En annen berømt kjekkas fikk nesten rollen som Jack i «Titanic»

Rose kunne også blitt spilt av en annen kjent skuespillerinne...

IKONISK: Hvem kan vel glemme dette øyeblikket fra braksuksessen «Titanic»? Scenen ville sett annerledes ut hvis rollene som Jack og Rose ble besatt av noen andre – og dét var nesten realiteten. FOTO: 20th Century Fox
IKONISK: Hvem kan vel glemme dette øyeblikket fra braksuksessen «Titanic»? Scenen ville sett annerledes ut hvis rollene som Jack og Rose ble besatt av noen andre – og dét var nesten realiteten. FOTO: 20th Century Fox Vis mer
Publisert

«Titanic» ble tidenes mest innbringende film etter premieren i 1997. Rekorden ble først slått tolv år senere da eventyrlige «Avatar» overtok tittelen.

Altfor surt var det nok ikke for regissøren av førstnevnte, James Cameron – han sto nemlig bak «Avatar» også.

(I år ble «Avatar» fratatt tittelen – nå er Marvels «Avengers: End Game» på toppen av listen. Mange tror dog at Cameron nok en gang er tilbake på tronen så snart «Avatar 2» slippes i 2020.)

Kjærlighetshistorien som utspilte seg på skipet som var feilaktig oppfattet som «usynkelig», ble brakt til live av Leonardo DiCaprio og Kate Winslet.

22 år – og utallige film- og serier – senere, er rollene som Jack Dawson og Rose DeWitt Bukater fremdeles superstjernenes mest kjente.

LES OGSÅ: Les brevet Leonardo DiCaprio skrev til assistenten sin


DiCaprio og Winslet leverte en såpass fengslende opptreden at vi ikke kan se for oss noen andre som de to elskerne som til slutt møtte en tragisk skjebne i et iskaldt hav.

Likevel viser det seg at hovedrollene nesten ble besatt av to andre kjente fjes...

Da han besøkte «Watch What Happens Live» med talkshow-vert Andy Cohen i førersetet i januar, fortalte nemlig Matthew McConaughey at han var sikker på at han hadde sikret den mannlige hovedrollen i filmen etter å ha prøvespilt med Winslet.

– Auditionen gikk strålende, sa McConaughey den gang og fortsatte:

– Det var så bra at da jeg skulle gå, så fikk jeg flere klapp på ryggen og beskjed om at det var akkurat dette de lette etter. Jeg ringte agenten min med én gang og sa at det hadde gått veldig bra – at jeg kom til å få rollen.

LES OGSÅ: Slik ser «Coyote Ugly»-skuespillerne ut i dag

NEDERLAG: Matthew McConaughey ble valgt vekk til fordel for Leonardo DiCaprio i «Titanic». FOTO: Scanpix
NEDERLAG: Matthew McConaughey ble valgt vekk til fordel for Leonardo DiCaprio i «Titanic». FOTO: Scanpix Vis mer

Men den gang ei.

I stedet gikk rollen altså til DiCaprio, og regissør Cameron har tidligere fortalt at dét skyldtes den åpenbare effekten han hadde på filmens målgruppe.

– Leo kom til kontoret mitt for å gjøre et intervju, og da skjedde det noe rart. Jeg så rundt i rommet, og alle kvinnene i bygningen var i møtet med oss! Regnskapsføreren var der, den kvinnelige sikkerhetsvakten... Jeg skjønte at denne fyren kanskje burde få jobben, sa Cameron på Jimmy Fallons The Tonight Show i februar i år.

Også rollen som Rose kunne gått til en annen stjerne; Gwyneth Paltrow.

Ifølge People skal hun ha vært blant de to siste – Winslet var den andre – som konkurrerte om å få portrettere rikmannsjenta som forelsker seg i en pengelens gutt med uimotståelig sjarm.

LES OGSÅ: Visste du at disse Hollywood-stjernene har datet?

ROLLEN SOM GLAPP: Gwyneth Paltrow ble slått av Kate Winslet på målstreken. FOTO: Scanpix
ROLLEN SOM GLAPP: Gwyneth Paltrow ble slått av Kate Winslet på målstreken. FOTO: Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer