Kate og William i Norge:

Ekspert: - Handler mer om fornyelse av monarkiet enn at det er et dårlig forhold mellom dem

Hvorfor er aldri hertuginne Kate og prins William med på royale tilstelninger i Norge?

KATE OG WILLIAM I NORGE: Det er ikke til å stikke under en stol at vi har til gode å se hertuginne Kate og prins William kaste glans over royale tilstelninger i Norge. Foto: NTB Scanpix
KATE OG WILLIAM I NORGE: Det er ikke til å stikke under en stol at vi har til gode å se hertuginne Kate og prins William kaste glans over royale tilstelninger i Norge. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har de skandinaviske kongehusene hatt mye å feire - både bryllup, barnedåp og diverse jubileer har bidratt til folkefest både i Oslo, Stockholm og København. Nå sist ut feiret vårt flotte kongepar 80-årsdagene sine med folkefest i hovedstaden, og kongelige fra både Sverige, Danmark, Luxemburg, Nederland, Monaco, Belgia, Spania, Hellas og Storbritannia var representert. (PSST: - Hvorfor kan ikke bare kjærligheten få lov til å blomstre litt, dronning Elizabeth?)

Men for de av oss som har fulgt kongefamiliene tett de siste årene har det vært umulig å ikke stusse over hvor kongelige personligheter som dronning Elizabeth (90) av England, barnebarnet prins William (34) og hertuginne Kate (35) har vært når de royale tilstelningene i Skandinavia har funnet sted. Ved 80-årsfestlighetene var det grevinne Sophie (52) av Wessex som var til stede i Oslo.

LES OGSÅ: - Det må absolutt ha vært ekte kjærlighet ettersom de ventet i ni år på å få hverandre

Betyr dette at forholdet mellom det norske kongehuset og det britiske kongehuset (som jo er i slekt via avdøde dronning Maud) er blitt kjølig med årene? Hva er i så fall grunnen til det?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer