Kronprinsesse Mette-Marit

Dukket opp i prikk lik kjole som kongelig stilikon

Har Kronprinsesse Mette-Marit latt seg inspirere av Kate?

HEDRET BYDELSMØDRE: Kronprinsesse Mette-Marit stilte i en elegant prikkete kjole på en diplomseremoni for bydelsmødre i Vestre Aker bydel i Oslo. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
HEDRET BYDELSMØDRE: Kronprinsesse Mette-Marit stilte i en elegant prikkete kjole på en diplomseremoni for bydelsmødre i Vestre Aker bydel i Oslo. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Denne uken kastet kronprinsesse Mette-Marit (48) glans over en seremoni i Vestre Aker bydel Oslo, hvor 15 nye bydelsmødre fikk overrakt sine diplomer.

En smilende og stilsikker kronprinsesse ble tatt imot av Oslos ordfører Marianne Borgen (70), BU-leder i Vestre Aker Yngvar Husebye og initiativtager til Bydelsmødre Norge, Nasreen Begum.

Bydelsmødre er frivillige kvinner, primært med etnisk minoritetsbakgrunn, som går gjennom et opplæringsprogram om temaer som foreldre, arbeid og helse.

Kvinnene kronprinsessen møtte har nå gjennomført denne opplæringen, og skal ut som synlige og trygge brobyggere mellom det offentlige og lokalsamfunnet.

– Det var akkurat det jeg og familien min hadde trengt da vi kom til landet – i likhet med mange andre innvandrere. Vi hadde trengt noen som kunne hjulpet med å tolke, oversette brev, forklare hva en ungdomsklubb er og hva barnevernet faktisk gjør. Det er nettopp det som er kjerneoppgaven til bydelsmødrene. Å ha muligheten til å kontakte en bydelsmor er uvurderlig og verdifullt, fortalte prosjektleder i bydelen Shawnem Fathi under arrangementet, ifølge Kongehuset.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer