Succession

Fant unik norsk design i Ferner Jacobsens kjeller

Succession-kostymeansvarlig Michelle Matland har lagt sin elsk på norskdesignet regnponcho!

SUCCESSION: Dette bildet er hentet fra sesong 2. Skuespillerne Nicholas Braun (øverst til høyre) og Fisher Stevens (nr. to fra v.) er begge blitt observert på settet i Ålesund. FOTO: HBO
SUCCESSION: Dette bildet er hentet fra sesong 2. Skuespillerne Nicholas Braun (øverst til høyre) og Fisher Stevens (nr. to fra v.) er begge blitt observert på settet i Ålesund. FOTO: HBO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er knyttet store forventninger til sesong fire av den populære HBO-serien Succession - og spesielt fordi at deler av sesongen blir spilt inn i vårt langstrakte land; Norge!

Nærmere bestemt det vakre dalstrøket Valldal på Sunnmøre. Ifølge NRK bor flere av Succession-stjernene på hotell i Ålesund. I forkant av innspilling hadde kostymeansvarlig Michelle Matland tilbrakt flere dager i Oslo, der hun blant annet deltok på Seriedagene på Vega scene.

KOSTYMEANSVARLIG: Michelle Matland, kostymeansvarlig for Succession, deltok på Seriedagene i Oslo i september. FOTO: Joachim Stensland Kristiansen
KOSTYMEANSVARLIG: Michelle Matland, kostymeansvarlig for Succession, deltok på Seriedagene i Oslo i september. FOTO: Joachim Stensland Kristiansen Vis mer

I samtale med moderator Sarah Sørheim kunne Matland avsløre at hun har lagt sin elsk på flere norske designantrekk - som garantert blir å se i sesong 4 av Succession.

La sin elsk på norskdesignet regnponcho

Fra scenen fortalte Matland at hun blant annet hadde vært innom den eksklusive klesforretningen Ferner Jacobsen ved Stortinget, og funnet en poncho fra et norsk klesmerke hun ikke kunne huske navnet på.

- Jeg fant DET MEST fantastiske antrekket, som jeg hadde lett etter overalt. Det var den siste butikken jeg besøkte for dagen, og fant ponchoen i kjelleren. Den var superkul, og jeg bare måtte ha den med til innspillingen. Dere kommer garantert til å se den i serien!

Etter litt research har KK, gjennom innkjøper Chris Nikolaisen på Ferner Jacobsen, kommet frem til at det er den norskdesignede ponchoen «Bergen Poncho», og er fra Ålesund-merket BLÆST.

Om Matland var klar over at merket er fra den samme byen de bor i under innspilling i Norge, er uvisst.

Stefan Ferdinand Vågnes er kreativ manager i BLÆST, og sier til KK at det betyr mye for bedriften at Succession-produksjonen har valgt ut klær fra nettopp dem.

- Det kommer overraskende på, så klart, men vi kan vel ikke si annet enn at dette mildt sagt er veldig gøy! Med en pågående satsning på den internasjonale scenen, håper vi dette kan være med å bidra til å fremme norsk design utover landegrensene, forteller Stefan stolt til KK.

Hjalp til å velge ut antrekk

Også Chris synes det er stas at kostymeansvarlig Matland har vært innom butikken deres, i hjertet av Oslo, og det var også gøy å kunne bidra til å velge ut antrekk til den kommende sesongen.

- Det var veldig hyggelig og spennende for oss å kunne hjelpe til med å velge ut klær som skulle brukes sesongen som nå spilles inn!

- Hvilke klær plukket hun ut?

- Det var mye forskjellig, så her er det bare glede seg til sesongen, og se om man kjenner igjen klærne. Men det var absolutt mye fint, for Michelle Matland har jo god smak!

INNKJØPER: Chris Nikolaisen er innkjøper for den eksklusive klesbutikken Ferner Jacobsen i Oslo. FOTO: Privat
INNKJØPER: Chris Nikolaisen er innkjøper for den eksklusive klesbutikken Ferner Jacobsen i Oslo. FOTO: Privat Vis mer

Stefan i BLÆST forteller videre at den spesifikke regnponchoen som Matland la sin elsk på, er en modell de har hatt i sortimentet i flere år.

- «Bergen poncho» er en modell som har vært i kolleksjonen fra tidenes morgen. Faktisk helt siden merkevaren ble startet opp i 2006. I 2019 ble det foretatt en skikkelig fintuning av ponchoen, og den ble selve spydspissen i en omfattende rebranding av Blæst, forklarer han.

Et levesett mange kjenner seg igjen i her i Norge

Ifølge den kreative manageren i BLÆST har ponchoen på kort tid opparbeidet seg en slags kultstatus i hjembyen Ålesund og Vestlandet spesielt.

- Mye fordi den snakker veldig tydelig til et levesett mange kjenner seg igjen i her i Norge og langs norskekysten. Mye vær, mye vind i bysektorer med umiddelbar nærhet til natur. Kanskje har også «Bergen poncho» snakket til Matland i hennes søken etter produkter, som skulle matche hennes visjoner rundt delene av sesongen som skal skytes nettopp på Sunnmøre, spekulerer Stefan.

BESTE TV-SERIE: Under Emmy-utdelingen i september i år, stakk TV-serien Succession av med hele fire priser. Her holder Sarah Snook, som spiller Shiv Roy, prisen. FOTO: NTB
BESTE TV-SERIE: Under Emmy-utdelingen i september i år, stakk TV-serien Succession av med hele fire priser. Her holder Sarah Snook, som spiller Shiv Roy, prisen. FOTO: NTB Vis mer

- Hvor stas er det for dere at ponchoen blir å se i den populære og prisbelønte Succession-serien?

- Det er jo som du sier; utrolig stas! Å få oppmerksomhet på denne måten, av det en på mange måter kan si er selve it-serien på verdensbasis er ganske vilt! Vi er et lite team, hvor alle har stått på og jobber kjempehardt. Slike ting som dette settes stor pris på, sier Stefan ydmykt.

BESTE BIROLLE: Skuespiller Matthew Macfadyen (t.h.) vant pris for beste birolle under Emmy-utdelingen i september. Her med Succession-kollega Nicholas Braun. FOTO: NTB
BESTE BIROLLE: Skuespiller Matthew Macfadyen (t.h.) vant pris for beste birolle under Emmy-utdelingen i september. Her med Succession-kollega Nicholas Braun. FOTO: NTB Vis mer

Og i Oslo sitter Ferner Jacobsen-innkjøper Chris og er like stolt og glad for at Succession-kostymeansvarlig var innom nettopp deres butikk.

- Det blir veldig kult, og vi gleder oss masse til å se antrekk fra Ferner Jacobsen være med i serien. Vi takker for at hun tok turen innom oss og ønsker henne velkommen tilbake når som helst! sier innkjøper med et smil.

Garantert norsk design i sesong 4

Og skal vi tro kostymeansvarlig Michelle Matland kommer vi garantert til å se mye norsk design i den kommende sesongen.

- Dere har fantastisk shopping! Jeg burde ha gjort alle innkjøp til serien her i Norge! fortalte hun entusiastisk fra scenen på Vega under Seriedagene i september.

KK har tidligere tipset om serier du burde binge, og da skrev vi følgende om Succession:

«Ai, ai - denne serien! Dersom du ikke har sett serien, er det baaare å glede seg - for da har du mange timer med familiedrama av toppklasse foran deg!

Familien Roys overhode Logan Roy er en fiktiv mediemogul (riktignok inspirert av ekte mediemogul-karer som Rupert Murdoch, Randolph Hearst, Robert Maxwell og Sumner Redstone), som man skulle tro var på vei mot en velfortjent pensjonstilværelse etter mange, harde år på toppen.

FAR OG DATTER: Logan Roy (Brian Cox) og datteren Shiv Roy (Sarah Snook) fra sesong 2 - da handlingen foregikk i Kroatia. FOTO: HBO
FAR OG DATTER: Logan Roy (Brian Cox) og datteren Shiv Roy (Sarah Snook) fra sesong 2 - da handlingen foregikk i Kroatia. FOTO: HBO Vis mer

Men den gang ei. Familiepatriarken Logan er en seig jævel (i alle fall om du spør hans fire barn), og til tross for sykdom, høy alder og nye tider nekter han å tre av.

For hver episode blir vi flue på veggen under en ny tilstelning eller event. Enten det er eldstesønn Kendalls freudianske 40-årslag, en slags lockdown i Sarajevo, svigersønn Tom Wambsgans (Matthew Macfayden) utdrikningslag i en gammel, nedlagt togtunnel eller i Italia der Logans ekskone skal gifte seg på nytt.

I Succession kan alt skje - ALT!».

Også innspilling i Norge - åpenbart!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer