Succession

Du gjetter ALDRI hvor mye dette trendy tilbehøret koster

- Den har ingen logo, ser ikke ut som den er noe videre spesiell og har fargen «babybæsj».

SUCCESSION: Kendall Roy (spilt av Jeremy Strong) med capsen som koster skjorta. FOTO: HBO
SUCCESSION: Kendall Roy (spilt av Jeremy Strong) med capsen som koster skjorta. FOTO: HBO Vis mer
Publisert

Under Seriedagene i Oslo i september, var Succession-kostymeansvarlig Michelle Matland til stede og avslørte godbiter fra den populære HBO-serien.

Blant annet fortalte Matland at hun hadde funnet et unikt, norsk designplagg i kjelleren på luksusbutikken Ferner Jacobsen, som skal brukes i sesong 4, og avgjørelsen bak karakteren Shiv Roys (spilt av Sarah Snook) legendariske hårsveis-transformasjon; fra lange feminine lokker, til power-bob.

Michelle Matland har mange års erfaring som kostymeansvarlig, også på filmer og serier som Cold Mountain, The Girl on the Train og Mildred Pierce.

- Like undertrykt i klesveien, som han er i sitt indre liv

En av favorittkarakterene til Matland, som hun elsker å dresse opp i Succession, er Kendall Roy (spilt av Jeremy Strong).

Han er det sorte fåret (er ikke egentlig alle det?) i den mektige mediemogul-familien Roy, som eier det fiktive, amerikanske mediehuset Waystar Royco.

Kendall går ikke av veien for å ta utradisjonelle valg, og ikke minst gå bak sin fars rygg, for å bli overhode i familiebedriften den dagen faren Logan Roy (spilt av Brian Cox) dør.

- Kendall-karakteren startet som et über-begrenset, striglet og tilsynelatende «perfekt» menneske i klesveien. Men han er like undertrykt i klesveien, som han er i sitt indre liv, forklarte Matland fra scenen.

STARTEN: I begynnelsen av serien var Kendall en «tradisjonell» finanskar i klessveien. FOTO: HBO
STARTEN: I begynnelsen av serien var Kendall en «tradisjonell» finanskar i klessveien. FOTO: HBO Vis mer

I 2018, da første sesong ble sluppet, hadde Kendall den klassiske finansmann-looken, med dyre slips og dresser - og gjerne synlige merker.

Men etter hvert endres Kendalls klesstil - i takt med karakterens radikale utvikling på det mentale og psykiske plan.

- Vi er flue på veggen når Kendall går over i ... jeg vet ikke hva jeg skal kalle det ... hip hop-epoken, sa Matland til latter fra publikum.

Ingen symbolsk tanke bak

Spesielt ett plagg fra Kendalls garderobe, en sort baceballcap, har fått mye oppmerksomhet på sosiale medier etter at den dukket opp i serien.

Faren Logan bruker baseballcap i sesong én, og siden gjør sønnen Kendall det samme. Mange har tolket dette grepet som et desperat forsøk fra Kendall om å være som sin far, men ifølge Matland er det helt tilfeldig at de begge bruker sort caps.

- Det har aldri ligget en bevisst symbolsk tanke bak det fra min side.

SOM FAR, SÅ SØNN: Det var Logan Roy som først introduserte den lille sorte. Her fra sesong 2, episode 6. FOTO: HBO
SOM FAR, SÅ SØNN: Det var Logan Roy som først introduserte den lille sorte. Her fra sesong 2, episode 6. FOTO: HBO Vis mer

Kostymeansvarlig avslører at capsen er svært unik, og at det finnes et fåtall av dem i verden. Nærmere bestemt kun 10 stykker.

- Den har ingen logo, ser ikke ut som den er noe videre spesiell og har fargen babybæsj. Og koster tusenvis av dollar.

Capsen ble kjøpt i Europa, og det var nærmest umulig for henne å få den gjennom tollen, fordi at den er laget av et spesielt tekstilstoff.

- Det fremstår helt galimatias at vi så sårt ville ha akkurat den capsen, men det ville vi. Jo vanskeligere det var å få ta i den, jo mer ville vi ha den med i serien.

KAOTISK: Succession handler om den mektige og forskrudde Roy-familien som eier det fiktive, amerikanske mediehuset Waystar Royco. Her fra sesong 2, da innspillingen var i Kroatia. FOTO: HBO
KAOTISK: Succession handler om den mektige og forskrudde Roy-familien som eier det fiktive, amerikanske mediehuset Waystar Royco. Her fra sesong 2, da innspillingen var i Kroatia. FOTO: HBO Vis mer

Ba publikum gjette prisen

Og nok en gang ville tilfeldighetene til at hun fant drømmecapsen, som hun gjorde med det norske klessplagget hos Ferner Jacobsen, bortgjemt i en kjeller.

- Jeg var innom en butikk jeg hadde vært i millioner av ganger tidligere, og fortalte jenta bak skranken at jeg fremdeles ventet på capsen. Plutselig fant hun en i kjelleren, ved siden av bunken av toalettpapiret utenfor toalettet. Jeg kunne ikke tro mine egne øyne. Noen ganger tror jeg at Succession-gudene er med oss! fortalte hun henrykt.

KOSTYMEANSVARLIG: Michelle Matland, kostymeansvarlig for Succession, deltok på Seriedagene i Oslo i september. FOTO: Joachim Stensland Kristiansen
KOSTYMEANSVARLIG: Michelle Matland, kostymeansvarlig for Succession, deltok på Seriedagene i Oslo i september. FOTO: Joachim Stensland Kristiansen Vis mer

Og prisen; ja, den ba hun publikum gjette på, før hun til slutt måtte avsløre riktig sum:

- 3000 dollar, og den er verdt hver eneste tråd!

I underkant av 33 000 norske kroner der, ja.

Denne sensommeren har innspillingen av sesong 4, som foreløpig ikke er kjent når slippes, blitt lagt til vakre Valldal på Sunnmøre. Her har blant andre skuespillerne Nicholas Braun og Fisher Stevens blitt observert på settet.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer