Ed Sheeran

Ed Sheeran dukket opp som barista på Starbucks

- Hvordan klarte jeg meg?

ED SHEERAN: Superstjernen tar i bruk nye metoder for å promotere sitt kommende album. FOTO: Ed Sheeran HQ @edsheeran/X
ED SHEERAN: Superstjernen tar i bruk nye metoder for å promotere sitt kommende album. FOTO: Ed Sheeran HQ @edsheeran/X Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere som svingte innom Starbucks kafé i Seattle fredag formiddag, fikk seg mildt sagt en stor overraskelse. Bak disken kunne de nemlig bli vitne til en smilende superstjerne som serverte kaffetørste amerikanere. Ikke et hverdagslig syn, med andre ord.

Det tok likevel ikke lang tid før ordet om at superstjernen hadde kledd seg i uniform og serverte kaffe som andre folk – for snart var vinduene dekket av mobilkameraer og fans som sto i kø for å slukke kaffetørsten samt å dekke sitt skuelystne behov.

Ny måte å promotere på

Det kan se ut som artisten har sett seg lei av tradisjonelle markedsføringsmetoder. For å promotere sitt kommende album Autumn Variatons, benyttet han muligheten til å servere Starbucks' verdensomspennende fenomen Pumpkin Spice Latte som dukker opp på menytavlen hver høst i forbindelse med Halloween og gresskarets (pumpkin) høytid.

Autumn Variations blir 32-åringens syvende studioalbum og gis ut 29. september.

Men briten ligger ikke på latsiden. Han trår til som en mann av folket når platen skal promoteres.

Alle koppene som ble delt ut mens 32-åringen sto bak disken, hadde en QR-kode som førte kaffekjøperen direkte til en side hvor de kunne forhåndskjøpe albumet. Til koden sto teksten «Autumn is coming» som ikke bare spiller på albumnavnet, men også sitatet «Winter is coming» fra seriesuksessen Game of Thrones.

Takknemlig fans

– Du er så snill og så varm, Ed! Skål for den nye årstiden!, sier en Seattle-kvinne som fikk møte Sheeran sammen med de to døtrene sine.

Selv er han fornøyd med innsatsen bak disken, men forsikrer seg likevel om at det var vellykket.

– Ja, så det var min dag på Starbucks, hvordan klarte jeg meg? spurte han Starbucks-kollegene etter endt arbeidsvakt.

Det var ingen tvil om at de ansatte var strålende fornøyd med å ha superkjendisen som kollega.

– Den perfekte barista, kunne en av dem meddele.

– Elsket å jobbe med deg i dag! Vi koste oss, skriver Starbucks Partners.

Skrev feil navn på koppene

Sheeran innrømmer at han skrev feil navn på alle koppene med vilje for å skape litt humor. Han advarte på forhånd om at han kom til å skrive helt andre navn enn det gjestene oppga.

– Takk for meg, Starbucks. Hvis du ga meg navnet ditt, ga jeg deg et nytt et, for jeg er «the barista of joy».

Bad Habits-sangeren har dukket opp på flere lokale kafeer og andre steder som yter service i lokalsamfunnet i byene der han turnerer. Han serverte blant annet pølser på et gatekjøkken i forkant av konserten i Chicago.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer