«Hereditary»

Du bør unngå «Hereditary» dersom du ønsker å sove igjen

Tør du se filmen?

«HEREDITARY»: Kritikerne sier du burde unngå denne filmen om du ønsker å sove igjen. FOTO: Hereditary
«HEREDITARY»: Kritikerne sier du burde unngå denne filmen om du ønsker å sove igjen. FOTO: Hereditary Vis mer
Publisert

Ifølge kritikerne er dette skrekkfilmen du burde se om du aldri ønsker å sove godt igjen. «Hereditary» hadde premiere under Sundance filmfestival, og publikum som satt i salen klarer ikke slutte å snakke om hvor skummel og ekkel filmen egentlig var.

LES OGSÅ: Den nye thrilleren til Netflix vil skremme vettet av deg

Strålende kritikker

Filmen, som blant annet kan by på skuespillerne Toni Collette (45), Gabriel Byrne (67) , Alex Wolff (20), Ann Dows (63) og Milly Shapiro, får strålende kritikker av anmelderne. Magasinet Variety mener blant annet at den er en nervepirrende thriller uten sidestykke, og andre mener den vil bli vår tids svar på «The Exorcist».

I begynnelsen av filmen får vi vite at den 87 år gamle bestemoren Ellen Taper Leigh har dødd, men det tar ikke lang tid før det blir klart at bestemoren slett ikke er borte for alltid.

Likevel holder filmen seg borte fra klisjeene, og skal vi tro kritikerne tar manusforfatter Ari Aster skrekksjangeren til et nytt og originalt nivå med denne spillefilmen. Hollywood Reporter sammenligner den med storfilmer som «Rosemary's Baby» og «The Shining».

Du kan se traileren nedenfor:

Ingen pustepauser

Spillefilmen varer i to timer, og kritikerne legger ikke skjul på at publikum ikke vil få noen pustepauser underveis. Ari Aster for ros for måten hun har bygget opp filmen på, slik at publikum hele tiden vil bli dratt rundt neste sving i historien, uten noen form for pauser.

Filmen kommer på kino 8. juni, akkurat tidsnok til å ødelegge nattesøvnen litt ekstra gjennom de lyse sommernettene.

Og hvis ikke kritikerne sine meninger overbeviser deg, holder det med et raskt Twitter-søk etter hva publikum egentlig mente om filmen.

LES OGSÅ: Slik så filmstjernene ut i sine første roller

Foto: Twitter
Foto: Twitter Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer