Anna Nicole Smith:

- En person må være veldig smart for å være veldig dum

Nære venner og familie av den beryktede Anna Nicole Smith åpner opp om stjernens hemmelighetsfulle liv i ny dokumentar

VELKJENT STIL: Anna Nicole Smith var ikke kjent som noen blyg fiol, men heller den som bød på av seg selv. Her er hun under førfesten til Oscar-utdelingen i 1995. FOTO: NTB.
VELKJENT STIL: Anna Nicole Smith var ikke kjent som noen blyg fiol, men heller den som bød på av seg selv. Her er hun under førfesten til Oscar-utdelingen i 1995. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert

I en ny dokumentar som ble sluppet på strømmetjenesten Netflix 16. mai, får vi et innblikk i livet til modellen og reality-stjernen Anna Nicole Smith. Smith var berømt i omtrent tre år og deretter mest beryktet de neste tolv årene av livet sitt, før hun gikk bort som følge av en uheldig overdose i 2007.

Dokumentaren, hvis navn er «Anna Nicole Smith: You Don't Know Me», går nærmere inn på hvordan livet hennes egentlig var og viser noen av hemmelighetene og romansene hun holdt skjult for omverdenen.

«Hun var et ikon på feminin perfeksjon.»

Det sier regissør Ursula Macfarlane til magasinet People og legger til at Anna Nicole Smith, gjennom sitt liv, forsøkte å leve opp til det bildet verden hadde av henne.

- Jeg vet ikke om Anna Nicole egentlig visste hvem hun selv var, sier Macfarlane.

Men hvordan nådde egentlig blondinen rampelyset og ble værende der?

VAKTE OPPSIKT: I 1994 prydet Anna Nicole Smith reklameplakatene for Hennes og Mauritz i Norge. Plakatene skapte debatt og spørsmålet om de rett og slett kunne være en fare for trafikksikkerheten. FOTO: NTB.
VAKTE OPPSIKT: I 1994 prydet Anna Nicole Smith reklameplakatene for Hennes og Mauritz i Norge. Plakatene skapte debatt og spørsmålet om de rett og slett kunne være en fare for trafikksikkerheten. FOTO: NTB. Vis mer

Fra skoletaper til plakater

Anna Nicole Smith, som opprinnelig het Vickie Lynn Hogan, ble født i Houston Texas 28. november 1967. Hun var eneste datter av Donald Eugene Hogan and Virgie Arthur, og hadde fem halvsøsken. Foreldrene skilte seg da den lille jenta var to år, og da moren giftet seg på nytt, tok Anna senere navnet Nikki Hart, etter morens nye mann.

Nikki, som hun da kalte seg, droppet ut av ungdomsskolen som 14-åring. Fire år senere, 18 år gammel, sto hun brud for første gang med kjæresten Billy Smith, som hun tok etternavnet etter. Året etter fikk de sønnen Daniel. Det unge paret var gift frem til 1993.

Første gang verden virkelig får se den kommende stjernen, er i 1992. Texasjenta har frem til det tidspunktet først jobbet i en småby-kafé hvor hun tjente til livets opphold ved å servere fritert kylling. Deretter en noe mer promiskiøs jobb, hvor hun treffer en kvinne som skal komme til å bety mye for henne, men også for Netflix-dokumentaren om livet hennes flere tiår senere.

Men på begynnelsen av 1990-tallet sikret hennes utseendet henne snart forsiden på Hugh Hefners flaggskip; bladet «Playboy». Deretter ble hun klesmerket «Guess» sitt ansikt utad i en jeans-kampanje og derfra ble veien kort til filmroller som «Naked Gun 33 1/3» og «The Hudsucker Proxy.»

Hun var å se på store plakater, som gjest i talk shows og på den røde løperen. Og i 1994 sto hun brud for andre gang- hvert fall offisielt. Hennes utkårede var den 89 år gamle millionæren J. Howard Marshall, som dessverre snart døde av lungebetennelse. Men hun skulle ikke bare miste ektemannen. Formuen hun arvet fra sin mann, mistet hun snart til sin egen stesønn etter en rettssak.

STOR ALDERSFORSKJELL: Anna Nicoles var 26 år da hun giftet seg med milliardæren J. Howard Marshall (89) Hennes da åtte år gamle sønn, Daniel var også med på festen. FOTO: NTB.
STOR ALDERSFORSKJELL: Anna Nicoles var 26 år da hun giftet seg med milliardæren J. Howard Marshall (89) Hennes da åtte år gamle sønn, Daniel var også med på festen. FOTO: NTB. Vis mer

Fryktelige ting

Ifølge kilder til People slet hun med narkotikamisbruk og ble utnyttet av dem som hevdet seg glad i henne. Hun skal selv ha hevdet at moren slo henne og at faren misbrukte henne som voksen.

Hennes beryktede liv førte til at hun ble et svært ettertraktet objekt for sladrepressen og i 2002 fikk de mer å skrive om da Smith valgte å vise frem livet sitt gjennom reality-programmet «The Anna Nicole Show». Introsangen til selve programmet inneholdt tekst som oversatt betyr: Anna, Anna, Anna, virkelig utagerende.

- Det var hun virkelig også, sier hennes venn Patrik Simpson til People.

Han forteller også at Anna pleide å si: «Det er fryktelige ting jeg må gjøre for å kunne være meg.»

Smiths onkel, George Beall forteller at han husker at niesen hadde en drøm om å bli skuespiller innen komediesjangeren når hun var tenåring, og at den knuste drømmen ødela henne mer enn noe annet.

Men tilbake til antallet ganger hovedpersonen skal ha stått brud. For i den nye dokumentaren kommer det frem noen påstander:

Ifølge Smiths venninne, Missy Byrum skal også Anna Nicole ha hatt et noe løst forhold til sannheten. Og Byrum mener hun fant på mange av historiene hun fortalte andre.

IKON: Anna Nicole Smith likte å kle seg som det store ikonet Marilyn Monroe, men Smith skulle selv bli berømt nok i bøtter og spann. FOTO: NTB.
IKON: Anna Nicole Smith likte å kle seg som det store ikonet Marilyn Monroe, men Smith skulle selv bli berømt nok i bøtter og spann. FOTO: NTB. Vis mer

Dum og vakker

De to venninnene møttes mens jobbet sammen på en strippeklubb i byen Houston, tidlig på 1990-tallet. Byrum forteller at de fleste danserne hadde opplevd en form for misbruk fra andre, mens Nicki, som Smith kalte seg i den tiden, ikke hadde en slik fortid. Ifølge den tidligere venninnen, brukte Nicki hennes egen overgrepshistorie som sin egen, da en trist fortid ga henne mer oppmerksomhet.

«Nicki tilpasset seg for å få det hun trengte. Hun begynte å manifestere karakteren Anna Nicole flere år før Guess-designer Paul Marciano ga henne det navnet. Fra strippingen lærte hun at menn liker å tro at man er dum hvis man er vakker og hun pleide alltid å si at en person må være veldig smart for å være veldig dum.»

Ifølge venninnen skal Smith også ha gjennomført en rekke kosmetiske inngrep i sitt forsøk på å bli Anna Nicole Smith, som på den tiden allerede hadde sønnen Daniel.

Da Smith møtte sin fremtidige ektemann kunne han tilby både hun og sønnen hennes et stabilt og komfortabelt liv.

Om relasjonen mellom Anna Nicole og ektemannen, sier Smiths onkel:

«Hun elsket han virkelig. Han passet på henne og tok vare på henne og hun brydde seg om han også. Hun ville ikke at folk skulle tro at hun var ute etter pengene hans. Jeg og tanten hennes, Kay pleide alltid å si: Hvis du elsker han så til helvete med hva folk tror.»

FESTENS MIDTPUNKT: Anna Nicole Smith var en sosial sommerfugl som kunne stjele showet på hvilken som helst fest. Her bilde av stjernen fra 2004. FOTO: NTB.
FESTENS MIDTPUNKT: Anna Nicole Smith var en sosial sommerfugl som kunne stjele showet på hvilken som helst fest. Her bilde av stjernen fra 2004. FOTO: NTB. Vis mer

Hemmelig vielse

Men tilbake til denne venninnen, Byrum. For det kommer nemlig frem i dokumentaren at hun skal ha hatt mer enn vennskapelige følelser for sin kollega.

De skal ha startet en hemmelig romanse i 1992 og Smith skal deretter ha fridd til henne i 1993. Om forholdet forteller hun:

«Hun ga meg et sett med ringer og vi giftet oss i bakgården ved bassenget med champagne. Hun ønsket også å få et barn sammen med meg. Men jeg visste at det aldri kom til å fungere siden hun aldri kom til å slå seg til ro med én person.»

Byrum skal ha forlatt Smith etter at pilleavhengigheten ble for mye for henne og håndtere.

Paret Pol' Atteu og Patrick Simpson ble Smiths nærmeste venner de siste årene av hennes liv. De mener at hun hadde to sider: Den ene var rollen hun spilte som utagerende kjendis- den dumme, blonde jenta, som folk ville at hun skulle være. På den andre siden var hun svært menneskelig og en dyktig forretningskvinne.

HEDRET MOREN: Nylig dukket Anna Nicole Smiths datter, den nå 16 år gamle Danielynn opp sammen med faren på den røde løperen i Kentucky. På seg hadde hun en bluse med bilder av moren, blusen er passelig nok designet av motemerket Guess, som Smith selv sto modell for en gang i tiden. FOTO: NTB.
HEDRET MOREN: Nylig dukket Anna Nicole Smiths datter, den nå 16 år gamle Danielynn opp sammen med faren på den røde løperen i Kentucky. På seg hadde hun en bluse med bilder av moren, blusen er passelig nok designet av motemerket Guess, som Smith selv sto modell for en gang i tiden. FOTO: NTB. Vis mer

En tragisk slutt

Smith ble mor på nytt igjen i 2006 til en datter som fikk navnet Dannielynn med kjendisfotograf Larry Birkhhead. Men bare tre dager etter at datteren ble født, døde sønnen Daniel, som da var 20 år, av en overdose. Da sønnen ble begravet skal hun ha bedt om at kisten hans skulle åpnes slik at hun selv kunne bli begravet sammen med han.

Fem måneder senere var også Anna Nicole Smith død, bare 39 år gammel.

Anna Nicole Smith, uansett hvem hun virkelig var, var uansett en personlighet som både pressen og vanlige folk fattet stor interesse for. Farskapstvister, nakenbilder og historier om misbruk fulgte henne helt til hun selv gikk bort.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer