Marie-Chantal:

Eks-kronprinsessen av Hellas har gjort stor suksess med eksklusive barneklær

Kronprinsesse Mette-Marits gode venninne Marie-Chantal av Hellas er verdens rikeste kongelige i moteindustrien.

MARIE-CHANTAL: Fembarnsmoren Marie-Chantal, som er eks-kronprinsesse av Hellas, har gjort stor suksess med sitt eget klesmerke for barn. Hun er blant verdens 25. rikeste innad i motebransjen. Her med ektemannen eks-kronprins Pavlos av Hellas og Danmark og datteren Maria-Olympia. FOTO: NTB Scanpix
MARIE-CHANTAL: Fembarnsmoren Marie-Chantal, som er eks-kronprinsesse av Hellas, har gjort stor suksess med sitt eget klesmerke for barn. Hun er blant verdens 25. rikeste innad i motebransjen. Her med ektemannen eks-kronprins Pavlos av Hellas og Danmark og datteren Maria-Olympia. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mai kom The Sunday Times ut med listen over de 1000 rikeste menneskene i verden. Det britiske magasinet Tatler har komprimert listen, og laget en oversikt over de 25 rikeste britene i motebransjen. På listen finner vi blant andre eks-kronprinsesse Marie-Chantal (49) av Hellas. Sammen med sin amerikansk-britiske far Robert Warren Miller (85), som i sin tid startet firmaet Duty free shops (DFS), ligger de på niendeplass - og er ifølge listen verdt nærmere 22 milliarder norske kroner.

Marie-Chantal, som er en nær venninne av vår egen kronprinsesse Mette-Marit (44), har gjort stor suksess med sitt eget luksusmerke Marie-Chantal Baby and Kid's clothes. I et intervju med nettstedet Mama and tata, publisert i slutten av juni, åpner den royale forretningskvinnen opp om hvordan hun startet businessen som har base i Notting Hill i London.

Det hele startet da hun på begynnelsen av 2000-tallet gikk gravid med sønnen prins Achileas-Andreas.

- Da jeg gikk gravid med mitt tredje barn hadde jeg en utrolig driv til å jobbe med og kreere et merke for barn. Sønnen min ble født med et fantastisk sølvblondt hår, og han så ut som en engel. Jeg bestemte meg for å lage en body med englevinger, og vips så var merket etablert! Jeg ønsket å lage et merke bestående av klassiske, artige og moderne antrekk for barn, forklarer hun.

LES OGSÅ: Maria-Olympia (21) er den ukjente prinsessen som tar moteverden med storm

- Det er viktig å sette av tid til barna ettersom de setter så stor pris på det og fordi det gir oss så mye

I intervjuet snakker hun også om hvordan det er å være en travel forretningskvinne, fembarnsmor og samtidig finne rom for egentid.

- Jeg elsker å prioritere og å tilbringe tid med både de store og de små barna. Jeg har en 21 år gammel datter og fire sønner. Den yngste er ni år. Jeg pleier å lese for ham på sengen nesten hver kveld, og jeg gjør det ikke bare fordi jeg elsker å lese for ham, men jeg ser på det som kvalitetstid for meg selv. Jeg er ute kanskje tre kvelder i uken, så det er viktig å sette av tid til barna ettersom de setter så stor pris på det og fordi det gir oss så mye, forklarer fembarnsmoren.

NÆRE VENNINNER: Marie-Chantal og kronprinsesse Mette-Marit er ikke bare rojale kolleger, men også svært nære venninner. Her slår de i hjel litt tid sammen under feiringen av dronning Margrethe av Danmarks 40 års-jubileum som regent i 2015. FOTO: NTB Scanpix
NÆRE VENNINNER: Marie-Chantal og kronprinsesse Mette-Marit er ikke bare rojale kolleger, men også svært nære venninner. Her slår de i hjel litt tid sammen under feiringen av dronning Margrethe av Danmarks 40 års-jubileum som regent i 2015. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Marie-Chantal ble født i London i 1968 og er datter av den amerikanske milliardæren Robert Warren Miller og ecuadorianske María Clara Pesantes Becerra (78). I 1992 forelsket seg hun seg i den ett år eldre greske eks-kronprinsen Pavlos av Hellas, prins av Danmark (Hellas har ikke lenger kongedømme), etter en blind date arrangert av den styrtrike greske finansmannen Alexander «Alecko» Papamarkou (1930 - 1998).

1. juli 1995 giftet Marie-Chantal og Pavlos seg i London, og her er familien på syv bosatt i dag. Eks-prins Pavlos' far, Konstantin II var konge av Hellas fra 1964 til monarkiet ble avskaffet av den greske militærjuntaen 1. juni 1974. Pavlos mor er eks-dronning Anne-Marie (71), som er dronning Margrethe II (78) av Danmarks søster.

I NORGE: Marie-Chantal og familien var selvskrevne gjester da det norske kongeparet feiret sine 80-årsdager i Oslo i 2017. Fra venstre: Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary av Danmark, Frederiks fetter prins Nikolaos og hans kone prinsesse Tatiana av Hellas, dronning Margrethe av Danmark og hennes søster eks-dronning Anne-Marie av Hellas og Danmark, og eks-kronprins Pavlos (fetter av kronprins Frederik) og kona Marie-Chantal. Til høyre er Lady Elizabeth Shakerley av Storbritannia. FOTO: NTB Scanpix
I NORGE: Marie-Chantal og familien var selvskrevne gjester da det norske kongeparet feiret sine 80-årsdager i Oslo i 2017. Fra venstre: Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary av Danmark, Frederiks fetter prins Nikolaos og hans kone prinsesse Tatiana av Hellas, dronning Margrethe av Danmark og hennes søster eks-dronning Anne-Marie av Hellas og Danmark, og eks-kronprins Pavlos (fetter av kronprins Frederik) og kona Marie-Chantal. Til høyre er Lady Elizabeth Shakerley av Storbritannia. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Øverst på rikinglisten til The Sunday Times står for øvrig den britiske forretningsmannen James Arthur Ratcliffe (65), bedre kjent som Jim Ratcliffe, som eier selskapet Ineos. Ifølge Wikipedia er Ineos et britisk aksjeselskap som produserer kjemiske produkter. Han er verdt svimlende 226 milliarder norske kroner.

LES OGSÅ: Kronprinsesse Victorias hårfrisyre vekker oppsikt

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer