Tyra Banks

Erik Asla (52) - nordmannen som kapret supermodell Tyra Banks' hjerte

- Det som imponerer meg mest med Tyra er hennes medmenneskelighet, driv, og hvor ekte hun er.

HOLLYWOOD: Tyra Banks og samboeren Erik Asla fotografert på vei til en fest i West Hollywood i desember 2015. Én måned senere ble de foreldre til lille York Banks Asla. Foto: NTB Scanpix
HOLLYWOOD: Tyra Banks og samboeren Erik Asla fotografert på vei til en fest i West Hollywood i desember 2015. Én måned senere ble de foreldre til lille York Banks Asla. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken avslørte NRK at den amerikanske supermodellen Tyra Banks (42) og den norske fotografen Erik Asla (52) skal gjeste det norske talkshowet «Skavlan». Banks og Asla ble kjærester i 2013 etter at amors piler traff dem i forbindelse med innspillingen av «Top model Norge» - hvor hun var programleder og han var fotograf og meddommer.

Vi gleder oss til å bli bedre kjent med samboerparet, som ble foreldre til lille York Banks Asla i januar i år. Han kom til verden ved hjelp av en surrogatmor.

I et stort intervju med Dagbladet Magasinet som ble publisert i mai 2014 har den høyreiste proff-fotografen fra Drammen lettet på sløret om sitt forhold til den verdensberømte modellen og hvordan tiden etter «Top model Norge»-jobbingen var:

- Først var det bare business-prat, og ingen emosjonell interesse fra noens side, tror jeg. Men så hadde vi enda en business-middag, hvor vi skjønte at vi ikke kunne jobbe sammen, så da vi likevel ville møtes til en tredje middag ble det bare for dumt å late som om unnskyldningen var å snakke forretninger. Noe hadde skjedd i løpet av våre møter, jeg visste bare ikke hva. Det surra fælt oppi hodet da, altså, for det var jo verken ønsket eller planlagt egentlig.

«Alle fortjener å bli elsket på denne måten», skriver Tyra Banks på Instagram:

Everyone deserves to be loved like this.

Et bilde publisert av Tyra Banks (@tyrabanks)

- Hun er en utømmelig energikilde og veldig inspirerende

I intervjuet med Dagbladet magasinet forteller han videre at han aldri faller for hverken kjendiser eller status, men at det som imponerer ham aller mest er talent - og dette fant han hos Tyra Banks:

- Det som imponerer meg mest med Tyra er medmenneskelighet, driv og hvor ekte hun er. Hun har tusen prosjekter på gang, og vil skape ting hele tiden, hun er en utømmelig energikilde og veldig inspirerende.

Nå har altså paret vært sammen i tre år, og har etablert en liten familie i Los Angeles. I tillegg til sønnen York har Erik Asla tre døtre fra et tidligere ekteskap.

Det er tydelig at Erik Asla er stolt og glad i sin flotte samboer og deres felles sønn:

Mother and Son.

Et bilde publisert av Erik Asla (@erikasla)

Tyra Banks har tidligere vært åpen om fertilitetsproblemer og presset hun har vært utsatt for med tanke på det at hun «aldri har fått barn». I det nå nedlagte TV-programmet «FABLife television show» åpnet hun høsten 2015, ifølge DailyMail, opp om den tunge tiden:

- Jeg er så utrolig lei av å få meldinger av typen: «hvorfor har du ikke fått barn, egentlig?» på sosiale medier. Du aner ingenting. Du aner ikke hva jeg går gjennom. Du har virkelig ingen peiling, sa hun.

LES OGSÅ: Derfor elsker kjendisdamene formene sine

- Så kom tiden da jeg ville ha barn, men da var det plutselig ikke så lett

Tyra Banks har hele livet sett for seg å få en stor familie med mange barn, men problemer med å bli gravid satte en stopper for dette. 

- Det er så rart fordi da jeg var 23 år sa jeg til meg selv: «om tre år kommer du til å ha barn». Så ble jeg 24, og så sa jeg: «om tre år kommer du til å ha barn». Hvert eneste år fortalte jeg meg selv det samme. Og så kom tiden da jeg ville ha barn, men da var det plutselig ikke så lett. Det eneste jeg ikke var fornøyd med da jeg fylte 40 var det å ikke ha barn, sa hun i «FABLife television show»-intervjuet.

Men i januar ble Tyras drøm endelig oppfylt da York kom til verden, og den flotte ettbarnsmoren delte den gledelige nyheten på sosiale medier:

«Den beste gaven vi har jobbet og bedt så hardt for er endelig her. Han har fått mine fingre og store øyne, og sin far Eriks munn og kinn. Samtidig som vi takker engelen av en kvinne som bar fram vår mirakelsønn for oss, ber vi også for alle andre der ute som kjemper for å oppnå denne fantastiske gleden i livet. York Banks Asla - velkommen til verden!»

LES OGSÅ: Ingrid (32) ønsket seg barn - men fikk beskjed om at hun var for tjukk

Det er ingen tvil om at Tyra Banks trives i morsrollen, og den aller første morsdagen (som i USA ble markert 8. mai) ble meget spesiell for henne:

Erik Asla har gjort stor suksess som fotograf, og har blant annet jobbet for Calvin Klein, Allure, Bazaar, ELLE, Glamour, GQ Australia, Interview, The New York Times Magazine og Vanity Fair - og har ifølge Dagbladet Magasinet assistert den legendariske popkultur-fotografen Herb Ritts (1952 - 2002).

«Skavlan» sendes på NRK1 fredag 14. oktober klokken 21.25.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer