Hanne Krogh om «Reisen til julestjernen»

Du gjetter aldri hva hun hadde under skjørtet

Hanne Krogh letter på sløret fra innspillingen av «Reisen til julestjernen».

HEMMELIGE KNEP: Hanne Krogh røper detaljer fra innspillingen av klassikeren Reisen til julestjernen. Her sammen med Knut Risan, som spilte kongen. På utendørsscenene skjulte Hanne Krogh en hemmelighet under skjørtet. FOTO: NRK
HEMMELIGE KNEP: Hanne Krogh røper detaljer fra innspillingen av klassikeren Reisen til julestjernen. Her sammen med Knut Risan, som spilte kongen. På utendørsscenene skjulte Hanne Krogh en hemmelighet under skjørtet. FOTO: NRK Vis mer
Publisert

Da Hanne Krogh spilte den etterhvert ikoniske rollen som Sonja i «Reisen til Julestjernen» som 20-åring, hadde hun allerede vunnet Grand Prix to ganger, tatt dramalinjen ved Hartvig Nissen, hatt roller på film og TV, og begynt å studere litteraturvitenskap. Men dagen før juleferien 1975 kom telefonen som skulle gi livet en ny vending.

– Jeg sto nærmest med flybilletten i hånda hjem til Haugesund, da Norsk Film på Jar plutselig ringte og spurte om jeg ville prøvefilme for rollen som Sonja, forteller Hanne Krogh (65).

Sonja og Sonja

KK møtte henne til et større intervju, men klarte ikke dy oss for å spørre om noen behind the scenes-anekdoter fra den norske julefilmen over alle, selveste «Reisen til julestjernen».

Filmen hadde premiere i 1976, og skulle spre juleglede for kinogjengere over hele landet. På premieren på Klingenberg i Oslo kom selveste kronprinsesse Sonja, med en forventningsfull prinsesse Märtha Louise, som denne kvelden faktisk var på kino for aller første gang i sitt liv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer