Emilia Clarke takket nei til «Fifty Shades of Grey»

Rollen, som gikk til Dakota Johnson, kunne vært hennes.

EMILIA CLARKE: Game of Thrones-skuespilleren kunne hatt hovedrolle i Fifty Shades of Grey. Foto: Scanpix
EMILIA CLARKE: Game of Thrones-skuespilleren kunne hatt hovedrolle i Fifty Shades of Grey. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2011 kom boka «Fifty Shades of Grey» ut. Den ble raskt svært så populær. Det skulle vise seg at forfatter E.L. James virkelig hadde funnet gullet med denne erotiske romanen.

Fire år etter at boken kom ut hadde filmen premiere. Og til glede for fans over hele verden ble det kjent at det ville komme hele tre filmer: «Fifty Shades of Grey», «Fifty Shades Darker» og «Fifty Shades Freed».

Bøkene til E.L. James fikk tilbake i 2011 delte tilbakemeldinger. Noen elsket boken, mens andre satt igjen med totalt motsatt mening. Slik ble det også med filmene som har Dakota Johnson (29) og Jamie Dornan (37) i hovedrollene.

Emilia Clarke takket nei til «Fifty Shades of Grey»

I lang tid før filmene kom ut var det stor spenning rundt hvem som skulle spille karakterene «Anastasia Steel» og «Christian Grey». Sistnevnte rolle var tiltenkt kjekkasen Charlie Hunnam (39), kjent fra Son's of Anarchy. Men senere skulle det vise seg at innspillingen av filmen kræsjet med et annet prosjekt han hadde. Dermed gikk rollen til Jamie Dornan.

Emilia Clarke takket nei til «Fifty Shades of Grey»

Takket nei til rollen

Ifølge Bustle.com var det flere kjente kvinner som kunne ha kapret rollen som Anastasia Steele. Shailene Woodley (27), Emma Watson (29), Felicity Jones (35) - for å nevne noen.

Men nylig ble det kjent at også «Game of Thrones»-stjernen Emilia Clarke (32) kunne ha vært å se i filmene.

TAKKET NEI: Like etter at siste episode av Game of Thrones ble vist, ble det kjent at Emilia Clarke (bildet) kunne hatt rollen som Anastastia Steele i Fifty Shades of Grey-filmene. Foto: Scanpix
TAKKET NEI: Like etter at siste episode av Game of Thrones ble vist, ble det kjent at Emilia Clarke (bildet) kunne hatt rollen som Anastastia Steele i Fifty Shades of Grey-filmene. Foto: Scanpix Vis mer

Clarke skal nemlig ha blitt tilbudt rollen, men takket nei. Til Hollywood Reporter forteller hun at hun elsket visjonen til regissøren bak den første filmen, Sam Taylor-Johnson.

- Hun er en magiker. Jeg elsker henne og synes visjonen var vakker. Det er lenge siden jeg var naken på kamera, men likevel er det det jeg blir spurt om mest fordi jeg er kvinne. Det er skikkelig irriterende og jeg så lei av det for jeg gjorde det for karakteren, ikke fordi en eller annen fyr skulle se puppene mine.

Videre forteller Clarke at det ikke var snakk om at hun frivillig skulle gå inn i en slik situasjon.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer