Kim Kardashian

Fansen raser! Kim Kardashian dukket opp i ikonisk Monroe-kjole

Stjernen erkjenner at hun har vært på diett for å passe inn i kjolen.

KIM KARDASHIAN: Realitystjernen Kim Kardashian med kjæresten Pete Davidson under Met gallaen på Metropolitan Museum i New York. FOTO: NTB
KIM KARDASHIAN: Realitystjernen Kim Kardashian med kjæresten Pete Davidson under Met gallaen på Metropolitan Museum i New York. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den første helgen i mai hvert år blir se-og-bli-sett-gallaen Met arrangert i New York.

Hvert år er det et spesifikt tema som kjendisgjestene skal kle seg etter, og fantasien setter ingen stopper. Jo mer ekstravagant og crazy, jo bedre!

Årets tema-setning var «America: An Anthology of American Fashion», og gjestene var, ifølge NBC News, oppfordret til å gå for forgylt glamour.

FORBEREDELSER: Hele 14 timer brukte Kim Kardashians hårstylist på å bleke håret hennes. Her med kjæresten Pete Davidson under Met-gallaen i New York. FOTO: NTB
FORBEREDELSER: Hele 14 timer brukte Kim Kardashians hårstylist på å bleke håret hennes. Her med kjæresten Pete Davidson under Met-gallaen i New York. FOTO: NTB Vis mer

Kjolen ble nærmest sydd på kroppen hennes

Realitystjernen og trebarnsmoren Kim Kardashian (41) tok oppfordringen til etterretning, og gikk for intet annet enn den avdøde superdivaen Marilyn Monroes ikoniske - og forgylte - paljettkjole, som hun bar da hun sang bursdagssangen til president John F. Kennedy 10 dager før hans 45 årsdag 29. mai 1962.

Divaen hadde nemlig gått for en tettsittende, hudfarget paljettkjole som viste fram blondinens smekre former, og som visstnok nærmest skal ha blitt sydd på kroppen hennes for den spesielle bursdagsopptredenen for nå 60 år siden.

På 60-tallet var dette å tenke så langt utenfor boksen at antrekket fikk et helt eget navn. I ettertid er den nemlig blitt titulert den aller første «The Naked dress»-kjolen.

IKONISK: For 60 år siden dukket skuespiller Marilyn Monroe opp i denne tettsittende paljettkjolen - og ga alle hakeslepp - da hun sang bursdagssangen for president Kennedy. FOTO: NTB
IKONISK: For 60 år siden dukket skuespiller Marilyn Monroe opp i denne tettsittende paljettkjolen - og ga alle hakeslepp - da hun sang bursdagssangen for president Kennedy. FOTO: NTB Vis mer

Det hører med til historien at Marilyn Monroe, datidens aller hotteste skuespiller, var elskerinnen til ingen ringere enn den gifte, amerikanske presidenten Kennedy.

Med sin 13 år yngre kjæreste

Men nå 60 år senere er det altså realitystjernen Kim Kardashian som har klart å gå til anskaffelse av den ikoniske kjolen - som den første som bærer den etter den avdøde skuespillerdivaen. Kim Kardashian matchet den med blondt hår i en stram topp og en hvit pelskåpe - ikke ulik den Monroe også hadde på seg i 1962.

RØD LØPER: Kim Kardashian og kjæresten Pete Davidson. FOTO: NTB
RØD LØPER: Kim Kardashian og kjæresten Pete Davidson. FOTO: NTB Vis mer

Kim Kardashian dukket opp på rød løper på Met-gallaen med den 13 år yngre kjæresten Pete Davidson (28), og dette er andre gang de to viser seg offentlig sammen etter at de ble et par høsten 2021. De møttes i forbindelse med en Saturday Night Live-innspilling, og fra da av skjøt amors piler fart.

Kim Kardashian ble tidligere i år skilt fra rapper-ektemannen Kanye West (44), etter at de tok ut skilsmisse i februar 2021 - etter nesten syv års ekteskap.

Fant kjolen på et museum

Kjole-stuntet under Met-gallaen har fått fansen til å se rødt. I kommentarfeltene på sosiale medier florerer det nemlig med kritikk, over at realitystjernen har fått godkjennelse til å bruke den ikoniske kjolen.

AUKSJON: Kjolen har ved flere anledninger vært med som gjenstand på auksjon, og er blitt solgt for flere millioner dollar. Her fra en 'Marilyn Monroe Memorabilia Auction' hos auksjonshuset Christies i New York i 1999. FOTO: NTB
AUKSJON: Kjolen har ved flere anledninger vært med som gjenstand på auksjon, og er blitt solgt for flere millioner dollar. Her fra en 'Marilyn Monroe Memorabilia Auction' hos auksjonshuset Christies i New York i 1999. FOTO: NTB Vis mer

Flere undrer seg over hvem det er som har gitt 41-åringen tillatelse til å bruke den, og ikke minst er det mange som er redde for at kjolen kan ha blitt ødelagt ettersom den var spesialsydd til Monroe, og dermed må man ha sydd kjolen inn og ut for å tilpasse den Kardashian.

Til amerikanske Vogue åpner Kim Kardashian opp om valget av den ikoniske kjolen.

- Hva er det mest amerikanske du kan se for deg? Det er Marilyn Monroe. For meg er det mest ikoniske Monroe-øyeblikket da hun sang bursdagssangen til JFK. Det var den looken.

Kim Kardashian har et stort kontaktnettverk, og forteller til Vogue - som hoster Met-gallaen- at hun privat eier flere gjenstander som har tilhørt den tidligere presidenten. På den måten kom hun i kontakt med Ripley’s Believe It Or Not Museum, som nå huser den ikoniske kjolen.

Kim Kardashian åpner også opp om et strikt mat- og treningsopplegg hun har vært gjennom i forkant av gallaen for å passe inn i kjolen.

- Jeg gikk med en sauna-drakt to ganger om dagen, løp på tredemølla og kuttet sukker og carbs. Spiste bare rent og mye proteiner. Jeg sultet meg ikke, men jeg var strikt.

Dette får KKs moteekspert Ida Elise Einarsdóttir til å rynke på nesen.

- Folk river seg i håret over at hun har fått lov til å låne kjolen, og hun kritiseres forståelig nok heftig for sin uttalelse om at hun har gått ned i vekt for å passe inn i kjolen. Spørsmålet er om hun bryr seg. Kritikken haglet jo også sist når hun dukket opp i den sorte strømpen fra Balenciaga.

FURORE: Kjolen skapte furore for 60 år siden, da Marilyn Monroe dukket opp med den da hun sang for presidenten - og jammen skaper den ikke furore nå seks tiår senere. FOTO: NTB
FURORE: Kjolen skapte furore for 60 år siden, da Marilyn Monroe dukket opp med den da hun sang for presidenten - og jammen skaper den ikke furore nå seks tiår senere. FOTO: NTB Vis mer

Moteekspert Ida mener at det er et tankekors at selv når Kim Kardashian er totalt tildekket mer eller mindre slaktes hun i sosiale medier.

- Men jeg har følelsen av at akkurat dette kjolevalget ikke gikk helt som planlagt for Kim Kardashian. For etter tilbakemeldingene å dømme har hun virkelig tråkket i salaten her. Og bommet totalt på temaet, mener mange.

Én ting er likevel sikkert: den ikoniske naked dress-kjolen skaper furore uansett hvilken kjendisdame den blir båret av - også 60 år etter at den ble skapt!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer