Zlatan

- En kvinne er vakker selv uten parfyme. En duft er bare en bonus

Zlatan lanserer parfyme for kvinner, men sier til KK.no at vi lukter godt selv uten at vi har sprayet oss.

Publisert
Sist oppdatert

Svenske Zlatan Ibrahimović (34) er en av verdens beste fotballspillere, men det er ikke bare på den grønne gressmatten at den 195 centimeter høye Malmö-spissen viser at han har talent - også i mote- og skjønnhetsverden har den halvt bosniske, halvt kroatiske kjekkasen markert sitt territorium. 

I disse dager er han aktuell med sin andre parfymekolleksjon - og denne gangen har han avansert til å lage en duft også for kvinner. Til KK.no forteller han imidlertid at han ikke synes parfyme er et must.

- En kvinne er vakker selv uten parfyme. En duft er bare en bonus.

SELGER PARFYME: Det er ikke BARE ballspill den talentfulle fotballspilleren interesserer seg for. Han er også opptatt av mote og skjønnhet, og lanserer i disse dager parfymekolleksjon nummer to. Foto: NTB Scanpix
SELGER PARFYME: Det er ikke BARE ballspill den talentfulle fotballspilleren interesserer seg for. Han er også opptatt av mote og skjønnhet, og lanserer i disse dager parfymekolleksjon nummer to. Foto: NTB Scanpix Vis mer

SE OGSÅ: Sjekk denne supersøte videoen av David Beckhams sønn!

Videre sier han til KK.no at det å lage en parfyme for kvinner, var et naturlig neste steg.

- Jenter trenger også en vinnerduft. Inspirasjonen til begge duftene er følelsen av sommer og fritid. Suprême pour femme er fresh og sommerlig - og dét er det jeg vil at en kvinne skal dufte. Det har vært viktig for meg at følelsen skulle bli helt rett. Parfymen har en duft som gjør inntrykk, og som du kommer til å huske, mener fotballspilleren.

Gjør som Beckham

Zlatan er ikke den første idrettsstjernen som bruker navnet sitt i kommersiell sammenheng. David Beckham (41), Zlatans tidligere PSG-kollega, har både lansert parfymer og kleskolleksjoner i sitt eget navn. Tennisstjernen Rafael Nadal (29) har lånt navnet sitt til parfymermerker som Lanvin og Tommy Hilfiger og Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo (31) har sin egen herreparfyme.

Her hjemme har blant andre idrettsstjernene Bjørn Dæhlie (48), Kari Traa (42), Therese Johaug (27) og Petter Northug (30) lansert kleskolleksjoner i egne navn. Foreløpig er det ingen norske idrettsstjerner som har prøvd seg som «parfymedesignere».

MED I PROSESSEN: Ifølge Tone Skipa, som er skjønnhetsanvarlig i KK, har de fleste kjendiser lite å gjøre med selve produktutviklingen. Zlatan hevder imidlertid at han har vært med i den kreative prosessen, og at han og parfymør Olivier Pescheux har brukt mye tid på å komme fram til den rette duften. Foto: Francois Villevieille // un_elephant_en_photo
MED I PROSESSEN: Ifølge Tone Skipa, som er skjønnhetsanvarlig i KK, har de fleste kjendiser lite å gjøre med selve produktutviklingen. Zlatan hevder imidlertid at han har vært med i den kreative prosessen, og at han og parfymør Olivier Pescheux har brukt mye tid på å komme fram til den rette duften. Foto: Francois Villevieille // un_elephant_en_photo Vis mer

Kjendisparfymer selger

- På hele 2000-tallet har det blitt lansert utallige parfymer med en kjendis som avsender, sier skjønnhetsansvarlig i KK, Tone Skipa.

Hun forteller at det langt ifra er tilfeldig, for det har vist seg at kjente ansikter selger parfyme.

- Store aktører som Dior, Chanel, YSL og Lancôme har brukt kjente ansikter som sine ambassadører i årevis. Veldig mange skuespillere, musikere, supermodeller og idrettsstjerner har klart å skape et varemerke av seg selv, og det er derfor enkelt for dem å selge parfyme også. Det er nemlig mye penger i parfyme, og har de en fanskare som har lyst til å lukte litt som dem er det enkelt å selge, forklarer Skipa. 

- Du kan ikke forvente at kvaliteten er helt på topp. De fleste kjendisparfymene koster litt mindre, og det skyldes blant annet at størstedelen av ingrediensene er rimeligere og gjerne syntetiske.

Hun sier at man imidlertid skal være klar over at parfymene ikke nødvendigvis er de aller beste på markedet.

- Kvaliteten varierer selvfølgelig, men du kan ikke forvente at kvaliteten er helt på topp. De fleste kjendisparfymene koster litt mindre, og det skyldes blant annet at størstedelen av ingrediensene er rimeligere og gjerne syntetiske. Ikke alle kjendiser er så veldig involvert i kreeringen av parfymen heller, men bare godkjenner resultatet. Parfymene er masseprodusert, og det forventes ikke at de skal være på markedet til evig tid. Derfor boostes de også veldig, for man vet jo ikke når stjernens popularitet er dalende, sier Skipa.

Hun forteller at såkalte kjendisparfymer ofte lukter søtlig og er veldig likbare med klassiske duftnoter av bær, sitrus, peoner, vanilje og ulike tresorter.

- Mitt inntrykk er at duftene er veldig lette å like umiddelbart, men at du blir fort lei dem, sier Skipa.

Pressekontakt Elin Englund Johansson i Amazing Brands sier til KK.no at Suprême pour femme- og homme-parfymene er såkalte «prestisjedufter» hvor Zlatan og hans team har brukt de absolutt beste og fineste ingrediensene og råvarene, og og at duften er fremstilt i Givaudan i Paris - som er en av verdens beste parfymemakerier.

ZLATANS FAMILIE: Fotballproffen er samboer med den svenske forretningskvinnen Helena Seger, og sammen har de sønnene Maximilian (9) og Vincent (8). Dette bildet er fra høsten 2010, da Zlatan spilte for AC Milan. Foto: NTB Scanpix
ZLATANS FAMILIE: Fotballproffen er samboer med den svenske forretningskvinnen Helena Seger, og sammen har de sønnene Maximilian (9) og Vincent (8). Dette bildet er fra høsten 2010, da Zlatan spilte for AC Milan. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- En duft har mye å si for en persons karakter

Da KK.no fikk intervjue Zlatan om de nye parfymene, var det imidlertid ett spørsmål han ikke ønsket å svare på: 

«Du har bodd mange år i utlandet (Spania, Italia, Frankrike) – er det noen forskjell på lukten av skandinaviske kvinner og sør-europeiske kvinner?»

Pressekontakt Englund Johansson forklarer det slik:

- Han svarer ikke på om og hvordan kvinner fra ulike land dufter.

Zlatan er samboer med den 11 år eldre forretningskvinnen Helena Noell Seger (45) - som han har sønnene Maximilian (9) og Vincent (8) sammen med. Familien på fire bor i dag i den franske hovedstaden Paris, hvor Zlatan spiller for toppklubben Paris Saint-Germain.

Til KK.no forklarer Zlatan at Paris - parfymens hovedstad - og også tiden i den italienske motebyen Milano (Zlatan spilte på Inter Milan i perioden 2006 - 2009 og AC Milan fra 2010 - 2012) har satt sitt preg på ham:

- Verdens beste parfymeland er jo Frankrike, og her finnes absolutt de beste innen dette området. Min interesse for mote vokste under min tid i Milano, og siden, da jeg flyttet til Paris, har interessen modnet. Paris er på et helt annet nivå. Skjønnhet er så grundig innarbeidet i kulturen her. I Paris kjenner man dufter overalt, og en duft har alt å si for en persons karakter.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer