Barbie Ferreira

«Euphoria»-skuespilleren er lei av å bli hyllet for å vise frem kroppen sin

– Det er ikke radikalt for meg å gå i magetopp, sier Barbie Ferreira (25) i et fersk intervju.

KROPP ER KROPP: Skuespilleren og modellen blir hyllet for å vise frem kroppen sin slik den er, men selv mener hun at det ikke er noe som skal hylles. FOTO: NTB
KROPP ER KROPP: Skuespilleren og modellen blir hyllet for å vise frem kroppen sin slik den er, men selv mener hun at det ikke er noe som skal hylles. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Barbie Ferreira (25) er ikke så ulik karakteren Kat Hernandez som hun spiller i HBO-suksessen «Euphoria». Ferreira stiller spørsmål ved kroppspositivismen og om det er mulig å bli ordentlig glad i kroppen sin. I sesong to bryter Kat sammen av presset hun kjenner på for å elske sin egen kropp.

Den første sesongen kom ut i 2019 og ble en stor suksess hos strømmetjenesten. Mange har ventet spent på sesong to som hadde premiere i januar.

Serieskaperne har valgt å ta opp flere ulike samfunnsutfordringer knyttet til samtiden. Kroppspress er som nevnt et sentralt tema, sammen med blant annet kjønnsidentitet, dop og relasjoner.

VANSKELIG Å FINNE KLÆR SOM PASSER: – Jeg har alle verdens ressurser til å finne noe som passer, og det er likevel ekstremt vanskelig. Så jeg føler med alle som fremdeles prøver å finne klær som passer. FOTO: NTB
VANSKELIG Å FINNE KLÆR SOM PASSER: – Jeg har alle verdens ressurser til å finne noe som passer, og det er likevel ekstremt vanskelig. Så jeg føler med alle som fremdeles prøver å finne klær som passer. FOTO: NTB Vis mer

Lite gjennomtenkte kommentarer

Ferreira har blitt et kjent fjes etter å ha jobbet som skuespiller og modell. Men det er en bakside.

25-åringen er frustrert over debatten om kropp og størrelse. Selv blir hun ofte hyllet for å vise frem kroppen – kun på grunn av størrelsen.

Da hun først begynte i modellbransjen som 16-åring var det positivt med større kropper. Det er hun er redd for har gått litt tilbake igjen, men hun mener det fremdeles er viktig med mangfold.

Kommentarer på kroppen hennes som antakeligvis er ment positivt, oppleves ofte som det motsatte. Ferreira ser på kropp som kropp, derfor mener hun det fremstår merkelig å applaudere når hun gjør modelljobber og går i klær som er typisk for «tynnere kropper».

– Det er ikke radikalt for meg å gå i magetopp, sier hun i et ferskt intervju med nettstedet WhoWhatWear.

Hun tror at flere ville hatt lettere for å trives i sin egen kropp dersom kleskjeder hadde vært mer inkluderende når det gjelder størrelser.

– Jeg har alle verdens ressurser til å finne noe som passer, og det er likevel ekstremt vanskelig. Så jeg føler med alle som fremdeles prøver å finne klær som passer.

Brukte egne følelser i rollen som Kat

25-åringen sier til nettstedet at hun synes det er synd at større kropper ikke er like trendy som de pleide å være.

Nå er det heller snakk om at folk sliter med å elske seg selv. Det tror hun at alle unge mennesker prøver å finne ut av. Disse følelsene kjente hun spesielt på selv under pandemien og ønsket å gi uttrykk for gjennom Kat da sesong to av «Euphoria» skulle spilles inn.

EUPHORIA: Maddie (Alexa Demie) og Kat (Barbie Ferreira) trasker nedover skolekorridoren i sesong én med en viss grad av selvtillit. FOTO: NTB.
EUPHORIA: Maddie (Alexa Demie) og Kat (Barbie Ferreira) trasker nedover skolekorridoren i sesong én med en viss grad av selvtillit. FOTO: NTB. Vis mer

– Jeg føler at jeg hadde mye som kom frem emosjonelt på grunn av pandemien, og å legge noe av det inn i denne sesongen var terapeutisk for meg, sier Ferreira.

– Jeg håper andre mennesker også kan føle det jeg følte og slippe ut litt press rundt det å være perfekt og lykkelig hele tiden. Det eksisterer bare ikke, sier hun videre.

Byr på overraskelsesmomenter i den nye sesongen

I den første sesongen av «Euphoria» finner karakteren hennes selvtillit gjennom det som nærmest kan beskrives som seksuelt arbeid over Internett.

Hun tror mange vil bli overrasket over utviklingen av Kat i den nye sesongen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer