Amy Winehouse

Fansen raser mot Amy-lookalike

Spillefilmen om Amy Winehouse har allerede satt sinnene i kok.

AMY WINEHOUSE: Amy Winehouse døde i 2011, etter lang tids rusbruk. Her fra MTV Movie Awards i Los Angeles i 2007. FOTO: NTB
AMY WINEHOUSE: Amy Winehouse døde i 2011, etter lang tids rusbruk. Her fra MTV Movie Awards i Los Angeles i 2007. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Når spillefilmen om livet til den britiske artisten Amy Winehouse spilles inn i 2023, holder fansen et vaktsomt øye med produksjonen.

Den verdenskjente artisten debuterte med platen «Frank» i 2003, og tre år senere fikk hun sitt store gjennombrudd. Platen «Back to Black», med låten Rehab, ble en stor internasjonale suksess, og en av de mestselgende britiske plater gjennom historien. På den 50. Grammys i 2008 fikk Amy Winehouse hele fem priser, noe som var rekord for en kvinnelig artist på en kveld.

Hennes karakteristiske stil, med høysåte og sterk eyeliner, ledet tankene til 60-tallet, og ikke minst hennes sjelfulle stemme, som gjorde henne til en av 2000-tallets største artister.

STJERNE: Amy Winehouse på Glastonbury-festivalen i 2008. FOTO: John Rahim/Music Pics/REX/NTB
STJERNE: Amy Winehouse på Glastonbury-festivalen i 2008. FOTO: John Rahim/Music Pics/REX/NTB Vis mer

Men Amy hadde lenge slitt med rusavhengighet, noe som stadig skapte overskrifter. Hun og ektemannen Blake Fielder-Civil ble blant annet arrestert i Bergen i 2007, for besittelse av syv gram cannabis, og hun fikk en bot på 3850 kroner.

Døde

Overskriftene fortsatte å hjemsøke henne, med både rusbruk og slåsskamper. Og så, den 23. juli 2011, kom den triste beskjeden at Amy Winehouse var død, av alkoholforgiftning. Fansen strømmet til huset hennes i Camden i London, og la ned blomster og kort.

Også etter sin død skapte Amy overskrifter, da hun slo sine egne salgsrekorder. I 2013 fortalte hennes bror Alex Winehouse i et intervju at Amy hadde slitt med sykdommen bulimi.

«Verste regissør»

I 2015 kom dokumentaren om Amy Winehouse' liv, av regissør Asif Kapadia. Og i 2023 står altså en spillefilm på trappene. Regissør er Sam Taylor-Johnson, som tidligere har vært nominert til den lavthengende Golden Raspberry Award, en slags omvendt Oscar, som gir pris til de dårligste filmene og rolleprestasjonene. Taylor-Johnson ble nominert i 2015, som «Verste regissør» for filmen Fifty Shades of Grey.

Og kanskje er det nettopp derfor fansen følger produksjonen med argusøyne?

– Hun fortjener bedre

Da instagram-kontoen Diet Prada i januar 2023 viste de nye bildene fra innspillingen, der britiske Marisa Abela spiller Winehouse, var fansen ikke være særlig fornøyd med castingen.

Kommentarfeltet var fullt av bekymring over at filmen neppe kommer til å ivareta Amys ettermæle på en god måte, verken når det kommer til valg av regissør eller skuespiller. Hele fem tusen har i skrivende stund engasjert seg, og det er først og fremst den manglende likheten med stjernen, folk reagerer på:

– Dette gjør meg veldig nervøs for filmen, skriver en.

ULIK? Marisa Abela spiller Amy Winehouse i filmen «Back To Black» i 2023. FOTO: NTB
ULIK? Marisa Abela spiller Amy Winehouse i filmen «Back To Black» i 2023. FOTO: NTB Vis mer

En annen mener Amy Winehouse fortjener bedre:

– Vi alle fortjener bedre!!

Enkelte mener sniktitten fremstår mer som en parodi, og at komiprogrammet Saturday Night Live kunne gjort det bedre. En annen mener antrekket, med sort kjole og skinnjakke, ikke er noe Amy ville gått i:

– En høysåte og en sort kjole gjør deg IKKE til Amy Winehouse.

FAR OG DATTER: Marisa Abela og Eddie Marsan spiller henholdsvis Amy Winehouse og hennes far Mitch i filmen «Back To Black». FOTO: Click Media/Dean / SplashNews/NTB
FAR OG DATTER: Marisa Abela og Eddie Marsan spiller henholdsvis Amy Winehouse og hennes far Mitch i filmen «Back To Black». FOTO: Click Media/Dean / SplashNews/NTB Vis mer

Andre kaller rollen Amy fra Shein, der Shein er den kinesiske fast fashion-giganten, som er kjent for å kopiere de store designerne på en ikke alltid elegant måte.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer