«Kompani Lauritzen»

Emilie Nereng var klar for å gi seg: – Begeret rant over

26-åringen forteller åpenhjertig om sammenbruddet i «Kompani Lauritzen», og om hvordan en telefonsamtale med faren og broren endret alt.

FORBEREDTE SEG FYSISK: Emilie Nereng hadde et godt fysisk grunnlag for å gjennomføre øvelsene inspirert av førstegangstjenesten. Det hun ikke var forberedt på, var det mentale presset. FOTO: Matti Bernitz/TV 2
FORBEREDTE SEG FYSISK: Emilie Nereng hadde et godt fysisk grunnlag for å gjennomføre øvelsene inspirert av førstegangstjenesten. Det hun ikke var forberedt på, var det mentale presset. FOTO: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer
Publisert

En av TV 2s årlige snakkiser er nå inne i sin tredje sesong. Her skal kjendiser begi seg ut i øvelser inspirert av førstegangstjenesten – under Dag Otto Lauritzens militærregime. Underveis blir deltakerne målt på prestasjon og motivasjon, og ukentlig ryker en av deltakerne ut i en dimmekonkurranse.

En av de som har imponert stort i årets sesong er influenser og ernæringsrådgiver Emilie «Voe» Nereng. Hun hadde forberedt seg fysisk før innspillingen av den tredje sesongen av Kompani Lauritzen, kunne hun fortelle KK i februar.

Et godt fysisk utgangspunkt, bidro til å gjøre 26-åringen til sesongens første korporal – en som har et overordnet ansvar for de andre deltakerne inne på kasernen.

Uforberedt på det psykiske presset

Nereng fortalte KK at det var én ting det var vanskelig å forberede seg på. Det å bli pirket på og bli satt på plass av befalet til enhver tid, skal ha vært slitsomt. Det viser seg at det psykiske presset var større enn hun ga uttrykk for den gang.

Nylig postet hun et innlegg på Instagram der hun åpner seg om det hun opplevde som mentalt utfordrende under oppholdet på Setnesmoen Leir i Åndalsnes.

KORPORAL NERENG: Etter at hun imponerte stort i øvelsene som rekrutt, ble Emilie sesongens første korporal. FOTO: Matti Bernitz/TV 2
KORPORAL NERENG: Etter at hun imponerte stort i øvelsene som rekrutt, ble Emilie sesongens første korporal. FOTO: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

- Beinhardt

Deltakerne fikk lov til å ringe hjem et par ganger i uken under innspillingen. Etter at de hadde vært ute i felt, ringte hun hjem til forloveden Torgeir.

– Akkurat denne telefonsamtalen gjorde noe med meg. Frem til dette tidspunktet hadde jeg kun vært positiv og blid, men inni meg hadde det bygd seg opp et uoppgjort stress og en frykt for å være helt «meg selv», forteller hun åpenhjertig.

– Da jeg fikk høre stemmen til Torgeir bare rant begeret over.

I gangen i kasernen hulket hun med forloveden på telefonen. Og hun innrømmer at hun ikke hadde forberedt seg på hvor tøft det ville være mentalt.

– Jeg trodde vi skulle presses fysisk, men det enorme presset på å prestere hver dag, få kjeft for alt du gjør, ha kameraer på deg 24/7 og aldri få et minutt alene for deg selv – det var beinhardt.

En avgjørende samtale

Da hun fortalte familien over telefonen at hun ikke holdt det ut, fikk hun streng beskjed av sin far og bror om å ikke ta det så seriøst. Det handler om å holde hodet kaldt.

Etter ringerunden denne dagen, endret Nereng tankegangen sin inne på leiren. Hun gikk fra å være på randen til å gi seg under innspillingen, til å følge seg sterk og klar for en ny uke.

– Jeg var ikke forberedt på at vi skulle brytes ned mentalt – men dette lærte jeg helt enormt mye av!

I kommentarfeltet har hun fått mye kjærlighet og støttende ord, blant annet fra deltaakere som Emilie Stordalen (30) og Tone Damli (33).

«Fine sterke søte beste Emilie», skriver medaspirant Rikke Isaksen (26), etterfulgt av tre røde hjerter.

KOMPANI LAURITZEN: Hele gjengen som fikk prøve seg som rekrutter sammen med programlederne Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård. FOTO: Matti Bernitz/TV 2
KOMPANI LAURITZEN: Hele gjengen som fikk prøve seg som rekrutter sammen med programlederne Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård. FOTO: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer