Premisset for Netflix-serien «Love is Blind», som har gått siden 2020, er enkelt. Serien baserer seg på å finne kjærligheten uten å se hverandre på forhånd, og deltakerne dater ulike potensielle partnere gjennom en vegg - der de bare snakker sammen.
I løpet av ti dager skal 15 menn og 15 kvinner forhåpentligvis ha funnet den store kjærligheten, og forlovet seg. Bare noen uker seinere gifter de seg.
Noen par er fremdeles sammen, men brorparten av deltakerne har reist hjem uten den store kjærligheten. Nå kan også Business Insider avsløre at enkelte dro hjem fra innspillingen med alvorlige traumer, etter «et helvete» i kulissene.

Blir fortsatt gjenkjent 25 år senere
- De bryr seg ikke
Til tross for at seerne tilsynelatende ikke får nok av serien, forteller tidligere deltakere nå at de opplevde innspillingen svært traumatisk.
Flere vitner om at de var så slitne at de sovnet på date, at de drakk alkohol under store deler av innspillingen og at de i løpet av de ti dagene bare så dagslys når de gikk på do. De skal heller ikke ha hatt kontroll på når de fikk sove eller spise, og flere forteller om vannmangel på settet.
Tre deltakere forteller at de hadde panikkanfall. I tillegg forteller en, Danielle Ruhl, at hun skal ha følt seg presset av produsentene til å bli værende, til tross for at hun fortalte dem at hun hadde selvmordstanker.
- Jeg fortalte dem at jeg ikke stolte på meg selv. At jeg har forsøkt å ta livet mitt tidligere (...) De bryr seg ikke, sier hun.

- Jeg angrer veldig

Flere produksjonsassistenter, som ønsker å være anonyme, forteller at de ikke skal ha fått lov til å snakke med eller til deltakerne, ettersom «deltakerne skulle føle på fullstendig isolasjon».
- De kaster deg inn i situasjonen uten noen form for støtte, og alt forsterkes. Det ødelegger liv, sier Nick Thompson fra sesong to.

- Jeg hadde vært død, om jeg ikke hadde møtt Kristin
- Gjorde det med vilje
Business Insider skriver om tidligere deltaker Briana Holmes, som stormet ut av rommet da hun fikk vite at daten hennes var usikker på om han ønsket å gifte seg med henne. Dette ble vist på TV.
Holmes skal ha forsøkt å unngå kameraene under panikkanfallet, til ingen nytte.
- De jaget meg ut og inn i traileren, med kameraer i ansiktet mitt. Jeg tenkte bare: «Dette er for mye, jeg vil ikke dette. Jeg vil ikke være her».
Holmes trakk seg fra innspillingen senere samme dag, mye grunnet 20 timer lange innspillingsdager og et «uvirkelig press». Etter innspillingen sluttet Holmes i jobben sin, fordi hun følte det var for vanskelig å returnere til sitt gamle liv.

- Jeg kjenner på skuffelse

Danielle Drouin, som var med i første sesong, forteller at deltakerne ble tvunget til å sove i små trailere. Alle 15 kvinner i én, de 15 mennene i en annen. Etter flere klager ble deltakerne flyttet til et hotell.
- Det var null privatliv, det var kaldt og det var ukomfortabelt (...) Søvnmangelen var ekte. Jeg føler at de gjorde det med vilje for å knekke oss. De vil at du skal være helt på felgen.
Deltakerne forteller også at kontrakten inneholdt et punkt som sa at hvis de trakk seg uten produksjonens godkjenning, måtte de betale 50 000 dollar i bot. Det tilsvarer 526 000 kroner.

Da Ørjan meldte seg på «Gift ved første blikk», trodde han ikke at dette kunne skje
Søksmål
Netflix har ikke ønsket å kommentere anklagene. I en uttalelse til Business Insider sier produksjonsselskapet bak serien, Kinetic Content, følgende:
- Deltakernes velferd er av den største betydningen for Kinetic. Vi har strenge protokoller på plass for å ta vare på hver person før, under og etter innspilling.
I juni fjor gikk tidligere deltaker Jeremy Hartwell til søksmål mot Netflix og Kinetic Content, ifølge Variety, blant annet med anklager om brudd på arbeidsloven og for å utsette deltakere for «utrygge og umenneskelige» arbeidsforhold, ved å utsette dem for «å leve lenge uten mat og vann, med et overskudd av alkohol, samt frata dem søvn».
Kinetic Content har benektet Hartwells påstander.

- Jeg hadde aldri snakket med noen med Downs syndrom

- Jeg vet veldig godt at hun ikke er her for pengene mine
