredag kveld inviterte de nærmest 400 gjester fra hele landet til en storslått feiring på Slottet.

For anledningen var også kronprinsparets barn selvskrevne gjester. Kronprinsessens eldste sønn, Marius Borg Høiby (26), glimret derimot med sitt fravær.

Ifølge NRK skyldtes det at han ikke var i form, uten at det ble gitt noen ytterligere detaljer.

Nå ser det tilsynelatende ut som at Høiby valgte å prioritere annerledes denne kvelden. Kort tid etter moren og stefarens hagefest, florerte det en rekke bilder i sosiale medier av Høiby, som var en av gjestene på en vill «James Bond»-fest bare en kilometer unna.

Nora Haukland og Marius Borg Høiby har gjort det slutt etter nesten ett år som kjærester. Video: Rød Løper Vis mer

- Lite gjennomtenkt

Festen ble holdt på det populære utestedet Michaels, som kan regnes som et av de hotteste utestedene i Oslo, og er en favoritt blant kjendiser og finanstopper.

Kronprinsessens sønn hadde kledd seg etter tema, og var iført en sort smoking med hvit skjorte og sløyfe. Som tilbehør hadde han en pistol hengende rundt bukselinningen.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle mener at det er lite gjennomtenkt av Høiby å prioritere en fest fremfor å feire moren, kronprinsesse Mette-Marit.

- At Marius velger å prioritere en vennefest på et utested akkurat den kvelden kongen og dronningen inviterer til stor fest for kronprinsparet, fremstår som lite gjennomtenkt og uheldig, forteller hun, og fortsetter:

- Store deler av kongefamilien var til stede under feiringen, og barna til kronprinsparet er selvskrevne gjester i en hyllest av foreldrene. Det er litt spesielt at Marius ikke kunne velge en annen kveld enn akkurat denne å feste med vennene.

TETT: Kronprinsparet har blitt fulgt av et kamerateam fra TV 2, noe som gir et tettere innblikk enn noen gang. Video: Rød Løper / TV 2. Vis mer

- Uheldig situasjon

Vagle forteller videre at Høiby nå må forvente stor oppmerksomhet, ettersom det har blitt delt både bilder og videoer i sosiale medier av at han er ute på byen og fester samme kveld som det er kongelig feiring.

- Det er nok mange som stiller spørsmål ved valget hans. Jeg vil dog understreke at det ikke var en offisiell gjesteliste, men vi må jo regne med at han skulle vært der.

Hun utdyper:

- Han kan jo ha avklart fraværet med familien av årsaker vi ikke kjenner til. Men hvis det ble kommunisert at han ikke var der fordi han var i dårlig form, fremstår likevel situasjonen uheldig.

FESTGLADE: Her er tvillingene Wanda og Vita Mashadi avbildet sammen med Jon Almaas under en premierefest på Michaels. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FESTGLADE: Her er tvillingene Wanda og Vita Mashadi avbildet sammen med Jon Almaas under en premierefest på Michaels. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

NRKs kongehusekspert, Kristi Marie Skrede, ønsker ikke å kommentere saken, men viser til det som ble sagt i sendingen.

Saken ble først publisert i Se og Hør, som har forsøkt å få en kommentar til saken fra kommunikasjonssjef ved slottet, Guri Varpe, foreløpig uten hell. Verken Marius Borg Høiby eller eier av Michaels, Michael Skiri, har besvart våre henvendelser.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer