Gift ved første blikk

Ett spørsmål ble avgjørende for hvordan det gikk med Kaja og Joakim

- Hun visste alltid hva jeg tenkte, det var aldri noen tvil, sier Joakim Johansen-Aprusten (40).

GIFT VED FØRSTE BLIKK: Kaja og Joakims forhold har svingt mye, og mange er spent på den endelige avgjørelsen deres. Foto: Discovery
GIFT VED FØRSTE BLIKK: Kaja og Joakims forhold har svingt mye, og mange er spent på den endelige avgjørelsen deres. Foto: Discovery Vis mer
Publisert

Siste episode av «Gift ved første blikk» vises på Discovery+ i dag, og mange venter i spenning på å se avgjørelsen til Kaja Elvebråten (31) og Joakim Johansen-Aprusten (40).

I forrige episode valgte både Mila og Jonathan, og Sverre og Maja, å fortsette relasjonen etter at eksperimentet var avsluttet. Man kan vel trygt si at Kaja og Joakims relasjon har vært noe turbulent, da det startet bra, men deretter gikk nedover. Men den siste tiden ser det ut til at det har begynt å fungere bedre mellom de to.

Spoiler!

GOD STEMNING: Etter hvert lærte Kaja og Joakim å forstå hverandre bedre, og stemningen mellom dem ble bedre. Foto: Discovery
GOD STEMNING: Etter hvert lærte Kaja og Joakim å forstå hverandre bedre, og stemningen mellom dem ble bedre. Foto: Discovery Vis mer

Under den aller siste seremonien kommer det frem at både Kaja og Joakim ønsker å utvikle relasjonen deres på utsiden. Men hva har skjedd etter at de kom hjem?

- Over flere uker kjente jeg at Joakim ikke var riktig for meg. Men dette er jo et kjærlighetseksperiment hvor jeg gikk inn med en innstilling om å gi alt jeg har, og jeg hadde en tankegang som tilsa «nå er det oss, og dette fungerer helt til det ikke fungerer lenger», forklarer Kaja.

Ville gi det en sjanse

Kaja er fullstendig klar over at det tar mer enn fem uker å skape et forhold, derfor var hun innstilt på å måtte jobbe med forholdet også etter eksperimentet.

- Jeg ønsket derfor å gi forholdet en sjanse, selv om ting føles feil. Ved siste seremoni kjente jeg på blandede følelser: På en måte en slags befrielse ved at jeg endelig kunne gi slipp, men samtidig hadde Joakim og jeg en veldig fin siste uke, hvor vi begge ga litt mer blaffen og slappet mer av sammen. Det ble avgjørende for at jeg gjerne ville se hvordan Joakim var i det virkelige liv, uten kamera og regi, og se om ting kunne bli annerledes.

- Hadde du noen gang følelser for Joakim?

- Det var aldri noen følelser fra min side. Tidlig følte jeg at jeg var mer åpen og positivt innstilt til å bli kjent med, og akseptere Joakim for den han var, enn hva han var med meg. Når man ikke føler seg akseptert for den man er, blir det vanskelig å få følelser, sier Kaja.

Ble ikke prioritert

Tiden etter innspilling var ganske rolig, forteller Kaja. Hun begynte å mase litt på Joakim om at de måtte treffes mer, men hun fikk følelsen av at han ville prioritere andre ting.

- Det er forståelig når man kommer tilbake til hverdagen, men om man virkelig ønsker å få et forhold til å fungere, må man legge en skikkelig innsats i det, sier Kaja.

Joakim forklarer at han ønsket å se hvordan relasjonen deres utartet seg etter eksperimentet, og for å se om det ville blusse opp noen følelser.

- Jeg merket at Kaja ble litt stressa, da hun ønsket at ting skulle skje mye fortere enn jeg hadde forventet. Hun følte seg ikke prioritert, og det er ikke riktig, sier Joakim, og fortsetter:

- Gjennom hele programmet var jeg tydelig på at jeg har slitt med å finne den kjemien med Kaja, og jeg har virkelig prøvd for å se om det er noe der. Men så kommer man til et punkt hvor man innser at man ikke passer sammen, og da er det ikke noe mer å hente.

EN ERFARING RIKERE: Både Kaja og Joakim er glad for at de deltok i eksperimentet, og flere av deltakerne ble gode venner. Foto: Privat
EN ERFARING RIKERE: Både Kaja og Joakim er glad for at de deltok i eksperimentet, og flere av deltakerne ble gode venner. Foto: Privat Vis mer

Ukomfortabel samtale

De traff hverandre noen ganger de første ukene etter eksperimentet, og Kaja inviterte Joakim på en romantisk helg på The Thief i Oslo.

- Det var denne helgen som gjorde meg sikker på at ting ikke ville bli annerledes, og jeg fikk litt avsmak på grunn av en samtale vi hadde underveis i en treretters middag.

Joakim spurte Kaja hvilken deltaker hun skulle ønske at hun ble matchet med i programmet, om ikke de to ble matchet. Kaja syntes det var ukomfortabelt å snakke om, mens Joakim bare ønsket å lufte spørsmålet for moro skyld.

- Jeg sa at jeg synes Maja er en flott dame med en fin personlighet, og at Mila er en pen dame, så det var en av de jeg kunne sett for meg å bli matchet med. Det var bare tanker jeg luftet, jeg la ikke noe i det. Men Kaja er veldig oppmerksom på hva jeg sier, og jeg følte at jeg ofte ble arrestert på slike ting, forklarer Joakim.

- Jeg syntes det var spesielt å ta opp, og unødvendig å snakke om når han får spandert en romantisk helg på luksushotell. Det var sårende for meg å høre, og jeg bestemte meg for at jeg ønsket å avslutte relasjonen etter dette, sier Kaja.

Av en eller annen grunn fikk ikke Kaja tatt det opp med Joakim den helgen, og siden han ikke hadde tid til å møte henne de neste dagene, ringte hun ham for å fortelle det.

- Vi møttes en gang etter dette for å ta en kaffe, hvor Joakim inviterte meg på parmiddag med sin bestekompis og samboeren hans. Den dagen fikk jeg fortalt Joakim ordentlig at jeg ønsket å avslutte relasjonen, sier Kaja.

Kald og kynisk

Joakim mener at han har blitt vist fra en ufortjent kald og kynisk side gjennom programmet, og at de som kjenner han vet at han ikke er sånn.

- Om jeg er genuint interessert i en person, kan jeg være veldig romantisk. Da gir jeg alt, og sørger for å prioritere den personen. Men det må komme naturlig, det er ikke noe man kan tvinge frem. Og jeg har litt tro på at man føler den kjemien fra start, hvis ikke er det ikke noe der.

Joakim angrer på at han ikke tok mer hensyn til Kaja, men han angrer ikke på at han var ærlig og direkte.

- Kaja visste alltid hva jeg tenkte, det var aldri noen tvil. Men hun tvilte på om jeg virkelig hadde gått «all in» og gravd dypt nok. Men hvor dypt skal man grave, da? Spør han, og ler litt forsiktig.

SKILTE LAG: Kaja og Joakim innså etter hvert at de ikke var en riktig match for hverandre, men de ga det et ærlig forsøk. Foto: Privat
SKILTE LAG: Kaja og Joakim innså etter hvert at de ikke var en riktig match for hverandre, men de ga det et ærlig forsøk. Foto: Privat Vis mer

Blir mer dating fremover

Joakim og Kaja har lite kontakt i dag. Kaja forteller at hun har datet litt, men at det har vært skummelt ettersom hun har måttet passe på å ikke avsløre noe før det har blitt vist på TV.

- Det blir nok litt mer dating fremover. Jeg har fortsatt tro på ekte kjærlighet – jeg vil bare finne en jovial, jordnær og omsorgsfull mann som liker å ta vare på seg selv og andre, sier hun.

Selv om det ikke ble fulltreffer i «Gift ved første blikk», innrømmer Joakim til at det hadde vært fantastisk å møte drømmedama i eksperimentet.

- Kaja og jeg var kompatible, men vi hadde ikke den kjemien man trenger, og det er ikke noe ekspertene kan forutse. Men det hadde vært moro å ha skikkelig kjemi med noen. Bare se på Sverre og Maja, de er jo så forelsket i hverandre. Det er veldig hyggelig å se.

Har ikke hastverk

Joakim er glad for å være en livserfaring rikere. Han forteller at han ser på Kaja som en god venn, og at han ønsker henne kun det beste. Han angrer ikke på at han ble med i TV-programmet – det ga kun mersmak. Men han har ikke behov for å date på TV med det første.

- Jeg kunne blitt med på «Skal vi danse», «Kompani Lauritzen» eller «71 grader nord». Jeg er ikke med for å få følgere på Instagram – der er jeg ikke så veldig aktiv. Men det er gøy med TV. Man lever bare én gang, og da må man bare ta mulighetene som kommer.

- Så du har ikke hastverk med å få deg dame?

- Nei, det har ikke blitt mye dating den siste tiden, og jeg har mer tro på å møte den rette i det virkelige liv, enn gjennom datingapper. Kjærligheten kommer når den kommer – jeg har det veldig bra som singel også.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer