Haddy N'jie

- Familien på begge sider synes selvsagt det er ekstra stas å feire Marias første jul

«Kvelden før kvelden»-profilen gleder seg til å lede det tradisjonsrike programmet på NRK - og feire første jul med datteren.

HADDY N'JIE: I år blir det både julefeiring med svigerfamilien i Trondheim og hennes egen familie i Oslo. Men aller først skal hun lede «Kvelden før kvelden» med Ingrid Gjessing Linhave på lille julaften. Foto: NTB Scanpix
HADDY N'JIE: I år blir det både julefeiring med svigerfamilien i Trondheim og hennes egen familie i Oslo. Men aller først skal hun lede «Kvelden før kvelden» med Ingrid Gjessing Linhave på lille julaften. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ingen jul uten at NRK sender «Kvelden før kvelden» på lille julaften, og heldigvis er det intet unntak i år! Denne gangen er det de profilerte programlederne Haddy N'jie (37) og Ingrid Gjessing Linhave (39) som skal lose oss gjennom det tradisjonsrike programmet som sendes fra Frognerseteren klokken 19.55 på NRK1.

Vi tok en prat med den populære TV-profilen, artisten og barnebokforfatteren Haddy som ikke legger skjul på at hun selv gleder seg veldig til julehøytiden - og spesielt nå som hun og politiker-samboeren Trond Giske (50) skal feire første jul med datteren Maria (9 mnd). Hun kom til verden i slutten av mars. 

- Familien på begge sider synes selvsagt det er ekstra stas å få oss på besøk nå og feire Marias første jul, sier Haddy til KK.no.

- Hvilke juletradisjoner ønsker du å videreføre til datteren din?

- At det viktige ikke er at alt skal vaskes og ryddes og kjøpes, men at vi skal få tid til å være sammen. Jeg setter pris på at noen dager er hellige, på den måten at de betyr noe ekstra for oss og minnes oss om hva som egentlig er viktig.

LES OGSÅ: Slik unngår du ribbe-krise

- Det blir ribbe på julaften og pinnekjøtt første juledag 

Denne julen blir det kombinert julefeiring for familien N'jie/Giske både i Trondheim og Oslo, men Haddy kan avsløre at julefeiringen allerede har begynt:

- Trond er veldig glad i jul og julepynt, så det er han som står for å skape julestemning hjemme. Når han har pyntet og vasket og hengt opp adventskalender til datteren Una og vi kan tenne adventslys, da er det jul!

- Hvordan feirer du selv jul og hva spiser dere på julaften?

- Jeg skal ha «svigersjul» i Trondheim i år og da blir det ribbe på julaften og pinnekjøtt første juledag. I romjula reiser vi til min familie og er med dem gjennom noen lange, late romjulsdager.

LES OGSÅ: Aase (85) jobber som frivillig for Kirkens Bymisjon, og for tredje år på rad skal hun sørge for at det blir jul også for de som bor på gata

KVELDEN FØR KVELDEN: Det er de profilerte programlederne Haddy N'jie og Ingrid Gjessing Linhave som skal lose oss gjennom årets «Kvelden før kvelden»-sending på NRK lille julaften. Foto: Ole Kaland for NRK
KVELDEN FØR KVELDEN: Det er de profilerte programlederne Haddy N'jie og Ingrid Gjessing Linhave som skal lose oss gjennom årets «Kvelden før kvelden»-sending på NRK lille julaften. Foto: Ole Kaland for NRK Vis mer

- Noe av det beste med jula er å glede seg!

«Kvelden før kvelden» har gått på NRK siden 2002, og vi er mange som har lært å lage julemat med Ingrid Espelid Hovig (92), og ikke minst ledd med - og av - den tradisjonsrike sketsjen «Grevinnen og hovmesteren». I år er det artist og matentusiast Jørn Hoel (59) og TV-kokken Øyvind Hjelle (44) som skal stå for tilberedingen av julematen.

- Har du selv noen gode «Kvelden før kvelden»-minner, Haddy?

- Noe av det beste med jula er å glede seg! På lille julaften er hverdagen over. Det føles som det er leeenge til man må tenke på jobb igjen (selv om det i mitt tilfelle vanligvis ikke er det). «Kvelden før Kvelden» er en av sendingene jeg se akkurat når den går, mens vi pynter, småspiser og gleder oss.

LES OGSÅ: For 49. gang arrangeres «Alternativ Jul» for uteliggere, narkomane og ensomme i hovedstaden

Bugner over av musikalske og humoristiske innslag

Men det er ikke bare matlaging som står i fokus under «Kvelden før kvelden», det bugner nemlig over av underholdningsbidrag både av musikalsk og humoristisk art.

På gjestelisten står blant andre Oslo domkirkes guttekor, Silya Nymoen (38), Eva Weel Skram (30), Trond Viggo Torgersen (64), Maria Mena (30) og Håvard Bakke (42). I tillegg tar gutta i «Radioresepsjonen» turen innom for å vise frem neseknipse-videoer tatt under høstens RR-sendinger, og også komiker Kevin Vågenes (30) skal gi latter til folket. 

- Hva kan vi forvente oss av årets «Kvelden før kvelden»-sending?

- Jeg håper vi får til å lage et hyggelig, raust og avslappet juletreff der alle er invitert, uansett hva slags jul som venter. Det blir selvfølgelig mye fin musikk, spennende gjester og mat! sier Haddy til KK.no.

«Kvelden før kvelden» sendes 23. desember klokken 19.55 på NRK1. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer