Tiril Eckhoff

- Du trenger botox og fillers!

Skiskytter Tiril Eckhoff (31) langer ut mot nettroll som ber henne fikse på utseendet.

TIRIL ECKHOFF: Den uspiselige kommentaren fra nettrollet fikk skiskytter Tiril Eckhoff til å se rødt. FOTO: Skjermdump @tirileckhoff / Instagram
TIRIL ECKHOFF: Den uspiselige kommentaren fra nettrollet fikk skiskytter Tiril Eckhoff til å se rødt. FOTO: Skjermdump @tirileckhoff / Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vinter-OL i Beijing i Kina står på trappene, og for skiskytter Tiril Eckhoff (31) blir dette det tredje OL-mesterskapet hun deltar i.

De siste dagene har det vært knyttet stor spenning til hvem av de norske utøverne som klarer å holde seg korona-friske, og teste seg inn i landet, slik at de får deltatt på mesterskapet de har trent hardt og lenge for å være klare til.

I slutten av januar delte Eckhoff en selfie av seg selv på Instagram, sammen med lagvenninne Marte Olsbu Røiseland (31), foran OL-ringene i nettopp Beijing - og dermed har de to klart kunstykket med å holde seg friske og bestå det strenge testregimet med glans.

I kommentarfeltet til bildeserien hun har lagt ut, som også viser Tiril under mesterskapene i henholdsvis Sochi i 2014 og PyeongChang i 2018, renner det inn med lykkeønskninger og godord til skiskytteren.

Men man kommer dessverre aldri utenom negativitet og nettroll i kommentarfeltet. Og også dette får Tiril smake på - for en av de som har lagt igjen en kommentar til henne skriver at «du burde ta botox og fillers, fordi det ser ut som du er 49».

På Instastoryen sin deler Tiril kommentaren, og i en ny story der hun har brukt nettopp fillers-filteret, sier hun ettertrykkelig: «I don't think so!».

Det er tydelig at hun synes kommentaren er uspiselig - men hun tar det hele med godt humør.

TESTING: Skiskytter Tiril Echoff ble koronatestet på Gardermoen før avreise til Beijing. Flere langrennsløpere har testet positiv og må dermed utsette reisen til vinterlekene. FOTO: Javad Parsa / NTB
TESTING: Skiskytter Tiril Echoff ble koronatestet på Gardermoen før avreise til Beijing. Flere langrennsløpere har testet positiv og må dermed utsette reisen til vinterlekene. FOTO: Javad Parsa / NTB Vis mer

Forlovet etter 10 år

KK møtte Tiril Eckhoff hjemme i Oslo høsten 2021, og da åpnet den sprudlende og driftige OL- og VM-vinneren opp om tenåringsårene da vennegjengen humoristisk kalte henne Tiril-Pannekake.

Det er med andre ord ikke første gang Tiril har fått slengbemerkninger om utseendet.

Tiril-Pannekake oppsto fordi den aktive tilværelsen i skisporet, kombinert med presset som følger med det å gå på videregående, gjorde at stresshormonet kortisol flommet på innsiden av Tirils kropp.

Hele kroppen var i ubalanse, og det syntes også tydelig i tenåringens ansikt.

Også ungdomskjæresten Ånund Lid Byggland (31), som i dag er hennes forlovede, kom med slengbemerkningen.

- Han falt likevel for deg til tross for Tiril-Pannekake-situasjonen?

- Ja, det er helt sjukt at han gjorde det, slik som jeg så ut! sa Tiril med et smil til KK høsten 2021.

Paret forlovet seg i julen, etter å ha vært kjærester i over 10 år.

Følelsesmenneske

Ånund, som selv er en tidligere langrennsløper, jobber som trener for et nyoppstartet lag i Tirils barndomsklubb Fossum IF. Nå er han hjemme i Norge og heier fra sidelinjen, mens forloveden Tiril kjemper om medaljer i OL i Beijing.

FORLOVET: Tiril Eckhoff har vært kjæreste med den tidligere langrennsløperen Ånund Lid Byggland siden begynnelsen av 20-årene. I julen forlovet de seg. FOTO: Privat
FORLOVET: Tiril Eckhoff har vært kjæreste med den tidligere langrennsløperen Ånund Lid Byggland siden begynnelsen av 20-årene. I julen forlovet de seg. FOTO: Privat Vis mer

Det er ingen hemmelighet at Tiril har opplevd både opp- og nedturer i skiskytterkarrieren, men i fjor gjennomførte hun sitt livs beste sesong, og vant verdenscupen sammenlagt i 2020/2021-sesongen.

Et milepæl hun har higet etter lenge.

BITENDE KULDE: Skiskytter Tiril Eckhoff trener i kraftig vind og bitende kulde på skiskytterstadion i Zhangjiakou. Gradestokken viser -19 ℃. Med vinden måler hele effektive -29 ℃. OL-mesterskapet går av stabelen 4. februar. FOTO: Heiko Junge / NTB
BITENDE KULDE: Skiskytter Tiril Eckhoff trener i kraftig vind og bitende kulde på skiskytterstadion i Zhangjiakou. Gradestokken viser -19 ℃. Med vinden måler hele effektive -29 ℃. OL-mesterskapet går av stabelen 4. februar. FOTO: Heiko Junge / NTB Vis mer

På spørsmål fra KK om hun er stolt av seg selv og det hun foreløpig har oppnådd i karrieren, svarte Tiril at hun er stolt av at hun med tiden har klart å bruke fordelene sine.

- Før så jeg på det som negativt å være et følelsesmenneske, men nå er det mer sånn at jeg tror at det er en styrke. At jeg har en vilje som kanskje ikke alle andre har. Jeg tror jeg kan få ut noen sinnssyke sisterunder, fordi jeg har mye følelser inni meg.

Vi gleder oss til å følge med på Tiril og de andre norske utøverne i OL i Beijing! Startskuddet går fredag 4. februar.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer