Amy Winehouse

Fansen raser mot Amy-lookalike

Spillefilmen om Amy Winehouse har allerede satt sinnene i kok.

AMY WINEHOUSE: Amy Winehouse døde i 2011, etter lang tids rusbruk. Her fra MTV Movie Awards i Los Angeles i 2007. FOTO: NTB
AMY WINEHOUSE: Amy Winehouse døde i 2011, etter lang tids rusbruk. Her fra MTV Movie Awards i Los Angeles i 2007. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Når spillefilmen om livet til den britiske artisten Amy Winehouse spilles inn i 2023, holder fansen et vaktsomt øye med produksjonen.

Den verdenskjente artisten debuterte med platen «Frank» i 2003, og tre år senere fikk hun sitt store gjennombrudd. Platen «Back to Black», med låten Rehab, ble en stor internasjonale suksess, og en av de mestselgende britiske plater gjennom historien. På den 50. Grammys i 2008 fikk Amy Winehouse hele fem priser, noe som var rekord for en kvinnelig artist på en kveld.

Hennes karakteristiske stil, med høysåte og sterk eyeliner, ledet tankene til 60-tallet, og ikke minst hennes sjelfulle stemme, som gjorde henne til en av 2000-tallets største artister.

Men Amy hadde lenge slitt med rusavhengighet, noe som stadig skapte overskrifter. Hun og ektemannen Blake Fielder-Civil ble blant annet arrestert i Bergen i 2007, for besittelse av syv gram cannabis, og hun fikk en bot på 3850 kroner.

Døde

Overskriftene fortsatte å hjemsøke henne, med både rusbruk og slåsskamper. Og så, den 23. juli 2011, kom den triste beskjeden at Amy Winehouse var død, av alkoholforgiftning. Fansen strømmet til huset hennes i Camden i London, og la ned blomster og kort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer