Boligjakten

- Et drap begått i en leilighet som er til salgs er selvfølgelig innenfor definisjonen av hva en kjøper har krav på å få vite

«Boligjakten»-programleder Karianne Amlie ble overrasket over hvor lite folk brydde seg da hun opplyste om drapet.

BOLIGJAKTEN: Nok en gang er eiendomsmegler Karianne Amlie programleder i «Boligjakten» på TV3.  Foto: Rune Bendiksen, TV3
BOLIGJAKTEN: Nok en gang er eiendomsmegler Karianne Amlie programleder i «Boligjakten» på TV3. Foto: Rune Bendiksen, TV3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Boligjakten» er i gang på TV3, og den populære TV-serien er nå inne i sin femte sesong. I år, som før, er programlederne Karianne Amlie (39), Hans Christian Espenes (40) og Thomas Klovland (38) med - de er ellers meglere i henholdsvis Aktiv, Heimdal Eiendomsmegling og Krogsveen.

Konseptet er enkelt: vi møter to boligkjøpere i hvert program. Meglerne viser de potensielle kjøperne tre forskjellige boliger, og hjelper dem i en eventuell budrunde. Målet er at de skal finne drømmeboligen. Det er altså to boligkjøpere og to av de tre meglere er med i hvert program.

LES OGSÅ: Er det egentlig mulig å kjøpe bolig uten fast eller full jobb?

- Boligen hadde vært sperret av i lang tid ettersom det var et åsted

Vi har tatt en prat med førstnevnte megler og Aktiv-partner, Karianne Amlie, som forteller til KK.no at hun for noen år tilbake sto for et salg av en leilighet der det hadde blitt begått et drap.

- Det var en stor 2-roms leilighet med alkove. Det vil si at soverommet var delt i to, og det var i den delen uten vindu at offeret ble funnet drept. Boligen ble solgt for noen år tilbake og det er klart at det var veldig spesielt. Boligen hadde vært sperret av i lang tid ettersom det jo var et åsted.

Ameli forteller videre at boligen måtte tømmes for møbler og rengjøres grundig, og at leiligheten til slutt var desinfisert og vasket helt ned.

- Det som var spesielt var at deler av vinylbelegget på gulvet og deler av tapetet var skåret vekk fordi de ikke klarte å fjerne alle blodflekkene. Det utskårne gulvbelegget var en litt spesiell detalj, kan du si...  

LES OGSÅ: Skal du flytte inn i kjærestens bolig? Da bør dere signere samboerkontrakt med én gang!

- Ingen visste om historien fra før

Hun tok med seg de potensielle kjøperne til leilighetene, og de to mennene som ønsket å kjøpe boligen ville pusse den opp og selge den på nytt.

- Disse gutta kjøpte boligen, så den ble ikke lagt ut på det åpne markedet i første salgsrunde. Men så ble den pusset opp og jeg skulle selge den på nytt. Nå var jo leiligheten blitt helt strøken, men både jeg og eierne visste om forhistorien, så også denne gangen måtte det opplyses i prospektet. I tillegg tok jeg en prat med alle budgiverne i budrunden slik at jeg fikk forsikret meg om at de hadde fått det med seg. Det var jo en spesiell visning å holde, ingen visste om historien fra før og jeg ble overrasket over hvor lite folk brydde seg da jeg fortalte dem det. Den nye kjøperen brydde seg heller ikke om historien, og var veldig glad da han vant budrunden.

- Er dette noe dere er pålagt å opplyse om under visningen? 

- Ja, slike detaljer må opplyses om i prospekt. Det er her man skal opplyse om all vesentlig informasjon kjøper har krav på å vite. Et drap begått i en leilighet som er til salgs er selvfølgelig innenfor definisjonen av hva en kjøper har krav på å få vite. Jeg valgte å opplyse om dette i begge salgsrundene, både skriftlig og muntlig, av hensyn til både selgers og kjøpers interesse. Dette er jo greit å vite om på forhånd - og ikke etter kjøpet, sier hun og legger til:

- Enkelte kunne jo ha valgt å ikke ville kjøpe boligen av denne spesifikke grunnen. Som megler så har jeg jo opplysningsplikt, og dette var en helt ny situasjon jeg aldri hadde vært borti før. Så jeg konfererte med fagansvarlig og en advokat om hvordan vi skulle løse dette.   

MEGLERTRIO: «Boligjakten» er i gang igjen på TV3, og i år som før blir vi med meglerne Hans Christian Espenes (t.v.), Karianne Amlie og Thomas Klovland når de skal hjelpe potensielle boligkjøpere med å finne drømmeboligen. Foto:  Foto: Rune Bendiksen, TV3
MEGLERTRIO: «Boligjakten» er i gang igjen på TV3, og i år som før blir vi med meglerne Hans Christian Espenes (t.v.), Karianne Amlie og Thomas Klovland når de skal hjelpe potensielle boligkjøpere med å finne drømmeboligen. Foto: Foto: Rune Bendiksen, TV3 Vis mer

- Hva tenker du selv om å selge en bolig hvor med en slik forhistorie?

- Jeg er jo en profesjonell part og ser ingen hinder i å selge en bolig hvor det er blitt begått et drap, men jeg må innrømme at det er spesielt å gjøre det. Man tenker jo én ekstra gang over situasjonen, og man lurer jo på hvordan interessentenes reaksjoner kommer til å bli. 

Til opplysning har vi ikke med detaljer om den aktuelle leiligheten i saken, da Amlie er underlagt taushetsplikt. «Boligjakten» sendes onsdager klokken 21.30 på TV3 og Viafree!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer