Emmy Awards:

Emmy-stjernene kastet seg på sløyfe-trenden

Medlemskapet i ACLU har doblet siden Donald Trump ble president, skriver Independent.

EMMY AWARDS: Padma Lakshmi var blant kjendisene med blå sløyfe på den røde løperen. FOTO: NTB Scanpix
EMMY AWARDS: Padma Lakshmi var blant kjendisene med blå sløyfe på den røde løperen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Oscar-utdelingen gikk av stabelen i vinter, la vi merke til at flere av kjendisene hadde festet en blå sløyfe på antrekkene sine da de ankom den røde løperen. Det lille tilbehøret skulle vise seg å få massiv oppmerksomhet i mediene. Kanskje ikke så rart når vi alle lurer på hva den egentlig står for.

Det er nemlig ikke uvanlig at stjernene velger å ytre et politisk standpunkt på den røde løperen. Under Emmy Awards i 2016 la du kanskje merke til at noen av verdens mest kjente fjes brukte en grønn sløyfe til rød løper-antrekket sitt? Det samme skjedde altså i år under Oscar-utdelingen OG under nattens Emmy Awards, bare at sløyfen var blå og sto for noe helt annet enn den grønne Emmy-sløyfen fra 2016.

EMMY AWARDS 2017: Veep-skuespiller Matt Walsh var blant dem med blå sløyfe under nattens Emmy Awards. FOTO: NTB Scanpix
EMMY AWARDS 2017: Veep-skuespiller Matt Walsh var blant dem med blå sløyfe under nattens Emmy Awards. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

De blå sløyfene hadde bokstavene «ACLU» skrevet på seg som står for «the American Civil Liberties Union». Organisasjonen jobber for menneskerettigheter, og kjendiser som modell Karlie Kloss (24), skuespiller Ruth Negga (35), Broadway-stjernen Lin-Manuel Miranda (37) og hans mor Dr. Luz Towns-Miranda, og skuespiller Busy Phillips (37) hadde valgt å feste det lille tilbehøret på antrekket sitt under årets Oscar-utdeling, mens Kathryn Hahn (44), Padma Lakshmi (47), Ann Dowd (61) og Riz Ahmed (34) var blant dem som hadde tatt med seg trenden videre til årets Emmy Awards.

LES OGSÅ: Se alle antrekkene fra Emmy Awards 2017

Doblet medlemskap etter at Trump ble president

Etter at Donald Trump ble USAs nye president i vinter, har kjendisene benyttet hver anledningen ved en pristutdeling til å ytre sin mening om den nye presidenten. Vi har tidligere sett at Meryl Streep (67) valgte å gi et lite stikk til Donald Trump da hun mottok sin Golden Globe i år. Ashton Kutcher (39) valgte også å bruke tid på Trump da han skulle dele ut pris under årets SAG Awards.

Det kom derfor ikke som et sjokk at det også ble noen Trump-innslag under årets Emmy Awards - spesielt siden det var talkshow-vert Stephen Colbert som ledet prisutdelingen. CNN er blant mediene som påpeker at alle kunne ha spådd at Colbert kom til bruke monologen sin til å snakke om politikk, men at han skulle få med seg Sean Spicer på scenen, var svært overraskende.

Spicer, som sa opp jobben som pressesektræteren i Det Hvite Hus i juli, kom ut på Emmy-scenen og delte ut et par stikk til sin tidligere sjef. Kjendisene i salen ble sittende og måpe mens sosiale medier haglet med negative reaksjoner - deriblant fra skuespiller Zach Braff.

Ifølge Independent har medlemskapet i ACLU doblet siden Donald Trump ble president. Men det er ikke alle kjendisene som ytrer sitt politiske standpunkt ved å bruke stemmen, men gjør det heller på en mer subtil måte i form av en blå sløyfe. Under kan du se hvem som hadde tatt med seg sløyfe-trenden fra Oscar-utdelingen til årets Emmy Awards.

LES OGSÅ: Disse kjendisene støtter Donald Trump

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer