Barbie Ferreira

«Euphoria»-skuespilleren er lei av å bli hyllet for å vise frem kroppen sin

– Det er ikke radikalt for meg å gå i magetopp, sier Barbie Ferreira (25) i et fersk intervju.

KROPP ER KROPP: Skuespilleren og modellen blir hyllet for å vise frem kroppen sin slik den er, men selv mener hun at det ikke er noe som skal hylles. FOTO: NTB
KROPP ER KROPP: Skuespilleren og modellen blir hyllet for å vise frem kroppen sin slik den er, men selv mener hun at det ikke er noe som skal hylles. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Barbie Ferreira (25) er ikke så ulik karakteren Kat Hernandez som hun spiller i HBO-suksessen «Euphoria». Ferreira stiller spørsmål ved kroppspositivismen og om det er mulig å bli ordentlig glad i kroppen sin. I sesong to bryter Kat sammen av presset hun kjenner på for å elske sin egen kropp.

Den første sesongen kom ut i 2019 og ble en stor suksess hos strømmetjenesten. Mange har ventet spent på sesong to som hadde premiere i januar.

Serieskaperne har valgt å ta opp flere ulike samfunnsutfordringer knyttet til samtiden. Kroppspress er som nevnt et sentralt tema, sammen med blant annet kjønnsidentitet, dop og relasjoner.

Lite gjennomtenkte kommentarer

Ferreira har blitt et kjent fjes etter å ha jobbet som skuespiller og modell. Men det er en bakside.

25-åringen er frustrert over debatten om kropp og størrelse. Selv blir hun ofte hyllet for å vise frem kroppen – kun på grunn av størrelsen.

Da hun først begynte i modellbransjen som 16-åring var det positivt med større kropper. Det er hun er redd for har gått litt tilbake igjen, men hun mener det fremdeles er viktig med mangfold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.