Else Kåss Furuseth selvmord:

Else om hvorfor det er tabu å snakke om selvmord: - Man prøver jo å forstå det uforståelige, uten å komme nærmere noen svar

Til høsten er hun aktuell med nytt TV-konsept om selvmord.

ELSE KÅSS FURUSETH SELVMORD: Den populære TV-personligheten Else Kåss Furuseth har selv kjent på kroppen hva det vil si å miste noen til selvmord. Nå skal hun forsøke å skape åpenhet rundt det tabubelagte temaet på TV. FOTO: TVNorge
ELSE KÅSS FURUSETH SELVMORD: Den populære TV-personligheten Else Kåss Furuseth har selv kjent på kroppen hva det vil si å miste noen til selvmord. Nå skal hun forsøke å skape åpenhet rundt det tabubelagte temaet på TV. FOTO: TVNorge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 1992 opplevde Else Kåss Furuseth (37), som i dag er en av Norges mest populære TV-personligheter, å miste sin mor til selvmord. Da var hun bare 11 år. 17 år senere begikk hennes storebror selvmord.

Else har vært åpen om den tragiske familiesituasjonen, og har blant annet satt opp forestillingen Kondolerer på Nationaltheatret - en forestilling som tok for seg moren og brorens selvmord. Til høsten er Else aktuell med TV-konseptet Else om: selvmord på TVNorge, hvor hun skal forsøke å skape mer åpenhet rundt det tabubelagte temaet. hun møter overlevende og etterlatte, og med seg på laget har hun også fagfolk og hjelpeapparat.

Og det blir selvfølgelig en dæsj humor i den ellers så alvorstyngende programserien - kjenner vi Else rett!

Hun forteller til KK at humoren heldigvis ikke forsvinner selv om man opplever vonde ting i livet. Men dersom det er dager hun føler at hun ikke orker å gjøre det med humor så sier hun ifra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer