Gwyneth Paltrow

Et uskyldig nakenbilde setter folks sinne i kok

En blond kvinne i yogapositur - kunne det være Gwyneth selv?

POLARISERENDE: Et uskyldig rumpebilde på Instagram, og hele debatten rundt Gwyneth Paltrows velvære-imperium Goop er i gang. Igjen. Foto: NTB Scanpix.
POLARISERENDE: Et uskyldig rumpebilde på Instagram, og hele debatten rundt Gwyneth Paltrows velvære-imperium Goop er i gang. Igjen. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Skuespiller Gwyneth Paltrow (46) og hennes velvære-imperium Goop, som består av egen nettside og en rekke luksusprodukter innen mote, skjønnhet og helse, har både ihuga tilhengere og en tilsvarende gjeng med like dedikerte kritikere.

Noen vil kanskje huske oppstyret rundt forslaget om å «rense» underlivet jevnlig med et spesiallaget vagina- egg av jade-stein? Vel, disse påstandene kostet selskapet dyrt, som måtte ut med 145 000 dollar i erstatning for villedende markedsføring.

Likevel, Paltrow som snart er mer kjent for å være i god form enn å være en god skuespiller, fortsetter å fascinere. Sist ut er et ganske uskyldig nakenbilde (tatt bakfra) av en blond kvinne i yogapositur i vakkert naturlandskap, lagt ut på Instagramkontoen til Goop, som har fått behørig oppmerksomhet i internasjonal kjendispresse siste uka. For kan det være Paltrow selv? Og er ikke den dama altfor tynn?

«God is a woman and her name is Gwyneth Paltrow», skriver en av tilhengerne under bildet, etterfulgt av en rekke sinte kommentarer som kritiserer nettstedet for å alltid vinkle saker om selvhjelp og psykisk helse (denne saken handler om å lytte til kroppen) med bilder av hvite, blonde, svært slanke kvinner.

Så ender det som det ofte gjør, at nettstedet selv noen dager senere må presisere at de elsker kropper i alle fasonger, at de ønsker å feire mangfold - og at bildet av den blonde kvinnen med den slanke kroppen ikke er Gwyneth, eller GP som hun omtales om på nettstedet.

Det kan høres lettvint og tullete ut, alle disse saken som florerer internasjonal kjendispresse med utgangspunkt i saker og produkter fra Goop-imperiumet.

Muligens er det GP som ler sist og best, til tross for all kritikk. Selskapet hun driver startet opp som et enkelt nyhetsbrev med «uskyldige tips» om hvor man burde shoppe og spise i 2008, er nå et selskap verdsatt til over 250 millioner dollar. Og ifølge denne nådeløse New York Times-saken fra i fjor, virker fansen mer dedikert, jo sprøere tipsene de får er, og flere seriøse fagfolk mener nettstedet i mange tilfeller sprer helseskadelig desinformasjon.

Et uomtvistelig faktum er i det i alle fall at interessen for hva GP driver med (som får henne til å se så godt ut) er stor. Tidligere i år meldte nettsiden Variety at Goop-universet skal bli til TV-serie på Netflix.

Dokumentarserien, som visstnok kommer til å hete Goop, skal være episoder på 30 minutter med Paltrow som programleder. Her vil hun invitere ulike eksperter som skal diskutere temaer innenfor helse- og velværeuniverset, og ikke overraskende har Netflix allerede før serien er klar, mottatt kritikk for å gi pseudovitenskap enda en plattform.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer